Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Tier step huren: hoe werkt het?

  • Henri Verbeek
  • 15 Oct, 21
  • 12 May, 23
Tier step huren: hoe werkt het?

Tegenwoordig zijn deelsteps in veel grote steden te vinden en één van deze steps is de Tier step. Dit zijn elektrische steps die door het publiek gebruikt kunnen worden tegen een kleine betaling. Bovendien is het een ideale manier om van A naar B te komen op drukke plekken.

Daarnaast biedt het veel voordelen voor een drukke stad. Zo zorgen de elektrische steps voor minder geluidsoverlast, vervuiling en opstoppingen van het verkeer. Het is dus eigenlijk gewoon een win-win situatie. Maar hoe werkt het precies en wat zijn de kosten? We vertellen je er graag meer over!

tier deelstep logo

Wie is Tier?

Het bedrijf Tier is pas in 2018 opgericht en vandaag de dag al uitgegroeid tot een groot bedrijf. De Duitse oprichters hadden als plan om drukke steden te voorzien van elektrische deelsteps, zodat personen zichzelf makkelijk konden vervoeren tegen een lage prijs.

Daarbij is Tier sinds januari 2020 het eerste bedrijf binnen de 'micro mobility' dat volledig klimaatneutraal is. Zij dragen dus niet alleen bij aan gemak in steden, maar ook aan een leefbare en duurzame toekomst.

In welke landen is Tier actief?

De Tier step is voornamelijk te vinden in Europese steden, maar breid zich steeds verder uit naar het oosten. Zo zijn ze op moment van schrijven actief in 15 landen en meer dan 100 steden, vooral in Duitsland waar het bedrijf is opgericht. Hieronder hebben we alle landen voor je op een rijtje gezet:

Landen:
Oostenrijk Noorwegen
Bahrein Polen
Denemarken Qatar
Finland Slowakije
Frankrijk Zwitserland
Duitsland Verenigd Koninkrijk
Hongarije Verenigde Arabische Emiraten

Hoe werkt het huren van een Tier step?

Het huren van een Tier step doe je heel eenvoudig door middel van de handige Tier app. Download de app voor Android of Smartphone en registreer jezelf. Voeg een betaalmethode toe en je bent klaar om een deelstep te huren. Hiervoor dien je de volgende stappen te doorlopen:

  1. Open de Tier app en ga op zoek naar een deelstep bij jou in de buurt;
  2. Navigeer jezelf via de app richting de step en scan de QR-code om de step te ontgrendelen
  3. Stap vervolgens op de step, zet jezelf af met je voet en geef ga verder met de gashendel;
  4. Zodra je op de bestemming bent aangekomen beëindig je de rit via de app en plaats je de step in de daarvoor aangewezen zone.

Tip: mocht er geen speciale parkeerzone aanwezig zijn? Parkeer de step dan op een plek waar deze niet in de weg staat voor ander verkeer of voetgangers.

tier deelstep huren

Wat zijn de kosten voor het huren van een Tier step?

De kosten voor het huren van een Tier step zijn opgebouwd uit twee delen, namelijk het starttarief en het tarief per minuut. Houd er rekening mee dat zowel het starttarief als het tarief per minuut per stad of land licht kan verschillen.

Over het algemeen betaal je € 1,- startarief voor het ontgrendelen van de elektrische step. Daarnaast betaal je gemiddeld € 0,20 per minuut. Dat wil dus zeggend at je voor een rit van 20 minuten ongeveer € 5,- betaald.
 Starttarief Tarief per minuut Totaal (rit van 20 minuten)
€ 1,- € 0,20 € 5,-

Welke e-step gebruikt Tier?

Voorheen maakte Tier gebruik van elektrische steps die oorspronkelijk waren bedoel voor consumentgebruik. Zo gebruikten zij voornamelijk de e-steps van het merk Segway, en in het bijzonder de Ninebot ES2 en ES4.

Echter kwamen ze er al gauw achter dat de steps niet bestand waren tegen het ruige gebruik van sommige gebruikers. Om deze reden ontwikkelde ze een eigen elektrische step in samenwerking met Okai. De step heeft een robuuster design, kan beter tegen een stootje en heeft een makkelijk vervangbare accu. Hierdoor is Tier één van de eerste deelstepmaatschappijen die in sommige steden al winstgevend zijn.

Wellicht wil je in plaats van een Tier step huren gewoon een eigen elektrische step kopen. In dat geval raden we je aan om een kijkje te nemen in onze webshop waar we allerlei verschillende modellen e-steps aanbieden. Bovendien kun je voor vragen altijd contact opnemen met onze klantenservice door te bellen, mailen of een bericht te sturen via de live chat.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden