Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Lime step huren: hoe werkt het & waar kan ik er gebruik van maken?

  • Henri Verbeek
  • 15 Oct, 21
  • 12 May, 23
Lime step huren: hoe werkt het & waar kan ik er gebruik van maken?

De Lime step is hét ideale vervoersmiddel om jezelf van A naar B te verplaatsen in drukke steden. Het bedrijf is wereldwijd actief en is nog steeds bezig met het uitbreiden van hun deelstep imperium.

Als je wel eens op vakantie bent geweest in het buitenland en je daar op een elektrische step hebt gereden, is de kans groot dat het een deelstep van Lime is geweest. Naast grote delen van de Verenigde Staten is het bedrijf ook actief in veel Europese steden. Maar hoe werkt het precies en wat zijn de kosten? We vertellen je er graag wat meer over.

lime deelstep logo

Wie is Lime?

Lime is een Amerikaans bedrijf dat begin 2017 is opgericht. Het begon allemaal met een startup in San Francisco wat vandaag de dag is uitgegroeid tot een miljoenen-, dan al niet miljardenbedrijf. Naast deelsteps biedt het bedrijf ook deelfietsen en deelscooters aan. Hierdoor weet het bedrijf enorm veel minuten/kilometers op hun deelvoertuigen te verkopen.

Een groot voordeel van deelmaatschappijen als Lime is dat zij met hun onderneming laten zien dat de eenvoud van reizen veel makkelijker kan. Bovendien zorgen de elektrische vervoersmiddelen voor minder geluidsoverlast, vervuiling en ophopingen in het verkeer.

In welke landen is Lime actief?

De Lime elektrische step werd als eerst geïntroduceerd in grote Amerikaanse steden. Hier was het na korte tijd al een groot succes waardoor het bedrijf besloot om uit te breiden naar Europese landen.

Vandaag de dag is Lime dan ook actief in ruim 30 landen, waaronder in Nederland. Echter zijn ze in Nederland alleen actief in Rotterdam waar ze elektrische deelscooters aanbieden. Verder is het bedrijf met de deelsteps te vinden in de volgende landen:

Landen:
Verenigde Staten Finland Polen
Australië Frankrijk Portugal
Oostenrijk Duitsland Roemenië
België Griekenland Singapore
Brazilië Hongarije Zuid-Korea
Bulgarije Israël Spanje
Canada Italië Zweden
Chili Nederland Zwitserland
Tsjechië Nieuw Zeeland  Verenigd Konikrijk
Denemarken Noorwegen Verenigde Arabische Emiraten

Hoe werkt een Lime step?

Het huren van een Lime step is erg simpel, aangezien je hier alleen een mobiele telefoon voor nodig hebt. Zo download je de Lime app en voeg je vervolgens een betaalmiddel toe om gebruik te kunnen maken van de deelsteps. Zodra de app gereed is doorloop je de volgende stappen om één van de deelsteps te kunnen gebruiken:

  1. Open de Lime app en ga op zoek naar een deelstep in de buurt (je kunt de Lime deelsteps ook vinden in de Uber app);
  2. Bepaal of je alleen of samen met vrienden deelsteps wilt huren;
  3. Wil je met meerdere personen op een betaalmethode rijden? Kies dan voor de optie 'groepsrit';
  4. Scan vervolgens de QR-code van de e-step die je graag wilt huren;
  5. Eenmaal op locatie aangekomen beëindig je de rit via de app en plaats je de step op een plek waar niemand er last van heeft;
  6. Je ontvangt een overzicht van de rit en de totale kosten ervan.

lime deelstep huren

Wat zijn de kosten voor het huren van een Lime step?

De kosten voor het huren van een Lime step kunnen verschillen per stad, maar je betaalt altijd een starttarief en een tarief per minuut. Het starttarief is in elke stad hetzelfde, namelijk € 1,-. Dit zijn de kosten voor het ontgrendelen van de elektrische step.

Daarnaast betaal je een tarief per minuut voor de totale tijdsduur van de rit. De kosten hiervoor bedragen, afhankelijk van de stad, rond de € 0,15 per minuut. Duurt je rit bijvoorbeeld 20 minuten? Dan betaal je in totaal ongeveer € 4,-.
 Starttarief Tarief per minuut Totaal (rit van 20 minuten)
€ 1,- € 0,15 € 4,-

Welke e-step gebruikt Lime?

Wellicht heb je ooit in het buitenland een Lime step gehuurd en ben je benieuwd naar wat voor soort elektrische step dit is. Lime maakt gebruik van de elektrische steps van het merk Segway en vooral de Ninebot ES4. Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met de e-step fabrikant en werken samen aan de verbetering en ontwikkeling van elektrische steps.

Mocht je nog op zoek zijn naar een eigen elektrische step? Dan kan een e-step van het merk Segway-Ninebot wellicht een goede keuze zijn. Neem hiervoor een kijkje in onze webshop waar we een breed aanbod van elektrische steps aanbieden. Bovendien helpen wij jou graag bij het vinden van een geschikte elektrische step voor jou!

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden