Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Voi step huren: hoe werkt het? | Actuele 2023 informatiegids

  • Henri Verbeek
  • 15 Oct, 21
  • 12 May, 23
Voi step huren: hoe werkt het? | Actuele 2021 informatiegids

Voi is een deelstepmaatschappij die actief is in meer dan 60 grote Europese steden. Dit maakt het bedrijf de grootste Europese aanbieder van deelsteps. Zo worden de elektrische steps van dit merk door meer dan 6 miljoen mensen gebruikt en worden er heel wat kilometers mee afgelegd.

Ga je een weekend weg of op vakantie naar een Europese stad? Dan bestaat er een kans dat je de stad kunt verkennen met een Voi step. Download de app en ontdek de stad. We vertellen je graag meer over hoe het precies werkt, lees je met ons mee?

voi deelstep logo

Wie is Voi?

Voi is een Zweeds bedrijf dat is opgericht in 2018. Het begon als een startup en haalde al snel miljoenen binnen voor hun plan. Dit heeft ertoe geleid dat zij hun elektrische deelsteps massaal konden uitrollen in Europa waardoor zij nu de koploper zijn op gebied van 'shared mobility' in Europa.

Op dit moment heeft Voi maar liefst 6 miljoen gebruikers, wat de komende jaren naar verluid door zal blijven groeien. Hiermee laten zij zien dat de elektrische steps een goede manier zijn om drukte, geluidsoverlast en vervuiling in steden te verminderen. Bovendien is een e-step het ideale vervoersmiddel om een stad te verkennen.

In welke landen is Voi actief?

Vandaag de dag is Voi actief in meer dan 10 Europese landen. Echter zijn ze nog niet klaar met het uitbreiden van hun deelstep imperium. Zo komen er steeds meer steden bij en willen ze steeds verder uitbreiden naar meer Europese landen. Hieronder hebben we alle landen waar Voi actief is, op het moment van schrijven, voor je onder elkaar gezet.

Landen: Steden:
België Brussel
Denemarken Kopenhagen, Alborg en 4 andere steden
Duitsland München, Berlijn, Frankfurt en 12 andere steden
Finland Helsinki, Espoo, Tampere en Turku
Frankrijk Bordeaux en Marseille
Italië Milaan, Rome, Turijn en Reggio Emilia
Noorwegen Oslo, Bergen, Lillestrøm en 2 andere steden
Spanje Malaga en Sevilla
Zweden Stockholm, Göteborg, Malmö en 6 andere steden
Zwitserland Zürich, Bazel, Bern en Winterthur
Verenigd Konikrijk Liverpool, Bristol, Cambridge en 18 andere steden

Hoe werkt het huren van een Voi step?

Het huren van een Voi Step is erg eenvoudig, aangezien alles digitaal geregeld wordt. Zo download je de Voi app, registreer je jezelf en voeg je een betaalmethode toe. Vervolgens doorloop je de volgende stappen om een e-step van Voi te huren:

  1. Open de app en lokaliseer een Voi step in de buurt;
  2. Navigeer jezelf via de app richting de step en scan de QR-code;
  3. Eerste keer op de deelstep? Activeer de beginners-mode om te wennen aan het accelereren en remmen;
  4. Stap op de deelstep en verken de stad of rijd naar je bestemming;
  5. Eenmaal aangekomen op bestemming parkeer je de step in een daarvoor aangewezen zone.

Tip: mocht er geen speciale parkeerzone aanwezig zijn? Parkeer de step dan op een plek waar deze niet in de weg staat voor ander verkeer of voetgangers.

voi deelstep huren

Wat zijn de kosten voor het huren van een Voi step?

De kosten voor het huren van een Voi step liggen vrij laag. Hierdoor worden de deelsteps veel gebruikt voor korte ritten in drukke steden. Zo betaal je een starttarief van € 1,- om de step te ontgrendelen en betaal je vervolgens voor elke minuut € 0,20. Een ritje van 20 minuten zal welgeteld € 5,- kosten.

 Starttarief Tarief per minuut Totaal (rit van 20 minuten)
€ 1,- € 0,20 € 5,-
Ook is het een mogelijkheid om een dagpas aan te schaffen voor 24 uur, of een maandpas voor 30 dagen of langer. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van de Voi step in jouw stad. De kosten hiervoor bedragen € 10,- voor een dagpas en € 45,- voor een maandpas.*

Daarnaast is er nog een loyaliteitsprogramma waarmee je punten kunt sparen om korting te krijgen op je volgende rit. Bovendien kun je in aanmerking komen voor speciale kortingen. Deze kortingen gelden voor studenten en gebruikers met een laag inkomen

* De prijzen voor de dag- en maandpas zijn 'vanaf' prijzen en kunnen dus in sommige gevallen hoger uitvallen.

Welke e-step gebruikt Voi?

Net als andere deelstepmaatschappijen begon Voi ook met het aanbieden van elektrische steps voor consumentengebruik. Echter bleek al snel dat de e-steps niet gebaat waren bij het ruige gebruik van sommige gebruikers. Hierdoor moesten veel Voi steps al weer naar geringe tijd gerepareerd worden.

Om deze reden besloot Voi in 2019 een échte Voi step te ontwikkelen, genaamd de Voiager. Dit model is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een robuust design dat wel tegen een stootje kan. Hiermee hoopt het Zweedse bedrijf minder steps te hoeven repareren. Hiermee reduceert het bedrijf de kosten wat natuurlijk weer goed is voor de winst, maar ook de ervaring van gebruikers.

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een elektrische step? Neem dan gerust een kijkje in onze webshop. Wij bieden een ruim aanbod van elektrische steppen aan die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Bovendien helpen we je graag bij het vinden van een geschikt model, dus waar wacht je nog op?

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden