Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Brussel

  • Henri Verbeek
  • 12 Aug, 22
  • 12 May, 23
Elektrische step in Brussel

Woon je in Brussel of ben je van plan om de stad binnenkort te bezoeken? Dan is het wellicht leuk om Brussel met een elektrische step te verkennen. Zo kun je een elektrische step huren in Brussel dankzij de verschillende deelstepaanbieders die actief zijn. Dit zijn bedrijven die hun elektrische steps aanbieden aan het publiek tegen een kleine betaling per rit.

In Brussel zijn er diverse deelstepaanbieders, waaronder Lime, Bird, Poppy, Dott, Voi, Bolt en Tier. Hierdoor heb je onwijs veel mogelijkheden om met een elektrische step door Brussel te rijden. Maar hoe werkt het precies en wat zijn de kosten? We vertellen je er graag meer over.

Hoe kan ik gebruik maken van een deelstep in Brussel?

Vandaag de dag zijn er maar liefst 7 deelstepaanbieders actief in Brussel. Hierdoor heb je enorm veel keuze uit verschillende deelsteps om Brussel mee te verkennen. Bekijk hieronder ons handige stappenplan zodat ook jij gemakkelijk gebruik kunt maken van een elektrische step in Brussel.

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

Wat zijn de kosten per aanbieder?

De kosten voor het huren van een elektrische step in Brussel kunnen erg variëren per deelstepaanbieder. Echter zijn de kosten bij elke aanbieders hetzelfde opgebouwd. Zo betaal je een vaste prijs voor het ontgrendelen van een deelstep en een prijs per minuut. Hieronder hebben we de kosten per aanbieder overzichtelijk voor je in een tabel gezet.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Lime € 1,- € 0,22 € 5,40 App bekijken App bekijken
Bird € 1,- € 0,19 € 4,80 App bekijken App bekijken
Poppy € 1,- € 0,25 € 6,- App bekijken App bekijken
Dott € 1,- € 0,22 € 5,40 App bekijken App bekijken
Voi Geen kosten € 0,20 € 4,- App bekijken App bekijken
Bolt Geen kosten € 0,17 € 3,40 App bekijken App bekijken
Tier € 1,- € 0,25 € 6,- App bekijken App bekijken

Profiteer van gratis ritten en/of kortingen

De meeste deelstepaanbieders bieden je de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen voor kortingen of gratis ritten. Hiervoor kun je in de app op zoek gaan naar jouw persoonlijke 'refferal code' die je kunt delen met vrienden.

Als één of meerdere van je vrienden een account aanmaakt met jouw persoonlijke code ontvang je kortingen of gratis ritten zodra ze hun eerste rit afsluiten.

De regels voor het gebruik van elektrische steps in Brussel

Voor het gebruik van elektrische (deel)steps in Brussel gelden een aantal regels. Hier dien je jezelf aan te houden om een boete (of eventueel een ongeluk) te voorkomen. De verkeersregels voor elektrische steps zijn namelijk niet voor niets opgesteld. Hieronder volgen een paar van de belangrijkste regels die gelden voor het gebruik van een elektrische step in Brussel.

  • Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar;
  • Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden;
  • Bij snelheden tot 6 km/u dien je op het trottoir te rijden;
  • Met een snelheid boven de 6 km/u word je aangemerkt als fietser en dien je gebruik te maken van het fietspad, indien aanwezig;

Benieuwd naar alle regels voor de elektrische step in België? Klik dan op de link om ons informatieve artikel hierover te bekijken.

Elektrische step kopen in Brussel?

Wil je niet langer gebruik hoeven te maken van de deelsteps in Brussel? Dan is het wellicht een goed idee om je eigen elektrische step te kopen. In dat geval ben je bij Nr1elektrischestep aan het juiste adres vanwege ons ruime assortiment.

Neem een kijkje in onze webshop en vind het model dat bij je past. Als je er niet helemaal uitkomt, is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij helpen je namelijk graag bij het vinden van een geschikte elektrische step voor jouw behoeften.

Alle bestellingen boven de € 50,- worden gratis verzonden in Nederland en België

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden