Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Luxemburg

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Luxemburg

Elektrische steps winnen snel aan populariteit in Luxemburg vanwege hun handige en milieuvriendelijke karakter. In deze gids zullen we de regels en mogelijkheden voor het gebruik van elektrische steps in Luxemburg verkennen, evenals de diverse opties voor het huren van deze handige vervoermiddelen.

Regels voor de elektrische step in Luxemburg

Het is van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving met betrekking tot elektrische steps in Luxemburg. Enkele belangrijke regels omvatten de minimale leeftijd voor gebruik, de maximale snelheid op fietspaden en andere richtlijnen voor veilig gebruik. Hier volgt een overzicht van de specifieke regels:

 • Rijbewijs: om een elektrische step in Luxemburg te gebruiken, is geen rijbewijs vereist. Dit maakt deze vorm van vervoer toegankelijk voor een breed publiek.
 • Helm: terwijl het dragen van een helm niet verplicht is bij het rijden op een elektrische step in Luxemburg, wordt het sterk aanbevolen door fabrikanten en veiligheidsdeskundigen als een belangrijk veiligheidsaspect.
 • Maximale toegestane bloedalcoholconcentratie (BAC): voor het besturen van een e-step is een toegestane bloedalcoholconcentratie (BAC) van 0,5 promille. Bestuurders jonger dan 18 jaar en beginnende bestuurders, die minder dan twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs, zijn echter onderworpen aan een absoluut alcoholverbod. Het is dus ten strengste verboden alcohol te consumeren voordat ze op een e-step stappen.
 • Fietspad en rijbaan: in overeenstemming met de Luxemburgse regelgeving mogen elektrische steps op het fietspad rijden als dit beschikbaar is en de maximumsnelheid van de step niet hoger is dan 25 km/u. Als er geen fietspad beschikbaar is, is het verplicht om de rijbaan te gebruiken. Het is strikt verboden om op trottoirs of in voetgangersgebieden te rijden, wat kan leiden tot boetes.
 • Minimumleeftijd: de minimumleeftijd om een elektrische step in Luxemburg te gebruiken, is 14 jaar, zoals bepaald door de geldende wetgeving.

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Luxemburg?

Er zijn verschillende manieren om een elektrische step in Luxemburg te gebruiken. Of je nu je eigen step hebt, er een huurt bij een lokaal verhuurbedrijf of een deelstep gebruikt, er zijn opties voor elk type reiziger.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Luxemburg

Lokale verhuurbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om elektrische steps te huren. Terwijl dit handig kan zijn, is het de moeite waard om te onderzoeken of er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn.

Deelstep in Luxemburg huren

Voor degenen die de voorkeur geven aan flexibiliteit, zijn deelsteps een uitstekende keuze. Volg deze eenvoudige stappen om een deelstep te huren: 

 1. Download de App: verkrijg de mobiele applicatie van een van de operationele aanbieders (zie hieronder welke dienstverleners momenteel actief zijn in Luxemburg).
 2. Maak een Account Aan: creëer een persoonlijk account en koppel een betalingsmethode. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
 3. Lokaliseer een Elektrische Step in Jouw Omgeving: raadpleeg de app om te zien waar de dichtstbijzijnde elektrische step zich bevindt. Bovendien kun je in de app het batterijpercentage van de step inzien.
 4. Ontgrendel het Voertuig: scan de QR-code op de step om het voertuig te ontgrendelen en start je rit:
 5. Parkeer de Step: ben je klaar met je rit? Check in de app waar de meest nabije inleverlocatie is en parkeer de step op een plek waar het geen overlast veroorzaakt.
 6. Beëindig de Rit: sluit je rit af via de app. Na afloop ontvang je een overzicht van je afgelegde route en de kosten van de rit.

Welke Deelstepaanbieders zijn actief in Luxemburg?

In Luxemburg zijn er diverse deelstepaanbieders actief. Zo kun je een deelstep huren bij één van de volgende aanbieders:

Een overzicht van de actieve deelstepaanbieders in Luxemburg, inclusief informatie over de steden en provincies waar ze beschikbaar zijn.

Stad Provincie Deelstepaanbieders
Luxemburg Luxemburg Bird, Lime, Tier, Dott, Voi, Flash, Jump
Esch-sur-Alzette Luxemburg Lime, Tier, Dott, Voi, Flash
Diekirch Diekirch Lime, Tier, Dott
Ettelbruck Diekirch Lime, Tier
Echternach Grevenmacher Lime, Tier
Remich Grevenmacher Lime, Tier

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Luxemburg

De kosten voor het huren van een deelstep bestaan meestal uit ontgrendelkosten en kosten per minuut. Hier is een overzicht van tarieven van een paar deelstepaanbieders, waarbij rekening wordt gehouden met mogelijke variaties per stad.

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per Minuut
Bird €1,00 €0,15
Jump €1,00 €0,15
Tier €1,00 €0,15
Elektrische step kopen in Luxemburg?

Overweeg je een elektrische step aan te schaffen tijdens je verblijf in Luxemburg? Het is echter aan te raden om dit in Nederland te doen vanwege de betere service en garantie. Voor een betrouwbare aankoop verwijzen we je naar Nr1elektrischestep.

Dankzij deze gids ben je nu goed voorbereid om te genieten van de elektrische stepervaring in het prachtige Luxemburg. Onthoud altijd de geldende regels en veel plezier met je rit!

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische Step in Noorwegen
Volgend artikel Elektrische step in Litouwen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden