Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Dott step huren: hoe werkt het? | Informatiegids 2023

 • Henri Verbeek
 • 15 Oct, 21
 • 12 May, 23
Dott step huren: hoe werkt het? | Informatiegids 2021

De Dott step is een handig vervoersmiddel dat in drukke steden wordt gebruikt voor korte ritten van A naar B. Het mooie aan de elektrische step van Dott is dat het een deelstep is die door iedereen kan worden gebruikt.

Hiervoor dien je enkel en alleen een app te downloaden waarmee je de e-step kunt ontgrendelen. Vervolgens rijd je naar je bestemming en sluit je de rit weer af via de app, zo makkelijk kan het zijn!

dott deelstep logo

Wie is Dott?

Dott is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in 'micro mobility' in combinatie met 'shared mobility'. De Dott step is hier dan ook een perfect voorbeeld van. Met dit innovatieve idee reiken ze niet alleen iets aan de mensen maar dragen zij ook bij aan een beter milieu.

Zo zijn de elektrische steps niet alleen een handig vervoersmiddel, maar ook zorgen ze voor minder overlast, vervuiling en opstoppingen in het verkeer. Ideaal dus voor in drukke steden.

In welke landen is Dott actief?

Dott is dan misschien wel een Nederlands bedrijf, maar met de Dott step zijn ze nog niet actief in Nederlandse steden. Dit komt doordat de wet- en regelgeving hier nog niet volledig is ontwikkeld. Echter zal hier in de komende jaren verandering in komen en zullen we steeds meer deelstepmaatschappijen in ons land zien. Op dit moment is Dott met zijn e-steps actief in de volgende landen:

 • Noorwegen
 • Finland
 • Verenigd Koninkrijk
 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Spanje
 • Italië
 • Polen

Hoe werkt het huren van een Dott step?

Het huren van een Dott step is heel eenvoudig. Allereerst download je de Dott app waarop je een account aanmaakt. Vervolgens voeg je een betaalmethode toe en je bent klaar om te gaan. Zodra je daadwerkelijk een e-step wilt gebruiken doorloop je de volgende stappen:

 1. Open de app en kijk of er een step in de buurt staat;
 2. Navigeer jezelf middels de app richting dichtst gelegen step en scan de QR-code met de app;
 3. Stap op de step en zet jezelf voorzichtig af om vervolgens rustig weg te rijden;
 4. Wanneer je op locatie bent aangekomen kun je de rit via de app beëindigen en de step netjes parkeren.

dott deelstep huren

Hoeveel bedraagt de Dott step prijs?

De prijs voor het huren van een Dott step wordt bepaald aan de hand van het starttarief en het tarief per minuut. In de meeste gevallen betaal je € 1,- voor het ontgrendelen van de step en € 0,20 voor elke minuut dat je aan het rijden bent.

Voor een rit van 20 minuten betaal je dus ongeveer € 5,-. Echter kunnen de prijzen per stad verschillen van elkaar. Houd hier dus rekening mee en bekijk in de app wat de lokale prijzen zijn.
 Starttarief Tarief per minuut Totaal (rit van 20 minuten)
€ 1,- € 0,20 € 5,-

Zelf een e-step kopen?

Het kan zijn dat je wel eens op een Dott step hebt gereden in het buitenland. Nu wil je zelf misschien ook een elektrische step kopen, maar waar moet je zoeken?

In onze webshop vind je een ruim aanbod van elektrische steps die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Neem daarom rustig eens een kijkje en vindt de elektrische step die aan jouw wensen voldoet.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden