Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Opvouwbare elektrische step: ontdek de 8 populairste modellen

 • Henri Verbeek
 • 03 Nov, 22
 • 01 Dec, 22
Opvouwbare elektrische step: ontdek de 8 populairste modellen

Ben je van plan om jouw elektrische step mee te nemen in de bus, trein, tram of auto? Dan is een opvouwbare elektrische step erg handig. Tegenwoordig worden veel elektrische steps opvouwbaar gemaakt waardoor je ze makkelijk met je mee kunt nemen. Maar waar moet je op letten bij het vinden van de juiste opvouwbare step? En welke modellen kun je allemaal opvouwen?

Op deze pagina vertellen we je graag wat meer over de elektrische opvouwbare step zodat jij weet waar je moet beginnen met jouw zoektocht. Om je alvast een handje te helpen hebben we ook een aantal elektrische steps op een rijtje gezet die opvouwbaar zijn:

 1. Ninebot D28E
 2. Joyor GS5
 3. Ninebot F25i
 4. Ninebot P65E
 5. Ninebot F40i
 6. Joyor F3
 7. Ninebot G30LE II
 8. Kaabo Skywalker 10C

Waarom kiezen voor een elektrische opvouwbare step?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom je voor een elektrische opvouwbare step zou kunnen kiezen. Vaak kun je deze reden zelf benoemen, maar we bieden je graag een aantal handvatten aan om je overweging voor een vouwstep concreet te maken.

Allereerst is de elektrische step een geweldige uitvinding en een ideaal vervoersmiddel voor korte ritten. Hierdoor zou je vaker de auto kunnen laten staan waardoor je kunt besparen op de kosten van brandstof. De e-step is namelijk een duurzaam vervoersmiddel dat volledig wordt aangedreven door elektriciteit. Het is een kwestie van de accu opladen en je bent klaar om te gaan.

Een reden om te kiezen voor een elektrische step die opvouwbaar is, heeft vaak te maken met gemak. Zo kan het zijn dat je regelmatig met het openbaar vervoer reist en de laatste kilometers vanaf het station met de e-step wilt afleggen. In dat geval kan het verstandig zijn om te kiezen voor een opvouwbare e-step zodat je de step kunt opvouwen tot een compact formaat.

Niet alleen is het voor jezelf fijn om de elektrische step op te kunnen vouwen. Je zorgt er namelijk ook voor dat anderen geen hinder ondervinden van de elektrische step. Zo blokkeert de e-step geen gangpaden aangezien je hem eenvoudig onder een bank of stoel kunt schuiven.

Kom je met jouw elektrische step in een gebied waar je niet mag rijden? Geen probleem, vouw de step op, pak hem vast bij de stuurbuis en neem 'm mee onder je arm. Als je het ons vraagt, kan het haast niet praktischer dan een opvouwbare elektrische step.

Belangrijke kenmerken van een opvouwbare elektrische step

Als je in de markt bent voor een opvouwbare of inklapbare elektrische step, dan zijn er naast het aanwezige opvouwmechanisme ook een aantal andere kenmerken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het gewicht van de step, opgevouwen afmetingen en het type opvouwsysteem. We leggen je graag uit waarom dit van belang is bij het maken van een goede keuze.

Gewicht

Het gewicht is een belangrijke factor bij het kiezen van een praktische, opvouwbare elektrische step. Zo moet je de step makkelijk kunnen dragen wanneer deze is opgevouwen. Als de step te zwaar is, kan het juist alleen maar zorgen voor extra onhandigheden.

Houd bij het kiezen van een elektrische opvouwbare e-step rekening met het gewicht. Ben jezelf niet zo sterk? Dan is het verstandig om te kiezen voor een lichte opvouwbare step. Kan je echter wel wat gewicht tillen? Ga dan op zoek naar een vouwstep met een gewicht waarvan je weet dat je het kan tillen.

Afmetingen

Het voornaamste idee van een opvouwbare e-step is dat je de step kunt opvouwen tot een compact formaat. Het is daarom slim om rekening te houden met de opgevouwen afmetingen van elk model. Neem je de step wel eens mee in de auto? Dan is het handig dat de step ook daadwerkelijk in de kofferbak past.

Ook wanneer je de e-step meeneemt in het openbaar vervoer is het handig om te kiezen voor een opvouwbare step die ook daadwerkelijk netjes opgeborgen kan worden. Hiermee zorg je ervoor dat medereizigers geen last ondervinden van de elektrische step.

Opvouwsysteem

Niet elke opvouwbare elektrische step heeft hetzelfde opvouwsysteem. Toch zijn de meesten voorzien van een vergelijkbaar opvouwmechanisme waarbij je de stuurbuis plat over de voetenplank kunt leggen.

Waar sommige modellen wat meer tijd vereisen, zijn er ook vernieuwde mechanismes die je in staat stellen om de e-step binnen enkele seconden op te vouwen. Kijk dus goed naar het soort opvouwmechanisme om te bepalen welke jou het meeste gemak biedt.

Hoe vouw je een inklapbare elektrische step op?

Zoals gezegd hebben niet alle inklapbare elektrische steps hetzelfde opvouwsysteem. Echter zullen de meeste mechanismen over het algemeen hetzelfde werken. Vaak gaat dit als volgt:

 1. Open de stuurpen om het stuur van de step te verlagen tot de minimale hoogte;
 2. Open de scharnier aan de boven- of onderzijde van de stuurbuis, terwijl je het stuur vasthoudt;
 3. Pak het stuur vast en trek deze voorzichtig naar achter richting het achterspatbord;
 4. Klik het stuur vast in de daarvoor bestemde haak op het achterspatbord;
 5. Check of het stuur goed vastzit aan de haak en til de step op aan de stuurbuis.

De 8 beste opvouwbare elektrische steps

Om je te helpen bij de zoektocht naar een goede opvouwbare elektrische step hebben wij een selectie gemaakt van 8 praktische steps met eenvoudig opvouwmechanisme. De stepjes zijn geselecteerd op basis van gewicht, gemak en type opvouwmechanisme. Zo hoef jij alleen nog maar verschillende modellen te vergelijken om de beste elektrische opvouwbare step voor jouw situatie te vinden.

1. Ninebot D28E

De Ninebot D28E is de meest toegankelijke opvouwbare elektrische step in ons lijstje. Ondanks de relatief lage prijs doet hij zeker niet onder aan andere elektrische steps. Zo zorgt de krachtige 300 Watt elektromotor voor een topsnelheid van 25 km/u terwijl de accu een actieradius van 28 kilometer realiseert. Zodra de accu leeg is laad je de D28E weer volledig op binnen 5 uur.

Een groot voordeel van de Ninebot D28E is het lage gewicht van slechts 15,3 kg. Wanneer je de step opvouwt til je deze gemakkelijk op aan de stuurbuis en neem je hem overal mee naartoe. Ondanks het lage gewicht is dit model toch in staat om rijders tot 120 kg te vervoeren, en dat allemaal voor een schappelijke prijs.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 28 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 15,3 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 114 x 48 x 116 cm
 • Afmetingen ingeklapt: 114 x 48 x 50 cm

Ninebot D28E bekijken

2. Joyor GS5

Als je op zoek bent naar een iets krachtigere elektrische opvouwbare step? Dan is de Joyor GS5 een ideale keuze voor jou. Dankzij de 500 Watt krachtige elektromotor bereik je een topsnelheid van 50 km/u (onbegrensd). Is de step begrensd? Dan behaal je een snelheid van ruim 25 km/u. Daarbij rijd je tot wel 50 kilometer op één volgeladen accu.

Het handige opvouwmechanisme van de Joyor GS5 stelt je in staat om de step binnen enkele seconden op te vouwen. Daarbij is het zelfs mogelijk om het stuur in te klappen. Hierdoor neemt het formaat van de e-step aanzienlijk af en kun je 'm overal meer naartoe nemen.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 50 km/u (onbegrensd)
 • Actieradius: 50 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 19,4 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 118 x 54,5 118 cm
 • Afmetingen ingeklapt: 118 x 18 x 47 cm

Joyor GS5 bekijken

3. Ninebot F25i

Op zoek naar een inklapbare elektrische step met een modern en strak design? Dan is de Ninebot F25i zeker een geschikte kandidaat. Dit model is relatief goedkoop en daarmee erg toegankelijk voor personen met een kleinere portemonnee. Bovendien krijg je daar ook heel veel voor terug.

Zo bedraagt het gewicht van de F25i slechts 15 kg en beschikt het over een simpel opvouwmechanisme waardoor je de step overal mee naartoe kunt nemen. Zeker niet onbelangrijk zijn uiteraard de topsnelheid van 25 km/u en het maximale rijbereik van ruim 25 kilometer. Zodra de accu leeg is laad je deze binnen 5 uur weer volledig op. Knap staaltje werk van Segway-Ninebot.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 25 kilometer
 • Draaggewicht: 100 kg
 • Gewicht: 15 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 116 x 114,3 x 48 cm
 • Afmetingen ingeklapt: 49,5 x 114,3 x 48 cm

Ninebot F25i bekijken

4. Ninebot P65E

De Ninebot P65E is een wat robuustere opvouwbare elektrische step en weegt daarom ook iets zwaarder dan de meesten in ons lijstje. Met 26,9 kg is de P65E iets minder praktisch om overal mee naartoe te nemen. De reden dat de Ninebot P65E toch een plekje in onze top 8 heeft weten te scoren is het feit dat je er maar liefst 65 kilometer mee kunt afleggen op één volle batterij.

Daarnaast is de P65E voorzien van allerlei handige snufjes, zoals ontgrendeling met NFC-technologie via de app. Ook beschikt dit model over speciale SegPower Cross Season banden, waarmee je veilig kunt rondrijden in verschillende weersomstandigheden. Dus of het nu regent of de zon schijnt, met de Ninebot P65E KickScooter ben je altijd klaar voor een ritje.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 65 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 26,9 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 100,4 x 82,2 x 51 cm
 • Afmetingen ingeklapt: Onbekend

Ninebot P65E bekijken

5. Ninebot F40i

Met de Ninebot F40i kom je altijd veilig op locatie aan dankzij de geavanceerde veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen. Deze elektrische opvouwbare step is voorzien van een elektronische schijfrem in het voorwiel en een speciaal EBS remsysteem in het achterwiel. Het EBS remsysteem zorgt ervoor dat je snelheid afneemt wanneer je de gashendel loslaat zodat je altijd op tijd tot stilstand komt.

Het handige vouwmechanisme en het gewicht van slechts 17 kg maakt het mogelijk om de Ninebot F40i overal mee naartoe te nemen. Of je nu regelmatig met het openbaar vervoer reist of de step graag wil meenemen op vakantie, de step kan altijd makkelijk opgeborgen worden. Verder bereik je een maximale snelheid van 25 km/u en leg je tot wel 40 kilometer af op één acculading.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 40 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 17 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 116 x 114,3 x 48 cm
 • Afmetingen ingeklapt: 49,5 x 114,3 x 48 cm

Ninebot F40i bekijken

6. Joyor F3

Joyor staat bekend om zijn relatief goedkope elektrische steps van hoge kwaliteit. Ook bij de Joyor F3 is het maar weer al te goed te zien dat zij waarmaken waar ze voor staan. Deze praktische opvouwbare elektrische step is met 13 kg één van de lichtste in zijn klasse en daarom eenvoudig met je mee te nemen.

Daarnaast zorgt de 350 Watt elektromotor voor een maximale snelheid van 45 km/u (onbegrensd). Wanneer de step begrensd is bereik je een snelheid tot 25 km/u, maar rijd je wel maar liefst 40 kilometer op een volgeladen accu. Ondanks het lage gewicht is de Ninebot F40i in staat om rijders tot 120 kg te dragen waardoor het een geschikte kandidaat is voor velen.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 45 km/u (onbegrensd)
 • Actieradius: 40 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 13 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 98 x 50 x 114 cm
 • Afmetingen ingeklapt: 92 x 19 x 36 cm

Joyor F3 bekijken

7. Ninebot G30LE II

De Ninebot G30LE II is op het moment één van de populairste modellen op de markt. Deze prachtige inklapbare elektrische step is voorzien van de meest geavanceerde snufjes die elke rit enorm comfortabel maakt. Neem bijvoorbeeld de 10" pneumatische luchtbanden en schokdempers aan voor- en achterzijde. Samen zorgen deze twee toevoegingen voor een uiterst goede wegligging en veiligheid.

Ook is er rekening gehouden met het gemak van vervoeren door middel van een handig opvouwmechanisme. Hierdoor is het mogelijk om de step op te vouwen tot een compact formaat. Het gewicht van slechts 17,5 kg maakt het mogelijk om de step zonder moeite onder je arm mee te nemen wanneer hij is opgevouwen.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius:  40 kilometer
 • Draaggewicht: 100 kg
 • Gewicht: 17,5 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 117 x 47 x 121 cm
 • Afmetingen ingeklapt: 117 x 47 x 53 cm

Ninebot G30LE II bekijken

8. Kaabo Skywalker 10C

Als je op zoek bent naar net wat extra power, dan is de Kaabo Skywalker 10C je beste vriend. Dit model is voorzien van een 800 Watt sterke elektromotor waarmee je een topsnelheid van 42 km/u bereikt. Daarbij zorgt de krachtige accu voor een maximaal rijbereik van 55 kilometer.

Ondanks al deze brute kracht weegt de step slechts 21 kg en heeft het een draaggewicht van 120 kg. Hierdoor is de elektrische opvouwbare step van Kaabo een ideaal vervoersmiddel dat je overal mee naartoe neemt.

Maar dat is nog niet alles, want het vermogen van de motor wordt direct naar het voor- en achterwiel overgedragen. Hierdoor gaat er geen vermogen verloren en sta je vanwege de twee-wielaandrijving stabieler op de elektrische step.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 42 km/u
 • Actieradius: 55 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 21 kg
 • Afmetingen uitgeklapt: 120,5 x 56 x 120 cm
 • Afmetingen ingeklapt: 122 x 23 x 38 cm

Kaabo Skywalker 10C bekijken

Opvouwbare elektrische step kopen

Als je een opvouwbare elektrische step wilt kopen, ben je bij Nr1elektrischestep aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een ruim aanbod aan hoog kwalitatieve elektrische steps waarvan een groot deel de mogelijkheid heeft om opgevouwen te worden. Bovendien kun je onze top 8 raadplegen om direct te zien welke elektrische steps opvouwbaar zijn.

Mocht je vragen hebben over een specifiek model of er zelf niet helemaal uitkomen? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice. Wij bieden graag extra hulp en geven indien gewenst persoonlijk advies. Onze missie is namelijk om de beste elektrische step voor jou te vinden. Dat is de service van Nr1elektrischestep.

Bekijk het gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden