Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step offroad: 5 beste modellen van dit moment

 • Henri Verbeek
 • 03 Nov, 22
 • 01 Dec, 22
Elektrische step offroad: 5 beste modellen van dit moment

Ben je op zoek naar een speciale offroad elektrische step? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Naast dat we je meer gaan vertellen over de verschillende modellen die speciaal gemaakt zijn voor off-roading, leggen we je ook wat meer uit over de zaken waar je op moet letten bij het bepalen van het juiste model voor jou.

Een e-step voor offroad zal moeten voldoen aan bepaalde eisen en kenmeren om daadwerkelijk als elektrische offroad step te worden gekwalificeerd. Op deze pagina vertellen we je er graag meer over en laten we je zien welke modellen geschikt zijn voor het rijden op onverhard terrein (off-road). Bekijk hier direct de top 5 off-road elektrische steps van dit moment:

 1. Easy Ride 14 (FLJ E2)
 2. Kaabo Wolf King
 3. Ninebot GT1E
 4. Kaabo Wolf Warrior X
 5. Trendiamo Off-Road

Kenmerken van een offroad e-step

Als je op zoek gaat naar een elektrische step kijk je meestal naar de snelheid en actieradius. Bij het zoeken naar een elektrische step voor offroad zijn er echter andere eigenschappen en kenmerken waar je op moet letten. Hieronder gaan we ze in het kort met je bespreken zodat je precies weet waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van een geschikte off road elektrische step.

Banden

Tegenwoordig worden er speciale e-steps gemaakt die geschikt zijn voor het rijden op onverhard terrein (offroad). Je kunt ze herkennen aan de speciale off-road banden, die vaak breder zijn en een ander profiel bevatten dan banden voor verharde wegen.

De speciale banden moeten ervoor zorgen dat harde klappen opgevangen worden en er extra grip aanwezig is. Wanneer je met smalle banden met weinig profiel op een zandpad rijdt zal dit namelijk niet goed gaan.

Power & vermogen

Om jezelf over onverhard terrein te kunnen verplaats zal een elektromotor met voldoende power nodig zijn. Als je op zoek bent naar een elektrische step voor off road zal je dus rekening moeten houden met het vermogen van de motor.

De meeste elektrische off road steps zijn voorzien van een krachtige elektromotor met veel vermogen. Dit stelt je in staat om zelfs op ruw terrein uit te voeten te komen met de elektrische step.

Stevigheid

Als je gaat rijden op onverharde wegen zal de elektrische step veel te voorduren krijgen. Een belangrijk kenmerk van een goede off road e-step zal daarom een stevig frame en een robuust design zijn. Hoe steviger de elektrische step, hoe meer het aankan.

Tijdens de zoektocht naar een elektrische offroad step zal je snel zien dat alle modellen stevig gebouwd zijn. Hierdoor zal het gewicht van de step vaak hoger liggen dan die van een e-step voor op verharde wegen. Houd hier dan ook rekening mee bij het uitkiezen van een elektrische step voor off road wegen.

Vering

De veringen van een offroad elektrische step zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel. Goede veringen zorgen er namelijk voor dat bultjes en oneffenheden in de weg worden opgevangen.

Bovendien voorkom je hiermee dat de step gaat trillen, wat irritaties in de handen en andere gewrichten zal verminderen. Bij het rijden op onverharde wegen zal je merken dat er meer nodig is dan standaard veringen om de klappen op te vangen.

Handvatten

Wat absoluut niet mag ontbreken aan een offroad e-step zijn goede, comfortabele handvatten. Het is essentieel dat je jouw handen stevig om de handvatten kunt plaatsen en hierbij genoeg grip hebt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je de controle over de e-step beter kunt behouden. Voornamelijk op ruw terrein is het essentieel om comfortabele handvatten te hebben.

Elektrische step off road: top 5

In ons assortiment vind je een breed aanbod van kwalitatieve elektrische steps. Als je goed op zoek gaat zie je dat we ook een aantal speciale elektrische steps voor offroad aanbieden. Om je alvast op weg te helpen bij het maken van een keuze gaan we hieronder de 5 beste offroad steps bespreken. Zo zie je direct welke modellen geschikt zijn voor het rijden op onverhard terrein.

1. Easy Ride 14 (FLJ E2)

De Easy Ride 14 (FLJ E2) is de meest geavanceerde en krachtige elektrische offroad step in ons assortiment. Dankzij de elektromotor met een vermogen van 8000 Watt bereik je een topsnelheid van maar liefst 100 km/u. Hiermee is de ER-14 (FLJ E2) de meest krachtige elektrische step van dit moment.

Vanwege de extreem hoge topsnelheid is er uiteraard ook rekening gehouden met de veiligheid en stevigheid van de offroad e-step. Het stevige en brede voetendek zorgt ervoor dat je altijd voldoende stabiliteit behoudt en je dus niet zomaar met je voeten van de step afglijdt.

Daarnaast zorgen de hydraulische veringen aan voor- en achterzijde ervoor dat alle bultjes, oneffenheden en obstakels op de weg gedempt worden. Tijdens het rijden op Easy Ride 14 ervaar je daarom veel stabiliteit en controle.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 100 km/u
 • Actieradius: 250 kilometer
 • Banden: 14" off road banden
 • Remmen: Hydraulische schijfremmen
 • Veringen: Hydraulische veringen voor en achter
 • Gewicht:  72 kg
 • Oplaadtijd: 6-8 uur

Easy Ride 14 (FLJ E2) bekijken

2. Kaabo Wolf King

Als je op zoek bent naar een echt racemonster voor onverhard terrein? Dan kom je al gauw uit bij de Kaabo Wolf King. Deze extreme elektrische offroad step is voorzien van twee elektromotoren die samen een piekvermogen van 6720 Watt produceren. Hierdoor behaal je een topsnelheid van ruim 100 km/u. Dit betekent ook dat er altijd voldoende vermogen overblijft om jezelf over ruw terrein te verplaatsen.

Aangezien je een maximale snelheid van 100 km/u kunt behalen, is het fijn om te weten dat dit je veiligheid niet in gevaar brengt. Dankzij de toevoeging van hydraulische schokophanging (veringen) worden alle bultjes, obstakels en oneffenheden in de weg opgevangen en gedempt. Dit resulteert in onwijs veel controle en stabiliteit tijdens het rijden op hoge snelheden en op ruw terrein.

Wie hard wilt rijden zal ook snel moeten kunnen stoppen in geval van nood. Vandaar dat de Kaabo Wolf King voorzien is van krachtige hydraulische schijfremmen. Uit verschillende tests is gebleken dat je op topsnelheid een remweg hebt van slechts 3,1 meter. Dat wil zeggen dat je letterlijk binnen no time stilstaat op je plek, zelfs bij hoge snelheden. Houd er wel rekening mee dat dit op onverhard terrein anders zal zijn en je een langere remweg zult hebben vanwege de ruwe ondergrond.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 100 km/u
 • Actieradius: 150 kilometer
 • Banden: 11" pneumatische off road banden
 • Remmen: Hydraulische schijfremmen
 • Veringen: Hydraulische schokophanging
 • Gewicht: 48 kg
 • Oplaadtijd: 5 uur

Kaabo Wolf King bekijken

3. Ninebot GT1E

De Ninebot GT1E is een elektrische step waarmee je op verschillende soorten terrein kunt rijden. Dankzij de 11" zelfherstellende tubeless luchtbanden is dit model zowel geschikt voor op verharde wegen als onverharde wegen. Echter is de GT1E iets minder geschikt voor de meest ruwe terreinen, maar je rijdt wel gemakkelijk over zandpaden heen.

Dankzij de 500 Watt elektromotor behaal je een topsnelheid van 25 km/u waardoor je voldoende vermogen hebt om kleine obstakels te trotseren. Daarbij zorgt het robuuste design en de dubbele armvering met verstelbare hydraulische demping voor een comfortabele rit.

De schijfremmen aan voor- en achterzijde bieden je extra veiligheid aangezien je hiermee binnen no time tot stilstand komt. Handig wanneer je plots moet remmen voor een groot obstakel op de weg.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 70 kilometer
 • Banden: 11" zelfherstellende tubeless luchtbanden
 • Remmen: Schijfremmen voor en achter
 • Veringen: Dubbele armvering met hydraulische verstelbare demping
 • Gewicht: 47 kg
 • Oplaadtijd: 6 uur

Ninebot GT1E bekijken

4. Kaabo Wolf Warrior X

Met de Kaabo Wolf Warrior X kun je elke uitdaging aangaan op zowel verhard als onverhard terrein. De officiële topsnelheid van dit model bedraagt maar liefst 60 km/u, maar wordt standaard aangepast aan de lokale wetgeving. Echter kun je de maximale snelheid naar eigen wens aanpassen (tot 60 km/u).

Daarnaast is de Kaabo Wolf Warrior X verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk de Kaabo Wolf Warrior X Plus en de Kaabo Wolf Warrior X Pro+. Onderling verschillen de uitvoeringen voornamelijk in actieradius (60 km en 80 km) en gewicht (36,9 kg en 36 kg).

Beide modellen zijn voorzien 10x3 inch off-road banden, hydraulische schijfremmen en een batterijsysteem met BMS. Samen zorgen deze toevoegingen voor controle, stabiliteit en efficiëntie van het batterijverbruik.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 60 km/u
 • Actieradius: 60-80 kilometer
 • Banden: 10x3 inch off-road banden
 • Remmen: Hydraulische schijfremmen voor en achter
 • Veringen: Gepatenteerde hydrolyse schokdemper voor en veerschokdempers (type-C vering) achter
 • Gewicht: 36 kg
 • Oplaadtijd: 11 tot 14 uur

Kaabo Wolf Warrior X bekijken

5. Trendiamo Off-Road

De Trendiamo Off-road is één van de beste elektrische steps voor op onverhard terrein. Met zijn speciale 12" offroad banden met lichtmetalen velgen rijd je zonder moeite over onverharde wegen. Daarbij heb je de mogelijkheid om tijdens de rit te gaan zitten door de toevoeging van een afneembare zadel. Handig wanneer je nog een lange rit voor de boeg hebt. Ondanks de toevoeging van een afneembaar zadel mag je met dit model helaas niet op de openbare weg rijden, althans nog niet. 

Wel beschik je over een krachtige elektromotor met een vermogen van ruim 1000 Watt. Hiermee ben je in staat om een topsnelheid van 30 km/u te behalen en behoud je voldoende kracht om over ruw terrein heen te rijden.

De schokbrekers aan voor- en achterzijde zorgen ervoor dat bultjes, oneffenheden en obstakels gedempt worden wanneer je er overheen rijdt. Moet je plotseling remmen voor een groot obstakel? Dan sta je binnen no time stil dankzij de krachtige schijfremmen.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 30 km/u
 • Actieradius: 25 kilometer
 • Banden: 12" offroad luchtbanden
 • Remmen: Schijfremmen voor en achter
 • Veringen: Schokophanging aan voor- en achterzijde
 • Gewicht: 41 kg
 • Oplaadtijd: 6-8 uur

Trendiamo Off-Road bekijken

Mag je in Nederland legaal offroad steppen?

Nee, in Nederland is het niet toegestaan om offroad te steppen. Dit komt doordat er op het moment (nog) geen wet- en regelgeving is voor het gebruik van elektrische steps op de openbare weg. Met de meeste elektrische steps mag je daarom niet rijden op de openbare weg (zowel op verharde- als onverharde wegen).

Echter zijn er wel een aantal e-steps waarmee je legaal de openbare weg op mag. Dit zijn steps die gezien worden als 'bijzondere brom/snorfietsen'. De Trendiamo Off-Road voldoet in principe aan de eisen, maar vanwege de off-road banden wordt hij niet toegelaten op de openbare weg. Bekijk hier welke elektrische steps wel aan de eisen voldoen.

Elektrische step offroad kopen

Wil je graag een elektrische off road step kopen? Bekijk dan onze top 5 of neem een kijkje in onze webshop. Hier vind je verschillende modellen die speciaal gemaakt zijn voor het rijden op onverharde wegen. Bovendien zijn alle e-steps gemaakt van de hoogste kwaliteit waardoor je ervan uit mag gaan dat ze lang meegaan.

Mocht je nog enkele vragen hebben over een bepaald model of behoefte hebben aan persoonlijk advies? Twijfel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Bij Nr1elektrischestep is het onze missie om ervoor te zorgen dat jij een elektrische step aanschaft die voldoet aan al jouw wensen en eisen.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden