Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step huren: waar op te letten?

  • Henri Verbeek
  • 14 Jun, 21
  • 15 Nov, 22
Elektrische step huren: waar op te letten?

Misschien heb je ze al in Nederland voorbij zien komen, namelijk de nieuwe elektrische steps. Ze zijn ideaal geschikt als vervoersmiddel op de korte afstanden of voor een leuke dag met de familie of vrienden.

Maar waar heb je de mogelijkheid om er een aan te schaffen of er een te huren voor een dag, en aan welke eisen moet je dan voldoen? Om jou beter te informeren zullen we er in dit artikel daarom dieper op in gaan.

Elektrische step huren: de wettelijke eisen

Als je met een elektrische step in Nederland de openbare weg op wilt, dan dienen de step en jijzelf aan een aantal eisen te voldoen. Als je een elektrische step wil huren, dan moet de step verzekerd zijn, de bestuurder een rijbewijs hebben en de step moet beschikken over een kenteken.

Verzekering

Mocht je met een elektrische de weg op willen, dan zal je er als eerste voor moeten zorgen dat je het voertuig verzekerd is. Mocht je een elektrische step huren die niet verzekerd is, dan kun jij bij een ongeval flink in de buidel tasten.

Het is dus belangrijk dat je eerst controleert of je scooter aan de juiste verzekering voldoet, zodat jij niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wel is het de verantwoordelijkheid van de verhuurder om de e-step te verzekeren.

Rijbewijs

Mocht je van plan zijn om een elektrische step te huren dan dien je in sommige gevallen te beschikken over een rijbewijs. Mocht een elektrische step niet harder lopen dan 25 kilometer per uur, dan is het voor iedereen mogelijk de elektrische step te rijden.

Mocht je sneller willen gaan? dan dien je een motorstep aan te schaffen. Deze kan snelheden behalen tot 45 kilometer per uur, maar werkt ook op basis van een verbrandingsmotor. Hiervoor zijn er dan ook speciale eisen en moet je de step laten keuren bij het RDW.

Kenteken

Mocht je een elektrische step huren met kenteken, let er dan goed op dat dit vaak niet goedgekeurde steps zijn.

Mocht de scooter sneller gaan dan 25 kilometer per uur, voldoet hij niet meer aan de eisen van het RDW. Op dit moment kun je dan ook niet meer de weg op. Daarnaast dien je voor het besturen van de step dan ook over zowel een scooter als kenteken bewijs te beschikken.

Elektrische step huren in Nederland

Op dit moment zijn er maar een beperkt aantal aanbieders in Nederland die de mogelijkheid bieden een elektrische step te huren. Via verschillende websites kun je een step huren, bijvoorbeeld in de Veluwe. Met de elektrische step kun je dan genieten van de natuur, zonder dat je vermoeid raakt.

Het huren van een elektrische step is natuurlijk ook ideaal geschikt voor een uitje met de familie of een sportteam. In enkele steden in Nederland is het mogelijk om de hele dag een elektrische step te huren, zodat je heel de dag op pad kunt in de stad. Houd wel rekening met bovenstaande eisen mocht je van plan zijn de e-step te gaan huren.

Door de strenge regelgeving in Nederland is er maar een beperkt aantal aanbieders voor het huren van een elektrische step. Toch wordt er verwacht dat op de korte termijn er enkele aanbieders bijkomen waarbij je eenvoudig een e-step kunt huren. Mocht dit gebeuren, dan wordt het een stuk eenvoudiger om een leuk dagje uit te regelen.

Er zijn al diverse aanbieders op de markt die elektrische steps verhuren, de zogeheten deelstepmaatschappijen. Echter zijn ze de meesten nog niet actief in Nederland. Wel zijn de desbetreffende aanbieders van deelsteps van plan om hun netwerk uit te breiden naar drukke steden in Nederland, maar hier zullen we nog even op moeten wachten. Eventueel kun je ook overwegen om een elektrische step te leasen. Lees er meer over door op de link te klikken.

Kopen of huren?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de verschillende soorten elektrische steps? Op onze website bieden we een mooi overzicht aan van alle verschillende steps. Uit het grote assortiment kun je de step kiezen die geschikt is voor jou. Door het selecteren van de eigenschappen waar je naar op zoek bent, kun je eenvoudig de verschillende steps vergelijken.

Mocht je nog vragen hebben over de verschillende elektrische steps, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Nr1elektrischestep. Via de live chat, mail of telefoon staan we altijd voor je klaar om jou te helpen en te informeren.

Mocht je al de keuze hebben gemaakt voor een elektrische step? Dan kun je er met onze garantie er zeker van zijn dat hij binnen 5 werkdagen bij je thuis is bezorgd. Daarnaast bieden we vanaf 50 euro ook nog eens gratis bezorging aan.

Bekijk ons brede assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden