Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Litouwen

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Litouwen

Elektrische steps hebben snel terrein gewonnen in Litouwen, gedreven door hun mobiliteitsvoordelen en milieuvriendelijk karakter. De populariteit van elektrische steps in Litouwen is te wijten aan hun flexibiliteit en duurzaamheid. Ze bieden een efficiënte oplossing voor korte afstanden en verminderen tegelijkertijd de impact op het milieu.

Maar voordat je echter enthousiast op een elektrische step springt, is het van cruciaal belang de geldende regels en wetten in Litouwen te begrijpen. Een goede kennis van de voorschriften minimaliseert niet alleen het risico op boetes, maar zorgt ook voor een veilig gebruik van deze voertuigen.

Regels voor elektrische steps in Litouwen

In Litouwen staan elektrische steps bekend als "motorinis elektrinis dviratis," en ze mogen legaal op de openbare weg worden gebruikt, mits aan bepaalde eisen wordt voldaan. Voordat je een rit maakt met een elektrische step, is het van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de specifieke regelgeving in Litouwen. Hier zijn de belangrijkste regels:

 • De minimumleeftijd voor het gebruik van elektrische steps in Litouwen is 14 jaar.
 • Het bezit van een rijbewijs is niet vereist.
 • Bij slechte zichtbaarheid, 's nachts en overdag tijdens het rijden op de weg, is het verplicht een veiligheidsvest te dragen.
 • Kinderen tot 18 jaar zijn verplicht een helm te dragen.
 • Het vermogen van de elektrische step mag niet meer dan 1000 watt bedragen.
 • De maximale snelheid van de step moet beperkt zijn tot 25 km/u.
 • Verkeersregels en -tekens voor fietsers moeten worden nageleefd.
 • Als er een fietspad aanwezig is, moet je daarop rijden. Echter, rijden op een voetpad of stoep is toegestaan, zolang voetgangers niet worden gehinderd.
 • Als er geen fiets- of voetpad is, dien je aan de rechterkant van de weg op de rand (van beton of asfalt) te rijden.
 • Alleen als er geen fiets- of voetpad aanwezig is en er ook geen rand langs de rijbaan is, mag je uiterst rechts op de rijbaan rijden.
 • Als je op de stoep, een voetpad of de rand naast de rijbaan rijdt, moet je voorrang verlenen aan voetgangers en mag je hen niet hinderen of in gevaar brengen.

Belangrijk om op te merken is dat er mogelijk een aparte verzekeringsplicht van kracht is wanneer je een elektrische step in Litouwen huurt. Het is raadzaam om voor vertrek de dekking bij je verzekeraar te controleren.

Hoe kan Ik gebruik maken van een e-step in Litouwen?

Wil je een elektrische step gebruiken in Litouwen, dan heb je verschillende opties:

 • Eigen E-step: Als je er een bezit, zorg ervoor dat je voldoet aan alle regelgeving.
 • Huren bij een Lokaal Verhuurbedrijf: Lokale verhuurbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om een step te huren. Er kunnen ook budgetvriendelijke opties beschikbaar zijn.
 • Deelstep Huren: Veel steden in Litouwen hebben deelstepaanbieders.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Litouwen

Het huren van een elektrische step bij een lokaal verhuurbedrijf is vaak een handige optie. Bovendien zijn er mogelijk goedkopere alternatieven beschikbaar.

Deelstep huren in Litouwen

In vijf steden in Litouwen bieden verschillende deelstepaanbieders momenteel hun diensten aan, waardoor het eenvoudig is om een elektrische step te gebruiken.

Het lokaliseren en ontgrendelen van een e-step verloopt vlekkeloos met behulp van een specifieke mobiele app. Hier is een stapsgewijze handleiding, vergelijkbaar met het gebruik van de Bolt app:

 1. Download de App: start door de mobiele app van een actieve deelstepaanbieder te downloaden. De lijst van beschikbare aanbieders in Litouwen vind je hieronder.
 2. Account Aanmaken: maak een account aan en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
 3. Vind een E-step in de Buurt: gebruik de app om te zien waar de dichtstbijzijnde e-step zich bevindt. Je hebt ook toegang tot informatie over het batterijpercentage van de step.
 4. Ontgrendel het Voertuig: scan eenvoudig de QR-code op de step met behulp van de app om het voertuig te ontgrendelen en je rit te starten.
 5. Parkeer de Step: na het voltooien van je rit, raadpleeg de app om de dichtstbijzijnde retourlocatie te vinden. Parkeer de step op een handige locatie waar het geen overlast veroorzaakt.
 6. Sluit de Rit Af: maak gebruik van de app om de rit officieel af te sluiten. Je ontvangt vervolgens een overzicht van de afgelegde route en de kosten van je rit.

Deze handige stappen maken het gebruik van deelsteps in Litouwen moeiteloos en zorgen ervoor dat je snel en gemakkelijk van A naar B kunt reizen.

Deelsteps in Litouwen: aanbieders en locaties

Op het moment is er slechts één deelstepaanbieder actief in Litouwen, namelijk Bolt. Hieronder hebben we de gebieden waar Bolt actief is voor je in een overzicht geplaatst, geordend per stad en provincie:

Stad Provincie Aanbieders
Vilnius Vilnius Bolt
Kaunas Kaunas Bolt
Klaipeda Klaipėda Bolt
Siauliai Šiauliai Bolt
Panevėžys Panevėžys Bolt

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Litouwen

Bij het huren van een deelstep zijn er altijd ontgrendelingskosten en kosten per minuut. Hier is een overzicht van de kosten per deelstepaanbieder:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per Minuut
Bolt €1,00 €0,15
RideShareStep €1,20 €0,15
EasyRide €1,75 €0,25

Houd er rekening mee dat deze kosten kunnen variëren per stad.

Elektrische step kopen in Litouwen?

Overweeg je om een elektrische step te kopen tijdens je verblijf in Litouwen? Hoewel dit een optie is, adviseren we om je aankoop in Nederland te doen. Voor uitstekende service en garantie verwijzen we graag naar Nr1elektrischestep.

In conclusie biedt Litouwen diverse mogelijkheden voor het gebruik van elektrische steps, of het nu gaat om huren bij lokale bedrijven of genieten van deelsteps in steden. Vergeet niet de regels te volgen en veiligheid prioriteit te geven voor een plezierige rit in dit prachtige Baltische land.

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Luxemburg
Volgend artikel Elektrische step in Estland

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden