Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Bolt step huren: hoe werkt het? | Informatiegids 2023

  • Henri Verbeek
  • 15 Oct, 21
  • 12 May, 23
Bolt step huren: hoe werkt het? | Informatiegids 2021

De Bolt step is het ideale vervoersmiddel voor in grote steden. Hiermee verplaats je jezelf op een duurzame manier van A naar B. De rit op de e-step is erg comfortabel en kost bijna niets.

Om gebruik te kunnen maken van een Bolt deelstep dien je de mobiele app te downloaden waarna je een step kunt ontgrendelen. Vervolgens rijd je naar je locatie en parkeer je de step weer op een veilige plek zodat iemand anders hem weer kan gebruiken.

bolt deelstep logo

Wie is Bolt?

Bolt is een bedrijf dat in 2013 is opgericht en begon met het aanbieden van Taxiritten. In 2018 heeft het de stap gemaakt om een netwerk van deelsteps uit te rollen, en met succes. Vandaag de dag is de Bolt step te vinden in meer dan 100 steden verdeeld over meer dan 15 landen in Europa.

Het succes van Bolt zit hem voornamelijk in de duurzame oplossing van vervoer binnen grote steden. Daarnaast zorgen de e-steps voor minder verstoppingen in het verkeer, minder geluidsoverlast en minder vervuiling. Het is dus een echte win-win situatie waar iedereen baat bij heeft.

In welke landen is Bolt actief?

Zoals je wellicht al hebt vernomen is Bolt actief in meer dan 15 landen in Europa. Hier hebben ze de drukste steden voorzien van een deelstep netwerk zodat toeristen of plaatselijke bewoners zichzelf makkelijk en snel kunnen vervoeren. De bolt step kun je vinden in de volgende landen:

Landen:
België Polen
Denemarken Slowakije
Noorwegen Frankrijk
Zweden Kroatië
Tsjechië Litouwen
Estland Oekraïne
Duitsland Letland
Spanje Portugal
Malta Roemenië

Hoe werkt het huren van een Bolt step?

Een Bolt step huren is heel erg eenvoudig. Download de Android of Apple app en maak een account aan. Voeg vervolgens een betaalmethode toe en je bent klaar om je eerste rit te maken. Om een elektrische step van Bolt te kunnen gebruiken dien je volgende stappen te doorlopen:

  1. Open de app en ga op zoek naar de dichtstbijzijnde step in de buurt;
  2. Navigeer jezelf via de app richting de step en scan de QR-code via de app;
  3. Start de rit en rijdt richting de bestemming;
  4. Zodra je op bestemming bent aangekomen beëindig je de rit via de app en parkeer je de step op een veilige plek.

bolt deelstep huren

Wat zijn de kosten voor het huren van een Bolt step?

Het grote voordeel van een Bolt step is dat de kosten erg laag liggen vergelijkbaar met andere deelstepmaatschappijen. Ondanks dat de kosten van alle deelsteps relatief laag zijn betaal je bij Bolt alleen voor de gereden minuten.

Normaal gesproken betaal je gemiddeld € 1,- voor het ontgrendelen van een e-step, maar bij Bolt is dit gratis. Vervolgens betaal je € 0,15 per minuut op de step. Een rit van 20 minuten zal dus in totaal € 3,- kosten.
 Starttarief Tarief per minuut Totaal (rit van 20 minuten)
€ 0,- € 0,15 € 3,-

Welke e-step gebruikt Bolt?

Bolt heeft sinds 2020 hun eigen ontwikkelde, duurzame elektrische step geïntroduceerd. Voorheen maakten zij gebruik van e-steps die oorspronkelijk waren bedoeld voor consumentengebruik. Echter kwamen ze er al gauw achter dat deze steps te snel achteruit gingen door het ruige gebruik van sommige gebruikers.

Heb je wel eens op een deelstep gereden en wil je er zelf ook een aanschaffen? Bekijk dan ons brede assortiment in onze webshop. Hier vind je diverse modellen van verschillende merken en weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit. Bovendien kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice voor hulp en advies.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden