Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf 50 Euro, Gespreid betalen mogelijk!
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Snelste elektrische step in 2022: top 8

  • Henri Verbeek
  • 14 Oct, 21
  • 12 Jan, 22
Snelste elektrische step in 2021: top 8

De elektrische step kwam eerst op de markt als handig hulpmiddel op bijvoorbeeld een camping of werd gezien als speelgoed. Echter ligt deze tijd alweer ver achter ons sinds er ook extreem snelle elektrische steps worden ontwikkeld.

Vandaag de dag is de technologie rondom elektrische steps sterk verbeterd. Dit zien we dan ook terug in de prestaties waarbij de topsnelheid en actieradius hoger liggen.

In sommige gevallen liggen de maximale snelheid en het rijbereik zelfs zo hoog dat we de elektrische step onder de categorie 'extreem' kunnen plaatsen. Maar wat is nu de snelste elektrische step van dit moment en wat is zijn topsnelheid? We vertellen je er op deze pagina meer over.

Hoe hard mag je rijden op een elektrische step?

Als we gaan kijken naar de regels voor elektrische steps in Nederland en België mag je wettelijk gezien maar 25 km/u rijden met een e-step. Voor snelheden boven de 25 km/u dien je verplicht een helm te dragen, in België althans. Elektrische steps met zadels mogen hier maximaal 45 km/u rijden, maar dienen wel verzekerd te zijn en de bestuurder moet in het bezit zijn van een AM rijbewijs.

In Nederland zijn niet alle elektrische steps toegestaan op de weg. De steps dienen namelijk goedgekeurd te worden door het RDW waarbij er wordt gekeken naar bepaalde veiligheidseisen. Bij goedkeuring wordt de e-step geplaatst onder de categorie 'bijzondere bromfietsen' of 'elektrische bromfietsen'. Vandaar dat de meeste elektrische steps, die je in Nederland kunt kopen, gelimiteerd zijn tot een snelheid tussen de 25 en 30 km/u.

Veiligheid voorop

Of je nu op een hele snelle elektrische step rijdt of op een e-step met een topsnelheid van 25 km/u, in beide gevallen dien je jouw eigen veiligheid voorop te stellen. Wanneer je deelneemt aan het verkeer is veiligheid voor jezelf en anderen altijd prioriteit.

Ondanks dat het niet verplicht is om een elektrische step helm te dragen op een e-step die niet harder dan 25 km/u gaat, kan het toch verstandig zijn. Voornamelijk omdat je op een kwetsbaar voertuig rijdt en je niet goed wordt beschermd.

Als je nu een ritje gaat maken op een extreme elektrische step, moet je van te voren altijd bedenken hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen. Tegenwoordig zijn er namelijk e-steps verkrijgbaar die topsnelheden behalen van meer dan 100 km/u. In dat geval dien je dus een hele goede helm te kopen en eventueel andere beschermende kleding om je veiligheid te waarborgen.

De 8 snelste elektrische steps van dit moment

Wij zijn in ons vakgebied al veel verschillende soorten elektrische steps tegen gekomen. Hier zitten dan ook een aantal extreme varianten tussen. Deze snelle elektrische steps behalen ongekende snelheden en hebben een hoge actieradius.

Aangezien sommige e-steps extreme snelheden behalen dienen ze ook een stevige bouw te hebben. Hier hoef jij jezelf geen zorgen over te maken, want de geselecteerd e-steps in ons lijstje zijn van alle veiligheidseisen voorzien. Lees dus gauw door om erachter te komen welk model zich de snelste elektrische step kan noemen.

snelste elektrische step 2021

1. ER-11 Pro (FLJ SK3 Pro)

De ER-11 Pro (FLJ SK3 Pro) kan zichzelf officieel de snelste elektrische step van dit moment noemen. Met een ongekende (onbegrensde) topsnelheid van 120 km/u rijd je alles en iedereen voorbij. Daarbij kun je tot wel 120 kilometer op een volle accu rijden, wat inhoudt dat je in theorie 1 uur lang op topsnelheid kunt rijden.

Bepaal zelf hoeveel vermogen je verbruikt met de verschillende rij-modi. Aangezien de e-step is voorzien van twee motoren met een vermogen van 3500 Watt is het mogelijk om te rijden in single motor- of dual motor modus. Wil je graag wat vermogen besparen? Rijdt dan in de single motor modus en geniet langer van je rit.

Ondanks de hoge topsnelheid van 120 km/u hoef jij jezelf geen zorgen te maken over de veiligheid. Dit model is namelijk voorzien van hydraulische schijfremmen, hydraulische veringen en een breed, stevig voetendek. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een helm op te zetten en het verkeer in de gaten te houden.

ER-11 Pro (FLJ SK3 Pro) bekijken

 

snelste e-step

2. ER-11 (FLJ SK3-2)

De ER-11 (FLJ SK3-2) is het jongere broertje van de hierboven genoemde 'Pro' variant en kan zichzelf ook bestempelen als de snelste elektrische step van dit moment. Zo verschillen de twee modellen alleen in gadgets en toegevoegde accessoires, maar leveren ze exact dezelfde prestaties.

Dankzij de dubbele 3500 Watt motoren wordt er een gecombineerd vermogen van 7000 Watt geproduceerd. Hiermee behaal je een topsnelheid van ruim 120 km/u. Ook kun je met dit model tot wel 120 kilometer op één volle accu rijden waardoor je lang kunt blijven genieten van de e-step.

Mocht je power daarom belangrijker vinden dan gadgets en accessoires? Dan is dit model meer geschikt voor jou. Zo betaal je iets minder, maar ben je van alle benodigdheden voorzien, zoals power, rijbereik en veiligheidsmaatregelen.

ER-11 (FLJ SK3-2) bekijken

 

snelste elektrische step review

3. Zero Z11X Extreme

Als een snelle elektrische step het enige is waar je naar op zoek bent en je niets geeft om snufjes en accessoires, dan is de Zero Z11X Extreme een geschikte kandidaat voor jou. Samen met de ER-11 modellen deelt dit model de eerste plaats van snelste elektrische steps op de markt.

Zo bedraagt de uiterste topsnelheid 120 km/u met twee hubmotoren die een gecombineerd vermogen van 3200 Watt leveren. Ondanks dat dit geen extreem hoog vermogen is kan er door het relatief lage gewicht toch een extreme snelheid worden bereikt.

Vandaar dat de Zero Z11X Extreme ook is voorzien van de benodigde veiligheidsmaatregelen. Denk hierbij aan stevige schokdempers voor en achter, hydraulische schijfremmen, en sterke 11" luchtbanden. Zelf hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat je een helm draagt en veilig omgaat met de power!

Zero Z11X Extreme bekijken

 

snelste e-step review

4. ER-14 (FLJ E2)

De ER-14 (FLJ E2) is dan misschien niet de snelste elektrische step op de markt, maar wel degene met het meest robuuste design. Dankzij de stevigheid hoef je jezelf geen zorgen te maken over je veiligheid wanneer je de topsnelheid bereikt. De e-step blijft namelijk stabiel aan de grond genageld met zijn gewicht van ruim 72 kg.

Dankzij het gecombineerde vermogen van 8000 Watt, wat geproduceerd wordt door de dubbele 4000W motoren, bereik je een maximale snelheid van maar liefst 100 km/u. Een bijkomend voordeel van de ER-14 is dat je tot wel 250 kilometer kunt rijden op een volle accu. Wanneer de accu leeg is laad je deze binnen 8 uur weer volledig op.

Naast het design en het gewicht zijn er nog extra veiligheidsmaatregelen genomen om je veiligheid te waarborgen. Zo is de e-step voorzien van hydraulische schijfremmen, hydraulische veringen voor en achter, en 14" off road banden voor extra veel grip op diverse terreinen.

ER-14 (FLJ E2) bekijken

 

snelste electrische step

5. ER-13 (FLJ E2)

Een snelle elektrische step hoeft niet per se onveilig te zijn, en dat bewijst de ER-13 (FLJ E2) maar weer al te goed. Met zijn compacte, maar vooral ook stevige design rijd je comfortabel over wegen heen. Hierbij zorgen de 13" wegbanden in combinatie met hydraulische veringen voor en achter voor een goede wegligging.

De wegligging van de elektrische step is erg belangrijk aangezien je een topsnelheid kunt bereiken van ruim 100 km/u. Dit komt door de dubbele 4000W motoren die samen een vermogen van 8000 Watt produceren. Daarbij zorgt de 60V, 80Ah accu voor een rijbereik van maar liefst 200 kilometer.

Verder is veiligheid een belangrijk onderdeel van een snelle e-step en hier is dan ook veel aandacht naar uitgegaan. Dankzij de hydraulische schijfremmen sta je namelijk binnen no time weer stil in geval van nood. Hier hoef je jezelf dus geen zorgen over te maken wanneer je hard rijdt.

ER-13 (FLJ E2) bekijken

 

snelste e-step review

6. Kaabo Wolf King

De Kaabo Wolf King is lange tijd de snelste elektrische step op de markt geweest, maar heeft helaas zijn plekje moeten afstaan. Dit wil echter niet zeggen dat zijn kwaliteiten achteruit zijn gegaan. Zo behaalt dit model nog steeds een hoge topsnelheid van maar liefst 100 km/u dankzij het gecombineerde vermogen van 6720 Watt.

Naast het hoge vermogen is er ook veel aandacht uitgegaan naar het rijbereik van de e-step. Hierdoor is het mogelijk om tot wel 150 kilometer af te leggen op één accu. Mocht je de volledige actieradius willen benutten? Dan is het wel van belang dat in de single-motor modus rijdt. Je zult dan minder snel optrekken en minder hard kunnen rijden, maar wel langer genieten.

Doordat de Kaabo Wolf King een extreem hoge snelheid kan behalen is er natuurlijk ook gedacht aan de veiligheid van de bestuurder. Met volledig hydraulische schijfremmen en -schokophanging rijd je comfortabel en met een veilig gevoel rond. Niets kan jou nog tegenhouden!

Kaabo Wolf King bekijken

 

snelste e-step 2021

7. Zero 10X

Ben je op zoek naar een comfortabele, snelle elektrische step? Dan is de Zero 10X wellicht een geschikt model voor jou. De 10X is namelijk niet alleen gebouwd vanwege zijn snelheid, maar voornamelijk voor het gemak. Er is daarom veel aandacht uitgegaan naar comfort en stabiliteit.

Ondanks het compacte design en comfortabele wegligging behaal je een topsnelheid van ruim 60 km/u. Kies je voor de 60V uitvoering? Dan kun je een maximale snelheid van ruim 75 km/u bereiken. Om deze reden verdient dit model een plekje in onze top 8 van snelste elektrische steps.

De Zero 10X is verkrijgbaar in 3 varianten waarbij ze onderling verschillen in actieradius en snelheid. Ga dus voor jezelf na wat je belangrijk vindt bij het kiezen van een elektrische step en bepaal op basis van jouw wensen welk model het beste bij jou past.

Zero 10X bekijken

 

snelste elektrische step kopen

8. Kaabo Wolf Warrior X Pro+

De Kaabo Wolf Warrior X Pro+ is dan misschien niet de snelste elektrische step, maar zeker wel één van de beste op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding. Met een gecombineerd uitgaand vermogen van maar liefst 2200 Watt bereik je een topsnelheid van ruim 60 km/u.

Voor een e-step is 60 km/u al heel hard en daarom is er ook rekening gehouden met de stevigheid en het comfort van de step. Het robuuste, maar toch compacte design van de Wolf Warrior X Pro+ zorgt voor een comfortabele wegligging. Hierbij dragen de stevige 10" off road banden bij aan het feit dat je overal kunt rijden waar je maar wilt.

Verder is dit model voorzien van een sterke schokophanging en hydraulische schijfremmen voor ongekende controle. In geval van nood sta je namelijk binnen enkele seconden stil op je plek, hoe hard je ook rijdt.

Kaabo Wolf Warrior X Pro+ bekijken

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er diverse modellen e-steps verkrijgbaar die behoren tot de snelste elektrische steps van dit moment. Daarnaast zijn er nog meer snelle elektrische steps die ook redelijke snelheden behalen. Helaas hebben deze modellen de lijst niet weten te behalen.

Echter weet je nu wel wat de top van de top is binnen de wereld van elektrische steps. Mocht je nog op zoek zijn naar een extreme elektrische step? Lees gerust onze top 8 nog eens door of bekijk de modellen in onze webshop. Als je vragen hebt kun je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice voor extra hulp en advies. Dat is namelijk de service van Nr1elektrischestep!

Bekijk onze snelste elektrische steps
Vorig artikel Voi step huren: hoe werkt het? | Actuele 2022 informatiegids
Volgend artikel Deelsteps: nieuwe hype of innovatieve ontwikkeling? | Informatiegids

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden