Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische Step in Noorwegen

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische Step in Noorwegen

Elektrische steps zijn een opkomend fenomeen in Noorwegen, dankzij hun handigheid en milieuvriendelijke karakter. Voordat je echter de opwinding van het verkennen van Noorwegen op een elektrische step omarmt, is het essentieel om de regels en wetgeving te begrijpen die deze mobiliteitsoplossingen begeleiden.

Regels voor de elektrische step in Noorwegen

In Noorwegen wordt de elektrische step vertaald als "el-sparkesykler". Als bestuurder van een e-step dien je dezelfde regels te volgen als fietsers. Om veilig gebruik te maken van deze elektrische tweewielers, zijn de volgende richtlijnen van toepassing:

 • Natuurlijk, hier is de veranderde volgorde van de bulletpoints:
 • Geen Minimumleeftijd Volgens de Wet
 • Geen Rijbewijsplicht
 • Gebruik van Fietspad of Rijbaan
 • Rijden in Voetgangersgebied of Op Stoep
 • Optionele Helm, maar Aanbevolen
 • Nuchter Rijden

Door deze regels te volgen, zorg je niet alleen voor je eigen veiligheid maar draag je ook bij aan een verantwoord gebruik van elektrische steps in Noorwegen.

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Noorwegen?

Er zijn verschillende manieren om van elektrische steps in Noorwegen te genieten. Of je nu je eigen step hebt, er een lokaal huurt, of kiest voor een deelstep, de mogelijkheden zijn divers en spannend. Hieronder een van de verschillende manieren gegeven:

 1. Download de app: verkrijg de mobiele applicatie van een van de huidige dienstverleners (zie hieronder welke dienstverleners operationeel zijn in Noorwegen).
 2. Registratie voltooien: maak een account aan en link een betaalmethode. De meeste serviceproviders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
 3. Vind een beschikbare e-step in jouw omgeving: raadpleeg de app om te ontdekken waar de dichtstbijzijnde elektrische step zich bevindt. Tevens kun je in de app controleren wat het huidige batterijpercentage van de step is.
 4. Ontgrendel het voertuig: scan de QR-code op de step om het voertuig te ontgrendelen en je reis te starten.
 5. Parkeer de step: indien je jouw rit hebt voltooid, zoek via de app naar de dichtstbijzijnde retourlocatie en plaats de step op een locatie die anderen niet hindert.
 6. Beëindig de rit: rond de rit af met behulp van de app. Na voltooiing ontvang je een samenvatting van de afgelegde route en de kosten van je reis.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Noorwegen

Lokale verhuurbedrijven bieden vaak elektrische steps aan voor toeristen en inwoners. Het huren van een step bij deze bedrijven is gemakkelijk en handig. Vergeet echter niet te onderzoeken of er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn voordat je een keuze maakt.

Deelstep in Noorwegen huren

Als deelstepaanbieders actief zijn in jouw locatie, kan het huren van een deelstep een slimme keuze zijn. Hier is een algemeen stappenplan voor het gebruik van een deelstep: registreer je via de app, ontgrendel de step, betaal per minuut, parkeer verantwoord, en sluit de rit af via de app.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Noorwegen?

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste deelstepaanbieder, hebben we een lijst samengesteld van alle actieve bedrijven in Noorwegen.

 • Tier
 • Bird
 • Bolt
 • Voi
 • Lime

Bekijk de tabel hieronder voor een overzicht van steden en provincies waar deelstepaanbieders opereren.

Stad Provincie Aanbieders
Asker Viken Tier
Baerum Viken Tier
Bergen Vestland Bird, Bolt, Tier, Voi
Drammen Viken Bolt, Tier
Fredrikstad Viken Bolt
Gjøvik Innlandet Bolt
Hamar Innlandet Bolt
Lillehammer Innlandet Bolt
Lillestrøm Viken Bolt, Tier, Voi
Lorenskog Viken Tier
Namsos Trøndelag Tier
Oslo Oslo Bird, Bolt, Lime, Tier, Voi
Sarpsborg Viken Bolt
Ski Viken Tier
Stavanger Rogaland Tier, Voi
Trondheim Trøndelag Tier, Voi

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Noorwegen

Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om de kosten te begrijpen. De prijzen variëren per deelstepaanbieder en stad. Hier zijn enkele indicatieve kosten per aanbieder:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per Minuut
Tier €1,00 €0,15
Bolt €1,00 €0,15

Elektrische step kopen in Noorwegen?

Overweeg je om een elektrische step aan te schaffen tijdens je verblijf in Noorwegen? Hoewel het een optie is, raden we aan om je aankoop in Nederland te doen vanwege betere service en garantie. Bekijk het assortiment van Nr1elektrischestep voor hoogwaardige opties.

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Oekraïne
Volgend artikel Elektrische step in Luxemburg

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden