Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Poppy step huren: hoe werkt het en waar kan ik er gebruik van maken?

  • Henri Verbeek
  • 09 Sep, 22
  • 12 May, 23
Poppy step huren: hoe werkt het en waar kan ik er gebruik van maken?

Poppy is druk bezig met een opmars in België. Naast dat zij de Poppy step aanbieden, vind je in veel steden ook de rode deelauto's van dit bedrijf. Voor veel mensen zijn de deelsteps en -auto's ideale vervoersmiddelen voor in drukke steden. Bovendien hoeven zij hierdoor geen eigen auto aan te schaffen. Zo kun je tegen een relatief kleine betaling al gebruik maken van de steps en auto's van Poppy.

Om gebruik te kunnen maken van een Poppy deelstep of -auto dien je de Poppy app voor Android of IOS te downloaden op jouw smartphone. Vervolgens maak je een account aan, waardeer je het saldo op of voeg je een betaalmethode toe en je bent klaar om te gaan. Maar hoe het precies in zijn werk gaat en wat de kosten zijn, vertellen we je op deze pagina.

poppy deelstep logo

Wie is Poppy?

Poppy is een 100% Belgische startup in 'shared mobility' en is begin 2018 opgericht. Voorafgaand aan de oprichting zijn ze gaan nadenken over de mobiliteit in Belgische steden. Zo kwamen ze tot de conclusie dat te veel auto's voor het grootste deel van de tijd (92%) geparkeerd staan en een eigen auto gemiddeld € 410,- per maand kost. Ook wordt er ongeveer 114 miljoen ton CO2 per jaar uitgestoten in België. Hier wilden zij een oplossing voor verzinnen.

Uiteindelijk werd Poppy op 18 augustus 2018 geboren en begonnen zij met 350 duurzame deelauto's in Antwerpen. Hier voegde zij niet heel lang na de oprichting 25 e-scooters aan toe, maar deze zijn sinds 1 september 2022 niet meer beschikbaar vanwege accuproblemen. Een kleine tegenslag voor Poppy.

Vanaf augustus 2019 besloot Poppy de deelstep te introduceren in Antwerpen, en met succes. Sinds 1 september 2022 zijn er namelijk ook nog eens 1500 deelsteps toegevoegd aan de vloot in Brussel, waar de deelauto's al sinds april 2019 beschikbaar zijn.

Aan de strategie van Poppy te zien, zullen er in de toekomst meer elektrische steps beschikbaar gesteld worden in grote steden van België. Zo starten ze (tot nu toe) altijd met het uitbreiden van de deelauto vloot waarna de deelsteps volgen. Aangezien de deelauto's nu ook in Mechelen (1 juni 2021) en Gent (9 september 2022) aanwezig zijn, is de verwachting dat de deelsteps de komende jaren zullen volgen in deze steden.

In welke landen is Poppy actief?

Deelmobiliteit bedrijf Poppy focust zich (voor nu) voornamelijk op de Belgische markt. Hier maken ze al flinke stappen en blijven ze constant uitbreiden. Zo zijn ze al actief in 4 grote steden van België waar ze de rode, milieuvriendelijke deelauto's aanbieden. Daarvan bieden ze in twee van die steden ook elektrische deelsteps aan. Hieronder zie je in welke steden ze actief zijn en wat voor vervoersmiddelen ze in welke stad beschikbaar stellen:

Zoals uit het verleden is gebleken focust Poppy zich in de grote steden eerst op het beschikbaar stellen van deelauto's. Na enkele tijd worden ook de Poppy steps toegevoegd aan de vloot. Naar verwachting zullen er in 2022 of 2023 ook deelsteps toegevoegd worden aan de vloten in Mechelen en Gent.

Hoe werkt het huren van een Poppy deelstep?

Het huren van een Poppy deelstep is erg eenvoudig. Zo download je de app van Poppy op jouw smartphone en ben je al bijna klaar om te gaan. Hieronder volgt een simpel stappenplan met de stappen die je moet doorlopen als je een Poppy step wilt huren.

  1. Open de Poppy app en maak een account aan;
  2. Waardeer het saldo op of voeg een betaalmethode toe aan je account;
  3. Bekijk in de app waar de dichtstbijzijnde Poppy step geparkeerd staat;
  4. Scan de QR-code op de step en start de rit via de app;
  5. Op bestemming parkeer je de step op de daarvoor aangewezen plek en sluit je de rit af via de app.
poppy deelstep huren

Wat kost het huren van een Poppy step?

De kosten voor het huren van een Poppy step liggen relatief laag. Het streven van Poppy is dan ook om de kosten zo laag mogelijk te houden zodat iedereen gebruik kan maken van de Poppy deelstep. Hieronder volgt een overzicht van de prijzen die gehanteerd worden voor het huren van de deelstep van Poppy.

Starttarief: Tarief per minuut: Totaal (rit van 20 minuten:
€ 1,- € 0,25

€ 6,-

Wil je graag even pauzeren, maar de rit nog niet afsluiten? Dan betaal je € 0,15 per minuut. Druk hiervoor op de pauze-knop in de app. Zodra je weer verder wilt rijden druk je in de app op de knop om de rit te hervatten.

Abonnementen en dagpassen

Maak je regelmatig gebruik van een Poppy deelstep? Dan is het wellicht interessant om een abonnement of dagpas te overwegen. Hiermee rijd je nog voordeliger op de elektrische steps van Poppy. Zo is het voor de e-steps onder andere mogelijk om twee verschillende soorten dagpassen te kopen, namelijk de:

  • Dagpas (2 ritten): hiermee kun je in één dag 2 ritten rijden van 30 minuten, inclusief gratis ontgrendelen. (€5,99)
  • Dagpas (10 ritten): hiermee kun je in één dag 10 ritten rijden van 30 minuten, inclusief gratis ontgrendelen. (€7,99)

Naast de dagpassen is het bij Poppy ook mogelijk om een abonnement af te sluiten. Hiermee krijg je korting op de ontgrendelkosten en het tarief per minuut. De kortingen gelden voor alle deelvoertuigen. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende abonnementen:

Cherry: Ruby: Fire:
Prijs per maand: € 4,99 € 19,99 € 49,99
Korting op rijden: 10% 20% 30%
Korting op ontgrendelen: 50% 75% 100% (gratis)

Welk model e-step gebruikt Poppy?

Poppy maakt gebruik van haar eigen samengestelde elektrische steps. In samenwerking met een fabrikant hebben ze hun eigen e-steps ontwikkeld die voldoen aan alle veiligheidseisen. De Poppy deelstep heeft een topsnelheid van 20 km/u, een actieradius van 60 kilometer en een maximaal draaggewicht van 125 kg.

Wil je liever een eigen elektrische step kopen? Kijk dan direct in onze webshop. Hier vind je een ruim aanbod van elektrische steps tegen een scherpe prijs. Met een eigen elektrische step heb je de volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je moet echter wel het juiste model kiezen welke aansluit op jouw behoeften.

Mocht je het lastig vinden om de juiste e-step te vinden? Neem dan zeker even contact met ons op voor extra hulp en persoonlijk advies. Maak eventueel gebruik van onze keuzehulp en zie direct welke modellen voldoen aan jouw wensen en eisen. Bij Nr1elektrischestep ben je aan het juiste adres voor een nieuwe elektrische step.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden