Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step voor volwassenen van 120 kg tot 150 kg

 • Henri Verbeek
 • 03 Nov, 22
 • 06 Mar, 23
Elektrische step voor volwassenen van 120 kg tot 150 kg

Als je op zoek bent naar een elektrische step voor volwassenen tussen de 120 en 150 kg? Dan gaan wij je een handje helpen. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe elektrische step is het verstandig om rekening te houden met het maximale draaggewicht. Dit is namelijk het gewicht wat de step maximaal kan dragen. De meeste e-steps hebben een maximaal draagvermogen van 100 kg, maar er zijn ook enkele uitschieters, tot maximaal 200 kg.

Het vinden van de juiste elektrische step van 120 kg tot 150 kg draaggewicht kan ooit lastig zijn. Daarom gaan we jou op deze pagina helpen bij het vinden van het perfecte model voor jouw behoeften. In onze top 10 zie je direct welke stepjes voldoen aan het maximale draaggewicht tussen de 120 en 150 kg:

 1. ZERO VSETT 11+ 31Ah
 2. ZERO VSETT 10+
 3. Trendiamo Performance
 4. Joyor F1
 5. Trendiamo Country
 6. Ninebot F65i
 7. Kaabo Wolf King
 8. Denver SEL-10500F
 9. Kaabo Mantis 10

Waarom is het maximale draaggewicht van een e-step zo belangrijk?

Door bij de aanschaf van een elektrische step rekening te houden met het maximale draaggewicht voorkom je dat er vroegtijdig schade ontstaat. Het maximale draaggewicht van een e-step geeft namelijk aan wat het gewicht is waar de step mee belast kan worden.

Wanneer het draagvermogen overschreden wordt kan dit verschillende gevolgen met zich meebrengen. Houd daarom te allen tijde rekening met het draaggewicht en je lichaamsgewicht bij het uitzoeken van een geschikte elektrische step.

Wat is het gemiddelde draagvermogen van een elektrische step?

Het gemiddelde draagvermogen van een elektrische step ligt rond de 100 kg voor volwassenen. Er zijn echter ook elektrische steps voor kinderen waarbij het gemiddelde draaggewicht ongeveer 50 tot 60 kg bedraagt. Gelukkig zijn er ook nog stevigere elektrische steps met een draagvermogen tussen de 120 kg en 150 kg. En als je goed op zoek gaat zal je nog enkele modellen vinden met draagvermogens tot 200 kg.

Wat kan er gebeuren als je het maximale draaggewicht overschrijdt?

Als je het maximale draaggewicht van een elektrische step overschrijdt kan dit leiden tot een klapband of zelfs het breken van de voetenplank. Ook zal de elektromotor van slag kunnen raken doordat er niet voldoende vermogen aanwezig is voor het voortbewegen van het extra gewicht. Houd daarom altijd rekening met de aangegeven maximale belasting om schade aan de elektrische step te voorkomen.

Tips bij maximale belasting van een elektrische step

Ga je een elektrische step voor volwassenen van 120 kg maximaal belasten? Dan is het verstandig om voorafgaand aan de rit de bandenspanning te controleren. Wanneer de bandenspanning niet in orde is, kan dit leiden tot schade aan de velgen en de accu zwaarder belasten.

Pomp de banden van de elektrische step altijd goed op om het maximale uit de accu te halen. Met harde banden rol je beter door waardoor de accu minder hard hoeft te werken en je dus langere afstanden kunt afleggen.

Top 10 elektrische steps voor volwassenen tussen de 120 kg en 150 kg

Om je op weg te helpen tijdens je zoektocht naar een elektrische step voor volwassenen tot 150 kg hebben wij alvast een lijstje gemaakt van de 10 beste elektrische steps met een draaggewicht tussen de 120 en 150 kg. Zo zie je direct welke modellen voldoen aan de eisen omtrent draagvermogen en is het een kwestie van verschillende modellen vergelijken om de juiste voor jouw situatie te vinden.

1. ZERO VSETT 11+ 31Ah

De ZERO VSETT 11+ 31Ah is één van de meest extreme elektrische steps voor volwassenen tot 150 kg. Met zijn robuuste design en stevige frame is het in staat om personen tot 150 kg te vervoeren. Daarbij zorgt het gewicht van ruim 58 kg voor een goede stabiliteit en controle van de e-step.

Ondanks het hoge gewicht van de VSETT 11+ 31Ah bereik je een maximale snelheid van maar liefst 85 km/u. Dit komt door de toevoeging van twee 1500 Watt elektromotoren, die samen een gecombineerd vermogen van 3000 Watt produceren.

Bovendien stelt de 60V, 31Ah accu je in staat om tot wel 110 kilometer af te leggen op één volle accu. Hiermee heeft de ZERO VSETT 11+ een welverdiende eerste plaats weten te pakken in onze top 10.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 85 km/u
 • Actieradius: 110 kilometer
 • Draaggewicht: 150 kg
 • Gewicht: 58 kg
 • Oplaadtijd: 13 uur
 • Opvouwbaar: Ja

ZERO VSETT 11+ 31Ah bekijken

2. ZERO VSETT 10+

De ZERO VSETT 10+ is één van de beste elektrische steps voor volwassenen tussen de 120 kg en 150 kg. Voor iedereen die op zoek is naar een beest voor op de weg is dit het juiste model. Dit prachtige exemplaar is een waar pareltje voor het oog met zijn unieke kleurencombinatie. Echter is niet alleen het uiterlijk van de e-step wonderbaarlijk.

Met een topsnelheid van maar liefst 80 km/u rijd je iedereen in het verkeer voorbij. Daarbij zorgt de krachtige accu voor een actieradius van 160 kilometer waardoor dit model het ideale vervoersmiddel is voor zowel korte- als lange afstanden. Zodra de accu leeg is laad je deze binnen 10 tot 14 uur weer volledig op.

Aangezien je onwijs hoge snelheden kunt behalen is er uiteraard ook rekening gehouden met de veiligheid. Dankzij de toevoeging van hydraulische schijfremmen, een veervering aan de voorzijde en een hydraulische achtervering is geen enkel terrein opgewassen tegen de power van de ZERO VSETT 10+. Alle oneffenheden in de weg worden zorgvuldig opgevangen zodat je comfortabel en veilig kunt rondrijden.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 80 km/u
 • Actieradius: 120 tot 160 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 36 kg
 • Oplaadtijd: 10-14 uur
 • Opvouwbaar: Ja

ZERO VSETT 10+ bekijken

3. Trendiamo Performance

De Trendiamo Performance is dé elektrische step voor volwassenen tot 120 kg, die op zoek zijn naar een comfortabel vervoersmiddel. Dit model is één van de weinige die voorzien is van een (afneembaar) zadel waar je tijdens lange ritten gebruik van kunt maken. Tijdens een lange rit kan het namelijk zijn dat je armen en benen vermoeid raken waardoor het fijn is als je even kunt zitten.

Een bijkomend voordeel is dat er dankzij de dubbele 1200 Watt elektromotor een topsnelheid van 65 km/u wordt gerealiseerd. Hierdoor ben je binnen no time op locatie, aangezien je al het verkeer op de weg voorbij kunt rijden. Bovendien zorgt de krachtige 48V, 15Ah accu voor een actieradius van maar liefst 45 kilometer. Alle korte ritjes leg je voortaan dus af met de Trendiamo Performance.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 65 km/u
 • Actieradius: 45 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 25 kg
 • Oplaadtijd: 6 uur
 • Opvouwbaar: Ja

Trendiamo Performance bekijken

4. Joyor F1

Als je op zoek bent naar de meest betaalbare elektrische step voor volwassenen tot 120 kg, dan is de Joyor F1 de perfecte keuze. Dit model is namelijk relatief goedkoop in aanschaf, terwijl de prestaties hier niets aan onderdoen. Zo heeft de F1 een topsnelheid van 45 km/u en rijd je tot wel 20 kilometer op een volgeladen accu.

Met een gewicht van slechts 11,5 kg en de mogelijkheid om de e-step op te vouwen neem je dit model overal mee naartoe. Of je nu op vakantie gaat of een stuk met het openbaar vervoer moet reizen, klap de step in neem 'm onder je arm mee. De Joyor F1 is licht, zuinig en snel, en dat allemaal voor een schappelijke prijs.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 45 km/u (onbegrensd)
 • Actieradius: 20 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 11,5 kg
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Opvouwbaar: Ja

Joyor F1 bekijken

5. Trendiamo Country

De Trendiamo Country is de meest betaalbare elektrische step voor volwassenen tot 120 kg waarmee je legaal op de openbare weg mag rijden. Dit model voldoet aan alle eisen voor 'bijzondere bromfietsen' en is daarom goedgekeurd om mee te rijden op de openbare weg in Nederland. Onder andere door de toevoeging van een afneembaar zadel, gekeurde verlichting, spiegels en een kentekenhouder.

Daarnaast is het een duurzame manier van vervoeren vanwege het feit dat de step volledig elektrisch is. Met een topsnelheid van 20 km/u en een rijbereik van30 kilometer is het dus een ideaal vervoersmiddel voor het afleggen van korte ritten.

Daarbij komt ook nog eens wat extra comfort om de hoek kijken. Dankzij de toevoeging van schokbrekers aan voor- en achterzijde wordt elk bultje nauwkeurig opgevangen en wordt elke rit op de Trendiamo Country uitermate comfortabel.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 20 km/u
 • Actieradius: 30 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 42 kg
 • Oplaadtijd: 6 uur
 • Opvouwbaar: Ja

Trendiamo Country bekijken

6. Ninebot F65i

Ben je op zoek naar een ietwat luxer model elektrische step met 120 kg draaggewicht? Neem dan eens een kijkje naar de Ninebot F65i. Dit model is voorzien van een luxe en modern design met strakke afwerkingen. Als je de uitstraling van een e-step belangrijk vindt, is de F65i de ideale keuze voor jou.

Bovendien blinkt de Ninebot F65i ook uit in zijn prestaties. Met een actieradius van 65 kilometer en een topsnelheid van 25 km/u kom je altijd binnen no time op locatie aan. Jezelf zorgen maken over een lege accu is verleden tijd, want de F65i is altijd binnen 5 uur weer volledig opgeladen. En dat allemaal voor een mooie prijs.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 65 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 21,3 kg
 • Oplaadtijd: 5 uur
 • Opvouwbaar: Nee

Ninebot F65i bekijken

7. Kaabo Wolf King

Als je op zoek bent naar een extreme elektrische step voor volwassenen tot 120 kg, dan kom je al snel uit bij de Kaabo Wolf King. De Kaabo Wolf King blinkt namelijk uit in zijn prestaties en staat garant voor spannende en leuke avonturen. Dit model is bovendien geschikt voor zowel verharde als onverharde wegen waardoor je jouw ritten naar een hoger niveau tilt.

Dankzij de dubbele 1500 Watt elektromotoren wordt er een maximaal gecombineerd vermogen van 6720 Watt bereikt. Dit staat gelijk aan een topsnelheid van maar liefst 100 km/u waarbij er nog voldoende power is om jezelf voort te bewegen over ruw terrein. Bovendien rijd je tot wel 150 kilometer op één volgeladen accu en is de accu binnen 5 uur weer volledig opgeladen.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 100 km/u
 • Actieradius: 150 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 48 kg
 • Oplaadtijd: 5 uur
 • Opvouwbaar: Ja

Kaabo Wolf King bekijken

8. Veeley V5

De Veeley V5 is een zeer populaire elektrische step met 120 kg draaggewicht. Zo was het de eerste e-step in Nederland waarmee je legaal op de openbare weg mocht rijden. Ondanks dat er tegenwoordig meer RDW gekeurde steps zijn, blijft de Veeley V5 een populaire keuze vanwege zijn uitstraling en prestaties.

Het moderne design met inklapbaar zadel spreekt veel mensen aan. Zo heb je de mogelijkheid om tijdens lange ritten te gaan zitten, terwijl je op elk gewenste moment kunt gaan staan. Daarbij leg je tot wel 35 kilometer af op één volle accu, die binnen 4 uur volledig is opgeladen. Een andere reden waarom de Veeley V5 een veel gekozen model is, is het feit dat de step makkelijk te vervoeren is vanwege de mogelijkheid om hem op te vouwen.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 35 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 29 kg
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Opvouwbaar: Ja

Veeley V5 bekijken

9. Denver SEL-10500F

Mensen die op zoek zijn naar een prestatiegerichte elektrische step met 120 kg draaggewicht zouden zeker een kijkje moeten nemen naar de Denver SEL-10500F. Ondanks dat dit model niet de beste prestaties levert, ten opzichte van andere modellen uit onze selectie, is het wel een betaalbare keuze. Voor het geld dat je ervoor betaalt krijg je namelijk een hoop terug.

Zo heeft de SEL-10500F een maximaal draaggewicht van ruim 120 kg, terwijl de step slechts 18 kg weegt. Ook is het mogelijk om de e-step op te vouwen waardoor je deze makkelijk met je mee kunt nemen in de auto of het openbaar vervoer.

Met een topsnelheid van 25 km/u en een rijbereik van 30 kilometer doet het niets af van andere duurdere modellen. De Denver SEL-10500F is daarom zeker een goede keuze voor personen die ook graag denken aan hun portemonnee.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 30 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 18 kg
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Opvouwbaar: Ja

Denver SEL-10500F bekijken

10. Kaabo Mantis 10

De Kaabo Mantis 10 is een erg veelzijdige elektrische step met 120 kg draaggewicht. Zo is hij beschikbaar in 3 uitvoeringen (Eco 800, Custom en Pro+), die onderling voornamelijk verschillen in actieradius en snelheid.

De Pro+ uitvoering heeft een actieradius van 60 kilometer en een topsnelheid van 60 km/u. Dit terwijl de Eco 800 uitvoering een rijbereik van 30 kilometer en een maximale snelheid van 32 km/u heeft.

Het grote voordeel van de Kaabo Mantis 10 is dat jezelf kunt bepalen hoe gek je het wilt maken. Kies je liever voor een prestatiegerichte elektrische step of vind je de kwaliteit belangrijker? Wat je keuze ook is, met de Kaabo Mantis 10 kies je altijd voor een e-step die comfortabel en vlot rijdt.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 60 km/u
 • Actieradius: 60 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Gewicht: 24,3 kg
 • Oplaadtijd: 9 uur
 • Opvouwbaar: Ja
Kaabo Mantis 10 bekijken

Elektrische step volwassenen van 120 kg tot 150 kg kopen?

Wil je een elektrische step voor volwassenen van 120 kg tot 150 kg kopen? Bekijk dan direct alle elektrische steps in onze webshop en filter alle modellen op basis van draaggewicht. Je ziet direct een overzicht met alle modellen die voldoen aan het maximale draaggewicht van minimaal 120 kg. Vergelijk verschillende modellen en ontdek welke step het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

Heb je vragen over een specifiek model of vind je het lastig om te bepalen welk model bij je past? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice. Wij bieden je graag extra hulp en persoonlijk advies, indien gewenst. Zo gaan we samen op zoek naar de beste elektrische step voor jouw behoeften.

Bekijk het complete assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden