Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Snelste elektrische step in 2023: top 10

 • Henri Verbeek
 • 14 Oct, 21
 • 09 Feb, 23
Snelste elektrische step in 2021: top 8

De elektrische step kwam eerst op de markt als handig hulpmiddel voor op bijvoorbeeld een camping of werd gezien als speelgoed. Echter ligt deze tijd alweer ver achter ons sinds er ook extreem snelle elektrische steps worden ontwikkeld.

Vandaag de dag is de technologie rondom elektrische steps sterk verbeterd. Dit zien we dan ook terug in de prestaties waarbij de topsnelheid en maximale actieradius hoger liggen.

In sommige gevallen liggen de maximale snelheid en het rijbereik zelfs zo hoog dat we de elektrische step onder de categorie 'extreem' kunnen plaatsen. Maar wat is nu de snelste elektrische step van dit moment en wat is zijn topsnelheid? We vertellen je er op deze pagina meer over. Bekijk hieronder alvast de top snelste elektrische steps van dit moment:

 1. ER-11 Pro (FLJ SK3 Pro)
 2. ER-11 (FLJ SK3-2)
 3. Zero VSETT 11+
 4. ER-14 (FLJ E2)
 5. ER-13 (FLJ E2)
 6. Kaabo Wolf King
 7. Zero VSETT 10+
 8. Kaabo Wolf Warrior X Pro+
 9. Ninebot GT2P
 10. Joyor Y10

Hoe hard mag je rijden op een elektrische step?

Als we gaan kijken naar de regels voor elektrische steps in Nederland en België mag je wettelijk gezien maar 25 km/u rijden met een e-step. Voor snelheden boven de 25 km/u dien je verplicht een helm te dragen, in België althans. Elektrische steps met zadels mogen hier maximaal 45 km/u rijden, maar dienen wel verzekerd te zijn en de bestuurder moet in het bezit zijn van een AM rijbewijs.

In Nederland zijn niet alle elektrische steps toegestaan op de weg. De steps dienen namelijk goedgekeurd te worden door het RDW waarbij er wordt gekeken naar bepaalde veiligheidseisen. Bij goedkeuring wordt de e-step geplaatst onder de categorie 'bijzondere bromfietsen' of 'elektrische bromfietsen'. Vandaar dat de meeste elektrische steps, die je in Nederland kunt kopen, gelimiteerd zijn tot een snelheid tussen de 25 en 30 km/u.

Veiligheid voorop

Of je nu op een hele snelle elektrische step rijdt of op een e-step met een topsnelheid van 25 km/u, in beide gevallen dien je jouw eigen veiligheid voorop te stellen. Wanneer je deelneemt aan het verkeer is veiligheid voor jezelf en anderen altijd prioriteit.

Ondanks dat het niet verplicht is om een elektrische step helm te dragen op een e-step die niet harder dan 25 km/u gaat, kan het toch verstandig zijn. Voornamelijk omdat je op een kwetsbaar voertuig rijdt en je niet goed wordt beschermd.

Als je nu een ritje gaat maken op een extreme elektrische step, moet je van te voren altijd bedenken hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen. Tegenwoordig zijn er namelijk e-steps verkrijgbaar die topsnelheden behalen van meer dan 100 km/u. In dat geval dien je dus een hele goede helm te kopen en eventueel andere beschermende kleding om je veiligheid te waarborgen.

De 8 snelste elektrische steps van dit moment

Wij zijn in ons vakgebied al veel verschillende soorten elektrische steps tegen gekomen. Hier zitten dan ook een aantal extreme varianten tussen. Deze snelle elektrische steps behalen ongekende snelheden en hebben een hoge actieradius.

Aangezien sommige e-steps extreme snelheden behalen dienen ze ook een stevige bouw te hebben. Hier hoef jij jezelf geen zorgen over te maken, want de geselecteerd e-steps in ons lijstje zijn van alle veiligheidseisen voorzien. Lees dus gauw door om erachter te komen welk model zich de snelste elektrische step kan noemen.

snelste elektrische step 2021

1. ER-11 Pro (FLJ SK3 Pro)

De ER-11 Pro (FLJ SK3 Pro) kan zichzelf officieel de snelste elektrische step van dit moment noemen. Met een ongekende (onbegrensde) topsnelheid van 120 km/u rijd je alles en iedereen voorbij. Daarbij kun je tot wel 120 kilometer op een volle accu rijden, wat inhoudt dat je in theorie 1 uur lang op topsnelheid kunt rijden.

Bepaal zelf hoeveel vermogen je verbruikt met de verschillende rij-modi. Aangezien de e-step is voorzien van twee motoren met een vermogen van 3500 Watt is het mogelijk om te rijden in single motor- of dual motor modus. Wil je graag wat vermogen besparen? Rijdt dan in de single motor modus en geniet langer van je rit.

Ondanks de hoge topsnelheid van 120 km/u hoef jij jezelf geen zorgen te maken over de veiligheid. Dit model is namelijk voorzien van hydraulische schijfremmen, hydraulische veringen en een breed, stevig voetendek. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een helm op te zetten en het verkeer in de gaten te houden.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 120 km/u
 • Actieradius: 120 kilometer
 • Gewicht: 52 kg
 • Draaggewicht: 180 kg
 • Banden: 11" wegbanden
 • Opvouwbaar: Ja

ER-11 Pro (FLJ SK3 Pro) bekijken

snelste e-step

2. ER-11 (FLJ SK3-2)

De ER-11 (FLJ SK3-2) is het jongere broertje van de hierboven genoemde 'Pro' variant en kan zichzelf ook bestempelen als de snelste elektrische step van dit moment. Zo verschillen de twee modellen alleen in gadgets en toegevoegde accessoires, maar leveren ze exact dezelfde prestaties.

Dankzij de dubbele 3500 Watt motoren wordt er een gecombineerd vermogen van 7000 Watt geproduceerd. Hiermee behaal je een topsnelheid van ruim 120 km/u. Ook kun je met dit model tot wel 120 kilometer op één volle accu rijden waardoor je lang kunt blijven genieten van de e-step.

Mocht je power daarom belangrijker vinden dan gadgets en accessoires? Dan is dit model meer geschikt voor jou. Zo betaal je iets minder, maar ben je van alle benodigdheden voorzien, zoals power, rijbereik en veiligheidsmaatregelen.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 120 km/u
 • Actieradius: 120 kilometer
 • Gewicht: 52 kg
 • Draaggewicht: 180 kg
 • Banden: 11" wegbanden
 • Opvouwbaar: Ja

ER-11 (FLJ SK3-2) bekijken

3. Zero VSETT 11+

De Zero VSETT 11+ 31Ah is een extreem snelle elektrische step die voldoet aan alle kwaliteitseisen. Met een dubbele 60V, 1500W motor wordt er een gecombineerd uitgaand vermogen van maar liefst 3000 Watt gecreëerd. Hierdoor is het mogelijk om een topsnelheid van maar liefst 90 km/u te bereiken.

Ondanks het hoge vermogen en de hoge topsnelheid hoef je jezelf geen zorgen te maken over de afstand die je kunt afleggen. Zo is de e-step voorzien van een 60V accu met 31 Ah accu waarmee je tot wel 160 kilometer kunt afleggen.

Daarnaast is de VSETT 11+ voorzien van enkele hydraulische voorwielophanging, dubbele hydraulische achterwielophanging en hydraulische schijfremmen. Hiermee wordt het comfort en de veiligheid tijdens de rit aanzienlijk verhoogd. Zo worden bultjes in het wegdek opgevangen en sta je in geval van nood binnen enkele seconden stil.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 90 km/u
 • Actieradius: 160 kilometer
 • Gewicht: 58 kg
 • Draaggewicht: 150 kg
 • Banden: 11" tubeless luchtbanden
 • Opvouwbaar: Ja

Zero VSETT 11+ bekijken

snelste e-step review

4. ER-14 (FLJ E2)

De ER-14 (FLJ E2) is dan misschien niet de snelste elektrische step op de markt, maar wel degene met het meest robuuste design. Dankzij de stevigheid hoef je jezelf geen zorgen te maken over je veiligheid wanneer je de topsnelheid bereikt. De e-step blijft namelijk stabiel aan de grond genageld met zijn gewicht van ruim 72 kg.

Dankzij het gecombineerde vermogen van 8000 Watt, wat geproduceerd wordt door de dubbele 4000W motoren, bereik je een maximale snelheid van maar liefst 100 km/u. Een bijkomend voordeel van de ER-14 is dat je tot wel 250 kilometer kunt rijden op een volle accu. Wanneer de accu leeg is laad je deze binnen 8 uur weer volledig op.

Naast het design en het gewicht zijn er nog extra veiligheidsmaatregelen genomen om je veiligheid te waarborgen. Zo is de e-step voorzien van hydraulische schijfremmen, hydraulische veringen voor en achter, en 14" off road banden voor extra veel grip op diverse terreinen.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 100 km/u
 • Actieradius: 250 kilometer
 • Gewicht: 72 kg
 • Draaggewicht: 180 kg
 • Banden: 14" off-road banden
 • Opvouwbaar: Ja

ER-14 (FLJ E2) bekijken

snelste electrische step

5. ER-13 (FLJ E2)

Een snelle elektrische step hoeft niet per se onveilig te zijn, en dat bewijst de ER-13 (FLJ E2) maar weer al te goed. Met zijn compacte, maar vooral ook stevige design rijd je comfortabel over wegen heen. Hierbij zorgen de 13" wegbanden in combinatie met hydraulische veringen voor en achter voor een goede wegligging.

De wegligging van de elektrische step is erg belangrijk aangezien je een topsnelheid kunt bereiken van ruim 100 km/u. Dit komt door de dubbele 4000W motoren die samen een vermogen van 8000 Watt produceren. Daarbij zorgt de 60V, 80Ah accu voor een rijbereik van maar liefst 200 kilometer.

Verder is veiligheid een belangrijk onderdeel van een snelle e-step en hier is dan ook veel aandacht naar uitgegaan. Dankzij de hydraulische schijfremmen sta je namelijk binnen no time weer stil in geval van nood. Hier hoef je jezelf dus geen zorgen over te maken wanneer je hard rijdt.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 100 km/u
 • Actieradius: 200 kilometer
 • Gewicht: 36 kg
 • Draaggewicht: 180 kg
 • Banden: 13" wegbanden
 • Opvouwbaar: Ja

ER-13 (FLJ E2) bekijken

6. Kaabo Wolf King

De Kaabo Wolf King is lange tijd de snelste elektrische step op de markt geweest, maar heeft helaas zijn plekje moeten afstaan. Dit wil echter niet zeggen dat zijn kwaliteiten achteruit zijn gegaan. Zo behaalt dit model nog steeds een hoge topsnelheid van maar liefst 100 km/u dankzij het gecombineerde vermogen van 6720 Watt.

Naast het hoge vermogen is er ook veel aandacht uitgegaan naar het rijbereik van de e-step. Hierdoor is het mogelijk om tot wel 150 kilometer af te leggen op één accu. Mocht je de volledige actieradius willen benutten? Dan is het wel van belang dat in de single-motor modus rijdt. Je zult dan minder snel optrekken en minder hard kunnen rijden, maar wel langer genieten.

Doordat de Kaabo Wolf King een extreem hoge snelheid kan behalen is er natuurlijk ook gedacht aan de veiligheid van de bestuurder. Met volledig hydraulische schijfremmen en -schokophanging rijd je comfortabel en met een veilig gevoel rond. Niets kan jou nog tegenhouden!

Specificaties:

 • Topsnelheid: 100 km/u
 • Actieradius: 150 kilometer
 • Gewicht: 48 kg
 • Draaggewicht: 150 kg
 • Banden: 11" off-road banden
 • Opvouwbaar: Ja

Kaabo Wolf King bekijken

7. Zero VSETT 10+

De Zero VSETT 10+ is één van de snelste elektrische steps en scoort hoog vanwege zijn prestaties. Dit prachtige exemplaar is een waar pareltje voor het oog, met zijn unieke kleurencombinatie van zwart en geel. Daarbij moet gezegd worden dat niet alleen het uiterlijk van de e-step wonderbaarlijk is.

Met een topsnelheid van maar liefst 80 km/u rijd je iedereen in het verkeer voorbij. Daarbij zorgt de krachtige accu voor een actieradius van 160 kilometer waardoor dit model het ideale vervoersmiddel is voor zowel korte- als lange afstanden.

Aangezien je onwijs hoge snelheden kunt behalen is er uiteraard ook rekening gehouden met de veiligheid. Dankzij de toevoeging van hydraulische schijfremmen, een veervering aan de voorzijde en een hydraulische achtervering is geen enkel terrein opgewassen tegen de power van de Zero VSETT 10+. Zo worden alle oneffenheden in de weg zorgvuldig opgevangen zodat je comfortabel en veilig kunt rondrijden.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 80 km/u
 • Actieradius: 120 tot 160 kilometer
 • Gewicht: 36 kg
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Banden: 10" luchtbanden met binnenband
 • Opvouwbaar: Ja

Zero VSETT 10+ bekijken

8. Kaabo Wolf Warrior X Pro+

De Kaabo Wolf Warrior X Pro+ is dan misschien niet de snelste elektrische step, maar zeker wel één van de beste op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding. Met een gecombineerd uitgaand vermogen van maar liefst 2200 Watt bereik je een topsnelheid van ruim 60 km/u.

Voor een e-step is 60 km/u al heel hard en daarom is er ook rekening gehouden met de stevigheid en het comfort van de step. Het robuuste, maar toch compacte design van de Wolf Warrior X Pro+ zorgt voor een comfortabele wegligging. Hierbij dragen de stevige 10" off road banden bij aan het feit dat je overal kunt rijden waar je maar wilt.

Verder is dit model voorzien van een sterke schokophanging en hydraulische schijfremmen voor ongekende controle. In geval van nood sta je namelijk binnen enkele seconden stil op je plek, hoe hard je ook rijdt.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 60 km/u
 • Actieradius: 80 kilometer
 • Gewicht: 36 kg
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Banden: 10x3 inch off-road banden
 • Opvouwbaar: Ja

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ bekijken

9. Ninebot GT2P

De Ninebot GT2P is de snelste en meest geavanceerde elektrische step van Ninebot. Dit model is voorzien van een cyberpunk design concept en een structuur die is gemaakt van lucht- en ruimtevaart-kwaliteit aluminium. Dankzij de sterke en duurzame materialen heeft de step een maximaal draaggewicht van 150 kg.

Met een maximumsnelheid van maar liefst 70 km/u en een actieradius tot 90 kilometer rijd je voortaan iedereen op de weg voorbij. Ook beschikt de GT2P over voor- en achterwielaandrijving, evenals een exclusieve boost-modus die je van 0 tot 48 km/u kan brengen in slechts 4 seconden.

Over veiligheid hoef je jezelf geen zorgen te maken want de Ninebot GT2P is voorzien van schijfremmen voor en achter en 11" zelfherstellende tubeless luchtbanden. Je zult hierdoor altijd een comfortabele en veilige rit tegemoet gaan aangezien je in geval van nood binnen enkele seconden stilstaat.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 70 km/u
 • Actieradius: 90 kilometer
 • Gewicht: 52 kg
 • Draaggewicht: 150 kg
 • Banden: 11" zelfherstellende tubeless luchtbanden
 • Opvouwbaar: Nee

Ninebot GT2P bekijken

10. Joyor Y10

Vergeleken met de andere modellen is de Joyor Y10 misschien niet de snelste, maar is het zeker een mooi model voor de adrenalinejunkies onder ons. Met een topsnelheid van maar liefst 50 km/u kom je voortaan altijd binnen no time op locatie aan. Bovendien rijd je tot wel 100 kilometer op een volgeladen accu. De ruime actieradius maakt de Y10 een populaire keuze.

Naast een hoge topsnelheid en een onwijs ruim rijbereik is de Joyor Y10 ook nog eens relatief goedkoop in aanschaf. Vooral wanneer we de prijs naast de prijzen van andere vergelijkbare modellen leggen. De prestaties van Joyor Y10 doen hier echter niets aan onder.

De Y10 is onder andere voorzien van verlichting aan voor- en achterzijde, en richtingaanwijzers. Dit verbetert de zichtbaarheid in het donker en stelt mensen in de buurt op de hoogte van waar je naartoe wilt gaan. Hierdoor kun je jouw handen aan het stuur vast blijven houden en voorkom je onveilige verkeerssituaties.

Specificaties:

 • Topsnelheid: 50 km/u (onbegrensd)
 • Actieradius: 100 kilometer
 • Gewicht: 23 kg
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Banden: 10" luchtbanden
 • Opvouwbaar: Ja

Joyor Y10 bekijken

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er diverse modellen e-steps verkrijgbaar die behoren tot de snelste elektrische steps van dit moment. Daarnaast zijn er nog meer snelle elektrische steps die ook redelijke snelheden behalen. Helaas hebben deze modellen de lijst niet weten te behalen.

Echter weet je nu wel wat de top van de top is binnen de wereld van elektrische steps. Mocht je nog op zoek zijn naar een extreme elektrische step? Lees gerust onze top 8 nog eens door of bekijk de modellen in onze webshop. Als je vragen hebt kun je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice voor extra hulp en advies. Dat is namelijk de service van Nr1elektrischestep!

Bekijk onze snelste elektrische steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden