Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf 50 Euro, Gespreid betalen mogelijk!
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step met zadel

 • Henri Verbeek
 • 23 Jun, 21
 • 03 Jul, 21
Elektrische step met zadel

Een elektrische step met zadel is natuurlijk erg fijn voor langere afstanden. Zo kun je tijdens rit rustig even gaan zitten, zodat je benen minder moe worden. Daarbij zijn er ook een aantal e-steps met zadel waarmee je legaal de openbare weg op mag. Dit komt mede doordat de Europese wetgeving voorschrijft dat een 'bijzondere brom- snorfiets' moet zijn voorzien van een zadel.

Hieronder vind je dan ook diverse modellen waarmee je de openbare weg op mag in Nederland. Een elektrische step met zadel biedt dus niet alleen het voordeel van comfort, maar ok het voordeel dat je ermee mag rijden op de openbare weg.

Waarom kiezen voor een e-step met zadel?

Er zijn genoeg redenen te benoemen waarom het slim zou kunnen zijn om te kiezen voor een e-step met zadel. De voornaamste reden is natuurlijk het comfort tijdens het rijden. Zo kun je tijdens lange ritten even rustig uitrusten door een tijdje te gaan zitten.

Een ander voordeel van de elektrische steps met zadel is dat ze vaak legaal de openbare weg op mogen. Dit is namelijk op dit moment nog een vereiste vanuit de Europese richtlijnen. Hier hebben een aantal e-step merken slim op ingespeeld.

In onze webshop vind je dan ook een aantal modellen die zijn goedgekeurd door het RDW.

Zit er verschil tussen een dure of goedkope elektrische step met zadel?

Er zit natuurlijk wel een verschil in dure en goedkope elektrische steps met zadel. Zo zijn er ook een aantal modellen met zadel verkrijgbaar die redelijk goedkoop in aanschaf zijn. Echter mogen deze vaak niet de openbare weg op, aangezien ze niet voldoen aan de Europese wetgeving.

Ben je nou juist op zoek naar een e-step met zadel waarmee je op de openbare weg mag rijden? Dan gaan we al gauw richting de duurdere modellen. Toch is dit vaak een slimme keuze, omdat je er veel meer voordelen uit haalt en je hem overal kunt gebruiken.

Bovendien zijn de kwaliteit en prestaties van duurdere modellen vaak een stuk beter dan die van goedkope.

Top 7: elektrische step met zadel 

Het zou zomaar kunnen zijn dat je door de overvloed aan keuze haast niet meer kunt kiezen tussen alle modellen. Daarom gaan we hieronder 7 elektrische steps met zadel behandelen die naar onze mening behoren tot de beste elektrische step met zadel.

Het betreft hier bovendien alleen elektrische steps met zadel die de openbare weg op mogen (met uitzondering op de laatste). Dit is dan ook zeker een voordeel waar je gebruik van kunt maken als je kiest voor één van de modellen uit onze top 7.

elektrische step met zadel kopen

1. Veeley V5

De Veeley V5 is de meest populaire elektrische step met zadel van dit moment. Zo was dit model ook de eerste die in Nederland legaal de openbare weg op mocht. Met een maximale snelheid van 25 km/u is dit het perfecte alternatief om ermee naar school, werk of andere locatie te rijden.

Bovendien rijd je tot wel 35 kilometer op een volle accu en is er de mogelijkheid om een tweede accu te plaatsen. Hiermee verdubbel je de actieradius en/of kun je een accu weer opladen terwijl je de andere gebruikt.

Zo ondervind je geen problemen meer met een lege accu en laad je één accu binnen 4 tot 6 uur weer volledig op.

Voordelen: Nadelen:
Mag legaal de openbare weg op Relatief prijzig in aanschaf
Mogelijkheid om tweede accu toe te voegen
Eenvoudig mee te nemen
Voorzien van zadel

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 35 kilometer
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Wielmaat: 10"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: ja
goedkope elektrische step kopen

2. Trendiamo Endurance

De Trendiamo Endurance is een elektrische step met zadel voor volwassenen die volgens het RDW de openbare weg op mag. Dit model is bovendien het perfecte alternatief voor de scooter, aangezien de actieradius enorm hoog ligt. Zo rijd je tot wel 90 kilometer op een volle accu, waarna je de batterij weer binnen 8 uur volledig oplaad.

Naast zijn hoge actieradius wordt er ook een hoge topsnelheid bereikt van maar liefst 40 km/u. Dit hebben we te danken aan de krachtige 800 Watt HUB motor. Daarnaast kun je de Endurance ook nog eens eenvoudig meenemen, aangezien de e step binnen enkele seconden is opgevouwen. Wil je tijdens een lange rit even uitrusten? Klap dan gerust even het zadel en vervolg zittend je rit.

Voordelen: Nadelen:
Actieradius tot wel 90 km per uur Redelijk prijzig om aan te schaffen
Hoge maximale topsnelheid van 40 km/u
Geschikt voor op de openbare weg
Deze e-step is opvouwbaar

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 40 km/u
 • Actieradius: 90 kilometer
 • Oplaadtijd: 7 uur
 • Wielmaat: 12"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: ja
zadel voor elektrische step

3. Trendiamo Metropole

Ben je op zoek naar een mooie elektrische step met zadel? Dan is de Trendiamo Metropole wellicht iets voor jou. Met zijn prachtige design en goede prestaties is dit het ultieme alternatief voor de scooter. Zo mag je er in Nederland mee de openbare weg op, mits de step is voorzien van een geel kenteken en je in het bezit bent van een geldig scooterrijbewijs.

Naast het gegeven dat je ermee de openbare weg op mag zijn de prestaties ook nog eens uitermate goed. Zo bereik je dankzij de krachtige 800 Watt elektromotor een topsnelheid van maar liefst 45 km/u.

Hierdoor moet je helaas wel een helm op tijdens het rijden, maar dat is natuurlijk niet echt een probleem. Vervolgens rijd je op een volle accu tot wel 50 kilometer en laad je deze weer binnen 6 tot 8 uur volledig op.

Voordelen: Nadelen:
Hoge actieradius tot wel 50 kilometer Relatief prijzig
Ideaal voor het afleggen van lange afstanden
Hoge topsnelheid van ruim 45 km/u
Dankzij het inklapbare zadel comfortabel zitten

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 45 km/u
 • Actieradius: 50 kilometer
 • Oplaadtijd: 6-8 uur
 • Wielmaat: 10"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: ja
elektrische step met zadel aanbieding

4. Onemile Halo City

Als we het hebben over een elektrische step met zadel mag de Onemile Halo City zeker niet ontbreken. Dit model is namelijk voorzien van de nieuwste snufjes en een prachtig design. Als je op straat rijdt is het natuurlijk wel leuk als mensen omkijken naar de elektrische step. Het is dan ook een ware toevoeging aan het straatbeeld en beschikt ook nog eens over behoorlijke prestaties.

Dankzij de krachtige 700 Watt elektromotor bereik je een topsnelheid van ruim 25 km/u. Daarbij kun je tot wel 35 kilometer afleggen op een volle accu. Echter blijft er tijdens een snelheid van 25 km/u nog voldoende kracht over om heuvels tot 15 graden op te rijden.

Bovendien is het ook nog eens een elektrische step met zadel waardoor je tijdens de rit lekker kunt gaan zitten. Een ideaal vervoersmiddel voor in de stad.

Voordelen: Nadelen:
Makkelijk mee te nemen dankzij het opvouwbare mechanisme Relatief dure aanschafprijs
Accu is binnen 3 uur weer volledig opgeladen
Rijd tot wel langer dan één uur aan een stuk door
Voorzien van krachtige schijfremmen aan voor- en achterzijde

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 35 kilometer
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Wielmaat: 10"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: ja
elektrische step met zadel voor volwassenen kopen

5. Onemile Halo S

De Onemile Halo S is een goedkope elektrische step met zadel waarmee je de openbare weg op mag. Het is het jongere broertje van de Halo City en kost daarom ook minder geld. Hier zal je portemonnee dus ook wel blij mee zijn als je op zoek bent naar een geschikte elektrische step.

Ondanks dat dit model goedkoper is mogen de prestaties er zeker wezen. Met een topsnelheid van 25 km/u ben je namelijk binnen no time op je eindbestemming.

Een bijkomend voordeel is dat je de step binnen enkele seconden hebt opgevouwen, waardoor je hem zelfs makkelijk meeneemt in het openbaar vervoer. Verder rijd je tot wel 30 kilometer op een volle accu en is deze weer binnen 4 uur volledig opgeladen.

Voordelen: Nadelen:
Relatief goedkoop in aanschaf Minder prestaties dan vergelijkbare modellen
Perfect vervoersmiddel voor in drukke steden
Korte laadtijd van slechts 4 uur
Geschikt voor de openbare weg

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 30 kilometer
 • Oplaadtijd: 3-4 uur
 • Wielmaat: 10"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: ja
e-step met zadel

6. Trendiamo Country Far Drive

De Trendiamo Country Far Drive is een gewilde elektrische step met zadel, maar is op moment van schrijven nog niet verkrijgbaar. In onze webshop is het wel al mogelijk om dit prachtige model te pre-orderen. Wellicht lees je dit pas op een later moment en zijn hij en z'n broertje wel al verkrijgbaar. In dat geval kun je de Country Far Drive dus gelijk kopen.

Het bijzondere aan dit model zijn de features en technologieën die zijn toegepast. Met een krachtige elektromotor van 500 Watt bereik je namelijk een topsnelheid van 25 km/u. In combinatie met de nieuwe accu rijd je tot wel 50 kilometer op een volle batterij. Vervolgens kun je de accu weer binnen 6 tot 8 uur volledig opladen.

Verder is het goed om te weten dat dit model is goedgekeurd door het RDW en aan de Europese regelgeving voldoet. Hierdoor mag je ermee de openbare weg op zonder enige belemmering.

Voordelen: Nadelen:
Goede prijs/kwaliteit verhouding Relatief prijzig om te kopen
Hoge actieradius van 50 km/u
Voorzien van inklapbaar zadel
Makkelijk op te vouwen

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 50 kilometer
 • Oplaadtijd: 6-8 uur
 • Wielmaat: 12"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: ja
zadel voor e-step

7. Trendiamo Off-Road

Ben je op zoek naar een elektrische step met zadel voor gebruik op privé terrein? Dan is de Trendiamo Off-Road hét model dat je zoekt. Dit is een van de weinige modellen met zadel waarmee je NIET op de openbare weg mag rijden.

In principe is dat ook logisch aangezien dit model speciaal is ontwikkeld voor ritten op ruw terrein. Dankzij de off-road banden heb je namelijk extreem veel grip op zandpaden en dergelijke. Een ideale elektrische dus voor op eigen (ruw) terrein.

Ondanks dat de Trendiamo Off-Road niet voldoet aan de Europese eisen is het wel een pracht model. Zo beschikt het apparaat over een krachtige elektromotor met een vermogen van maar liefst 100 Watt. Je hebt dus erg veel power onder je voeten wat je ook zeker nodig gaat hebben als je off-road gaat rijden. In dat geval is een maximale snelheid van 25 km/u ook meer dan voldoende.

Voordelen: Nadelen:
Geschikt voor gebruik op ruw terrein Mag NIET de openbare weg op
Voorzien van krachtige 1000 Watt HUB elektromotor
Beschikt over een inklapbaar zadel voor comfortabele ritten
Speciale off-road banden voor avontuurlijke ritten

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 25 kilometer
 • Oplaadtijd: 6-8 uur
 • Wielmaat: 12"
 • Type banden: off-road luchtbanden
 • Opvouwbaar: ja

Elektrische step met zadel kopen?

Of je nou op zoek bent naar een elektrische step met zadel voor volwassenen of kinderen, een elektrische step met zadel kopen doe je bij Nr1elektrischestep. In ons assortiment vind je namelijk een breed scala aan diverse soorten e-steps, waaronder diegene met een zadel.

Weet je niet zo goed waar je op moet letten of wordt de overvloed aan keuze je iets te veel? Neem dan vooral even contact op met onze klantenservice. Onze behulpzame klantenservice helpt jou namelijk graag bij het vinden van een passende elektrische step. Wij staan voor je klaar en zijn te bereiken per mail, telefoon of via de live chat.

Alle gekeurde steps
Vorig artikel Elektrische step helm kopen: actuele aankoopgids 2022
Volgend artikel Elektrische step legaal? En welke elektrische step mag op de weg? | Een informatiegids

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden