Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Frankrijk

 • Henri Verbeek
 • 11 May, 23
 • 16 May, 23
Elektrische step in Frankrijk

Elektrische steps zijn in Frankrijk een populaire vorm van vervoer geworden vanwege hun gemak, wendbaarheid en milieuvriendelijkheid. Ze bieden een efficiënte manier om door steden te reizen, vooral tijdens drukke verkeersuren. Bovendien kunnen e-steps snelheden bereiken die vergelijkbaar zijn met fietsen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor korte afstanden.

Het begrijpen van de regels en wetgeving met betrekking tot elektrische steps in Frankrijk is van groot belang. Door op de hoogte te zijn van de regels, kun je veilig gebruikmaken van elektrische steps en mogelijke boetes of andere juridische problemen voorkomen.

Regels voor de elektrische step in Frankrijk

De specifieke wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van elektrische steps in Frankrijk omvat de volgende belangrijke punten:

 • Leeftijdsgrens: De bestuurder moet minstens 12 jaar oud zijn om een elektrische step te mogen gebruiken op de openbare weg.
 • Snelheidslimiet: De maximumsnelheid voor een elektrische step is 25 km/u.
 • Verzekering: Om op een elektrische step te rijden, moet de bestuurder verzekerd zijn voor civiele aansprakelijkheid.
 • Plek op de weg: Elektrische steps mogen worden gebruikt op fietspaden en op de openbare weg in gebieden waar de snelheidslimiet niet hoger is dan 50 km/u.
 • Rijden onder invloed: Het is verboden om onder invloed van alcohol of drugs een elektrische step te besturen.
 • Gebruik van helmen: Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden, vooral voor kinderen.
 • Technische normen: De elektrische step moet voldoen aan de technische normen die zijn vastgesteld door de Europese Unie.

Het is belangrijk om op te merken dat lokale regels en voorschriften kunnen variëren, dus het is altijd verstandig om de specifieke regels van de stad waarin je jezelf bevindt te raadplegen.

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Frankrijk?

Er zijn verschillende manieren om een elektrische step te gebruiken in Frankrijk:

 1. Het hebben van een eigen elektrische step: Als je regelmatig gebruik wilt maken van een elektrische step, kun je er een kopen in Frankrijk of deze meenemen vanuit je eigen land. Het hebben van een eigen step biedt flexibiliteit en gemak.
 2. Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Frankrijk: In veel steden in Frankrijk zijn er lokale verhuurbedrijven die elektrische steps aanbieden. Deze verhuurbedrijven hebben vaak verschillende modellen beschikbaar en je kunt de step voor een bepaalde periode huren.
 3. Het huren van een deelstep: In sommige steden zijn er deelstepaanbieders actief. Met behulp van een app kun je een elektrische step lokaliseren, ontgrendelen en gebruiken voor een bepaalde periode. Je betaalt alleen voor de tijd dat je de step daadwerkelijk gebruikt.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Frankrijk

Als je een elektrische step wilt huren, kun je overwegen om contact op te nemen met lokale verhuurbedrijven in de stad waar je verblijft. Deze verhuurbedrijven bieden meestal een breed scala aan elektrische steps om aan verschillende behoeften te voldoen. Ze kunnen je ook voorzien van informatie over de regels en veiligheidsvoorschriften die specifiek gelden voor het gebruik van hun steps.

Bovendien bieden sommige verhuurbedrijven mogelijk goedkopere tarieven, vooral als je de step voor langere tijd huurt. Het is de moeite waard om verschillende verhuur opties te vergelijken en te informeren naar eventuele aanbiedingen of kortingen die beschikbaar zijn.

Deelstep in Frankrijk huren

Als er deelstepaanbieders actief zijn in de stad waar je verblijft, kan het huren van een deelstep een handige optie zijn. Hier is een algemeen stappenplan voor het gebruik van een deelstep:

 1. Registratieproces: Download de app van de betreffende deelstepaanbieder en registreer je met je persoonlijke gegevens. Mogelijk moet je ook een betaalmethode koppelen aan je account.
 2. Deelstep vinden: Gebruik de app om de beschikbare deelsteps in de buurt te vinden. De app toont meestal een kaart met de locaties van de steps.
 3. Elektrische step ontgrendelen: Zodra je een geschikte deelstep hebt gevonden, kun je deze via de app ontgrendelen. Dit kan meestal worden gedaan door een QR-code op de step te scannen of door een specifieke knop in de app te gebruiken.
 4. Betaling: Deelsteps worden meestal per minuut verhuurd. Je moet mogelijk vooraf een bepaald tegoed op je account hebben of je betaalt automatisch via de gekoppelde betaalmethode.
 5. Veiligheid en regels: Zorg ervoor dat je de regels en veiligheidsinstructies van de deelstepaanbieder volgt.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Frankrijk?

In Frankrijk zijn er verschillende deelstepaanbieders actief. Hier is een lijst van enkele bekende deelstepaanbieders:

Hieronder volgt een tabel met enkele steden in Frankrijk waar deelstepaanbieders actief zijn, samen met de bijbehorende deelstepaanbieders:

Stad Provincie Aanbieders
Bordeaux Nouvelle-Aquitaine Bolt, Voi, Bird, Tier, Dott
Grenoble Auvergne-Rhône-Alpes Tier
Lyon Auvergne-Rhône-Alpes Lime, Dott, Tier
Marseille Provence-Alpes-Côte d'Azur Voi, Bird
Parijs Île-de-France Tier, Lime, Dott
Sant-Quentin Hauts-de-France Tier
Toulouse Occitanie Lime

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Frankrijk

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Frankrijk, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van de deelstepaanbieder en de stad waarin je jezelf bevindt. Over het algemeen bestaan de kosten uit ontgrendelingskosten en kosten per minuut.

Hier is een overzicht van de kosten per deelstepaanbieder in Frankrijk:

Deelstepaanbieder

Ontgrendelkosten

Kosten per minuut

Lime

€ 1,-

€ 0,15

Bird

€ 1,-

€ 0,15

Voi

€ 1,-

€ 0,20

Dott

€ 1,-

€ 0,20

Tier

€ 1,-

€ 0,20

Bolt

€ 0,-

€ 0,15

Houd er rekening mee dat deze kosten slechts een indicatie zijn en kunnen variëren. Het is raadzaam om de specifieke tarieven te controleren via de app van de desbetreffende deelstepaanbieder voordat je een elektrische deelstep huurt.

Elektrische step kopen in Frankrijk?

Als je overweegt om een elektrische step te kopen tijdens je vakantie in Frankrijk, is het belangrijk om te overwegen dat het mogelijk verstandiger is om een elektrische step in Nederland te kopen. Dit komt voornamelijk door de service en garantie die Nederlandse winkels kunnen bieden.

Bij Nr1elektrischestep ben je aan het juiste adres voor de aanschaf van een hoogwaardige elektrische step. Met een ruim assortiment hebben we precies waar je naar op zoek bent. Bekijk direct het gehele aanbod en bestel jouw nieuwe e-step direct online.

Bekijk het gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Duitsland
Volgend artikel Elektrische step op de openbare weg

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden