Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in het Verenigd Koninkrijk

 • Henri Verbeek
 • 11 May, 23
 • 16 May, 23
Elektrische step in het Verenigd Koninkrijk

Elektrische steps worden steeds populairder in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn een handig en efficiënt vervoermiddel, vooral in drukke steden waar de verkeersdrukte toeneemt.

Het gebruik van een elektrische step kan echter risico's met zich meebrengen als de regels en wetgeving niet worden nageleefd. Vandaar dat het belangrijk is om de regels en wetgeving met betrekking tot elektrische steps in het Verenigd Koninkrijk te begrijpen voordat je er een gaat gebruiken.

Regels voor de elektrische step in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is het gebruik van elektrische steps gereguleerd door de wet- en regelgeving. Enkele van de belangrijkste regels waaraan je je moet houden bij het gebruik van een elektrische step zijn:

 • Minimale leeftijd: je moet minimaal 16 jaar oud zijn om een elektrische step te mogen besturen op de openbare weg.
 • Maximaal gewicht: de elektrische step mag niet meer wegen dan 35 kilogram.
 • Maximale snelheid: de maximumsnelheid op de openbare weg is 25 kilometer per uur.
 • Gebruik op fietspaden: elektrische steps mogen alleen worden gebruikt op fietspaden en wegen die een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur hebben.
 • Rijbewijs: je hebt geen rijbewijs nodig om een elektrische step te gebruiken op de openbare weg.

Het is belangrijk om te onthouden dat de regels en wetgeving met betrekking tot elektrische steps kunnen variëren per stad of gemeente. Het is daarom verstandig om de lokale regels en wetgeving te controleren voordat je een elektrische step gaat gebruiken.

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in het Verenigd Koninkrijk?

Er zijn verschillende manieren om een elektrische step te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende manieren:

 • Eigen elektrische step: je kunt je eigen elektrische step kopen en deze gebruiken op de openbare weg. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je elektrische step voldoet aan de regels en wetgeving van het Verenigd Koninkrijk.
 • Huur bij een lokaal verhuurbedrijf: het is meestal mogelijk om een elektrische step te huren bij een lokaal verhuurbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Dit is een handige optie als je de step slechts voor een korte periode nodig hebt.
 • Huur een deelstep: als er deelstepaanbieders actief zijn in de stad waar je bent, kun je een deelstep huren via de app van de deelstepaanbieder.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in het Verenigd Koninkrijk

Een optie om een elektrische step te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk is door deze te huren bij een lokaal verhuurbedrijf. Dit is een goede optie als je de step slechts voor een korte periode nodig hebt of als je er eerst een keer mee wilt rijden voordat je er een koopt.

Er zijn verschillende verhuurbedrijven die elektrische steps aanbieden, dus het kan de moeite waard zijn om online te zoeken naar de beschikbare opties.

Hoe kan ik een deelstep huren in het Verenigd Koninkrijk?

Als je een deelstep wilt huren in het Verenigd Koninkrijk, moet je eerst kijken of er deelstepaanbieders actief zijn in jouw stad. Dit kun je vaak eenvoudig zien door de app van de aanbieder te downloaden en te kijken of er steps beschikbaar zijn in jouw buurt.

Als er deelstepaanbieders actief zijn, dan kun je een deelstep huren door de volgende stappen te volgen:

 1. Registratieproces: om een deelstep te huren moet je jezelf eerst registreren bij de deelstepaanbieder via de app. Dit proces is vaak snel en eenvoudig. Je moet vaak je persoonlijke gegevens en betaalgegevens invoeren.
 2. Ontgrendelen van de elektrische step: nadat je jezelf hebt geregistreerd, kun je de dichtstbijzijnde deelstep vinden via de app en deze ontgrendelen. Dit doe je door de QR-code op de step te scannen met de app. Hierdoor wordt de step ontgrendeld en kun je beginnen met rijden.
 3. Betalen: het huren van een deelstep gaat meestal per minuut. Je betaalt dus alleen voor de tijd dat je daadwerkelijk op de step rijdt. De kosten voor het huren van een deelstep kunnen per aanbieder verschillen.
 4. Parkeren: als je klaar bent met rijden, moet je de step parkeren op een plek waar dat is toegestaan en de app gebruiken om de rit af te sluiten. Het kan zijn dat je de step moet parkeren op een daarvoor bestemde plek of in een parkeergarage.
 5. De rit afsluiten via de app: zodra je de step hebt geparkeerd, moet je de rit afsluiten via de app van de deelstepaanbieder. Hierdoor wordt de step weer vergrendeld en stoppen de kosten voor het huren van de step.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in het Verenigd Koninkrijk?

Als je op zoek bent naar een deelstep in het Verenigd Koninkrijk, dan heb je geluk. Er zijn verschillende deelstepaanbieders actief in het land, waardoor je makkelijk een step kunt vinden die bij jouw behoeften past.

Hieronder vind je een lijst van de actieve deelstepaanbieders in het Verenigd Koninkrijk:

Het is belangrijk om te weten dat niet alle deelstepaanbieders in alle steden beschikbaar zijn. De beschikbaarheid van deelstepaanbieders verschilt van stad tot stad. Daarom hebben we een handige tabel samengesteld met een overzicht van steden waar deelstepaanbieders actief zijn en welke deelstepaanbieders in welke stad actief zijn.

Stad Provincie Aanbieders
Bath Somerset Voi
Birmingham West Midlands Voi
Bristol Bristol Voi
Cambridge Cambridgeshire Voi
Canterbury Kent Bird
Corby Northamptonshire Voi
Coventry West Midlands Voi
Higham Ferrers Northamptonshire Voi
Kettering Northamptonshire Voi
Liverpool Merseyside Voi
Londen Greater London Tier, Dott, Lime
Milton Keynes Buckinghamshire Lime
North Devon Devon Voi
Northampton Northamptonshire Voi
Oxford Oxfordshire Voi
Peterborough Cambridgeshire Voi
Portsmouth Hampshire Voi
Redditch Worcestershire Bird
Rushden Northamptonshire Voi
Southampton Hampshire Voi
York North Yorkshire Tier
Wellingborough Northamptonshire Voi
West Bromwich West Midlands Voi

Let op: deze tabel is niet uitputtend en geeft slechts een overzicht van enkele steden in het Verenigd Koninkrijk waar deelstepaanbieders actief zijn.

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in het Verenigd Koninkrijk

De kosten voor het huren van een elektrische deelstep in het Verenigd Koninkrijk bestaan uit ontgrendelkosten en kosten per minuut tijdens het rijden. Hieronder vind je een overzicht van de kosten per deelstepaanbieder:

Deelstepaanbieder

Ontgrendelkosten

Kosten per minuut

Lime € 1,- € 0,15
Tier € 1,- € 0,20
Voi € 1,- € 0,20
Dott € 1,- € 0,20
Bird € 1,- € 0,15

Let op: de kosten kunnen variëren per stad.

Elektrische step kopen in het Verenigd Koninkrijk?

Hoewel het mogelijk is om een elektrische step te kopen tijdens je vakantie in het Verenigd Koninkrijk, is het wellicht verstandiger om er een aan te schaffen in Nederland. Dit komt vanwege de service en garantie die je kunt verwachten bij een Nederlandse leverancier.

Als je overweegt om een elektrische step te kopen, nodigen we je uit om eens te kijken bij Nr1elektrischestep. Bij ons vind je een ruim assortiment aan hoge kwaliteit merken, deskundig advies en snelle levertijden. Bezoek onze website en ontdek de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van elektrische steps!

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Zweden
Volgend artikel Elektrische step in Duitsland

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden