Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Duitsland

 • Henri Verbeek
 • 11 May, 23
 • 16 May, 23
Elektrische step in Duitsland

Elektrische steps zijn in Duitsland enorm populair geworden als een handig en milieuvriendelijk vervoersmiddel. Ze bieden een efficiënte manier om door drukke steden te navigeren en zijn perfect voor korte afstanden.

Het is echter van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de regels en wetgeving met betrekking tot elektrische steps in Duitsland, om zo veilig en in overeenstemming met de wet te kunnen rijden.

Regels voor de elektrische step in Duitsland

Voordat je de weg op gaat met een elektrische step in Duitsland, is het essentieel om de specifieke wet- en regelgeving te begrijpen. Hier zijn de belangrijkste regels waar je rekening mee moet houden:

 • Minimale leeftijd: De minimale leeftijd om een elektrische step te gebruiken in Duitsland is 14 jaar.
 • Maximale snelheid: De maximale snelheid voor een elektrische step is beperkt tot 20 km/u.
 • Gebruik op fietspaden: Elektrische steps moeten worden gebruikt op fietspaden. Als er geen fietspad beschikbaar is, mag je de openbare weg gebruiken, maar altijd rekening houdend met de verkeersveiligheid.
 • Verzekering: Een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor het gebruik van een elektrische step in Duitsland.

Het is van groot belang om deze regels in acht te nemen om ongelukken te voorkomen en boetes te vermijden.

Hoe kan ik gebruik maken van een e-step in Duitsland?

Elektrische steps bieden diverse mogelijkheden om in Duitsland te gebruiken, of je nu een eigen elektrische step hebt, er een huurt bij een lokaal verhuurbedrijf, of gebruikmaakt van een deelstep.

 • Eigen elektrische step: Als je een eigen elektrische step hebt, kun je deze overal mee naartoe nemen en gebruiken op de daarvoor bestemde fietspaden en wegen. Dit geeft je de vrijheid om je snel en efficiënt door de stad te verplaatsen, zonder afhankelijk te zijn van verhuurbedrijven.
 • Huur bij een lokaal verhuurbedrijf: In veel steden in Duitsland kun je elektrische steps huren bij lokale verhuurbedrijven. Dit kan handig zijn als je geen eigen step hebt of als je er slechts tijdelijk een nodig hebt. Verhuurbedrijven bieden vaak flexibele huuropties, variërend van uurbasis tot dagtarieven, waardoor je de step kunt gebruiken voor de gewenste duur.
 • Deelsteps: Het huren van een deelstep is een populaire optie in veel steden. Verschillende deelstepaanbieders hebben hun diensten uitgebreid naar verschillende locaties in Duitsland. Met behulp van een app kun je een deelstep lokaliseren, ontgrendelen en betalen voor het gebruik. Dit is handig voor korte ritten en je hoeft je geen zorgen te maken over het bezit en onderhoud van een eigen step.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Duitsland

Het is vaak mogelijk om een elektrische step te huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Duitsland. Deze verhuurbedrijven bieden vaak een breed scala aan elektrische steps om aan verschillende behoeften en budgetten te voldoen. Bovendien zijn er vaak ook goedkopere alternatieven beschikbaar, zoals huur op uur basis of dagtarieven.

Deelstep in Duitsland huren

Een andere populaire optie is het huren van een deelstep in Duitsland. Verschillende deelstepaanbieders hebben hun diensten uitgebreid naar steden in het hele land. Hier is een algemeen stappenplan voor het gebruik van een deelstep:

 1. Registratieproces: Download de app van de deelstepaanbieder, registreer je met de vereiste gegevens en voeg een betaalmethode toe.
 2. Ontgrendelen van de elektrische step: Gebruik de app om de dichtstbijzijnde beschikbare elektrische step te vinden. Volg de instructies in de app om de step te ontgrendelen. Dit wordt meestal gedaan door een QR-code op de step te scannen. 3. Betaling: Zodra de step is ontgrendeld, begint de betaling. De kosten bestaan meestal uit ontgrendelkosten en kosten per minuut dat je de step gebruikt. De betaling wordt automatisch afgehandeld via de app en gekoppeld aan je betaalmethode.
 3. Rijden en parkeren: Geniet van je rit op de elektrische step en houd je altijd aan de verkeersregels. Zorg ervoor dat je de step parkeert op een toegestane locatie volgens de richtlijnen van de deelstepaanbieder en de lokale regelgeving.
 4. Rit afsluiten: Zodra je je bestemming hebt bereikt, sluit je de rit af via de app. Dit zorgt ervoor dat de betaling stopt en de step weer beschikbaar wordt voor andere gebruikers.

elke deelstepaanbieders zijn actief in Duitsland?

In Duitsland zijn verschillende deelstepaanbieders actief die gebruikers de mogelijkheid bieden om elektrische steps te huren. Hier is een overzicht van enkele bekende deelstepaanbieders in Duitsland:

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van deelsteps en deelstepaanbieders kan variëren afhankelijk van de stad waarin je jezelf bevindt. Het is raadzaam om de app van de deelstepaanbieder te raadplegen voor de meest actuele informatie over beschikbaarheid in jouw specifieke locatie.

Hier is de tabel met steden en provincies in Duitsland waar deelstepaanbieders actief zijn, samen met de deelstepaanbieders die in elke stad actief zijn:

Stad Provincie Aanbieders
Aken Noordrijn-Westfalen Voi, Tier
Bergen Noordrijn-Westfalen Bird
Berlijn Berlijn Lime, Tier, Voi, Bolt, Bird
Bochum Noordrijn-Westfalen Bolt, Tier
Bonn Noordrijn-Westfalen Lime, Tier, Bolt
Braunschweig Nedersaksen Bolt, Tier
Bremen Bremen Tier, Voi
Darmstadt Hessen Tier, Bird
Dresden Saksen Lime
Düsseldorf Noordrijn-Westfalen Bird, Bolt, Tier, Voi, Lime
Erfurt Thüringen Bird
Erlangen Beieren Tier, Bolt, Voi
Essen Noordrijn-Westfalen Tier, Lime
Frankfurt Hessen Lime, Tier, Voi, Bolt
Gelsenkirchen Noordrijn-Westfalen Tier, Bird
Hamburg Hamburg Tier, Bird, Lime, Voi, Bolt
Heilbronn Baden-Württemberg Bird
Heidelberg Baden-Württemberg Bolt, Bird
Karlsruhe Baden-Württemberg Bird, Voi, Lime
Kassel Hessen Bird
Keulen Noordrijn-Westfalen Tier, Voi, Bird, Lime, Bolt, Dott
Ludwigshafen am Rhein Rijnland-Palts Bird, Tier
Mannheim Baden-Württemberg Tier
Mainz Rijnland-Palts Tier
München Beieren Bolt, Voi, Lime, Tier, Bird
Münster Noordrijn-Westfalen Tier
Neckarsulm Baden-Württemberg Bird
Neu-Ulm Beieren Bird
Nürnberg Beieren Voi, Tier
Oldenburg Nedersaksen Tier, Bird
Dortmund Noordrijn-Westfalen Tier, Lime, Bolt, Bird
Hannover Nedersaksen Lime, Bird, Tier
Pforzheim Baden-Württemberg Bird
Regensburg Beieren Bird
Reutlingen Baden-Württemberg Bird
Rostock Mecklenburg-Voor-Pommeren Bird
Stuttgart Baden-Württemberg Voi, Tier, Bolt, Lime
Troisdorf Noordrijn-Westfalen Bird
Ulm Baden-Württemberg Bird
Wolfsburg Nedersaksen Tier, Bolt
Würzburg Beieren Bird

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Duitsland

De kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Duitsland kunnen variëren, afhankelijk van de deelstepaanbieder en de stad waarin je je bevindt. Over het algemeen bestaan de kosten uit ontgrendelkosten en kosten per minuut.

Hier is een voorbeeld van de kosten per deelstepaanbieder in Duitsland:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per minuut
Lime € 1,- € 0,15
Tier € 1,- € 0,20
Bolt € 0,- € 0,15
Voi € 1,- € 0,20
Bird € 1,- € 0,15
Dott € 1,- € 0,20

Het is belangrijk om te vermelden dat deze kosten ter illustratie zijn en kunnen variëren. Raadpleeg de app van de specifieke deelstepaanbieder voor de meest actuele prijsinformatie.

Elektrische step kopen in Duitsland?

Als je tijdens je vakantie in Duitsland overweegt om een elektrische step aan te schaffen, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Hoewel het verleidelijk kan zijn om ter plekke een aankoop te doen, adviseren wij om een elektrische step te kopen bij Nr1elektrischestep in Nederland. Waarom? We bieden uitstekende service en garantie, wat een waardevolle toevoeging is aan jouw aankoopervaring.

Bij Nr1elektrischestep begrijpen we dat de aanschaf van een elektrische step een belangrijke beslissing is. Daarom zorgen we ervoor dat je kunt vertrouwen op onze service en garantie, zelfs als je in het buitenland een aankoop doet. Ons deskundige team staat altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en om al je vragen te beantwoorden.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in het Verenigd Koninkrijk
Volgend artikel Elektrische step in Frankrijk

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden