Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Zwitserland

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Zwitserland

Elektrische steps zijn in Zwitserland razend populair geworden vanwege hun handige mobiliteit en milieuvriendelijke karakter. In deze gids ontdek je waarom deze e-steps zo geliefd zijn en leer je waarom het essentieel is om op de hoogte te zijn van de geldende regels en wetgeving.

Regels voor de elektrische step in Zwitserland

In Zwitserland wordt een elektrische step ook wel 'E-Trotti' genoemd. Als toerist kun je gebruikmaken van deelsteps die een maximumsnelheid hebben van 20 km/u. Hier zijn de belangrijkste regels die je in acht moet nemen tijdens het gebruik ervan:

 • Telefoongebruik tijdens het rijden: het is verboden om tijdens het rijden op een elektrische step je telefoon te gebruiken.
 • Minimumleeftijd: om een e-step te gebruiken, moet je minimaal 16 jaar oud zijn.
 • Helmplicht: het dragen van een helm is niet verplicht tijdens het rijden op een elektrische step.
 • Rijbewijsvereiste: voor het besturen van een e-step is geen rijbewijs vereist.
 • Een persoon per step: het is niet toegestaan om met twee personen op één elektrische step te rijden.
 • Gebruik van de rijbaan indien geen fietspad beschikbaar: als er geen fietspad beschikbaar is, dien je gebruik te maken van de rijbaan.
 • Gebruik van fietspaden: op plaatsen waar fietspaden beschikbaar zijn, maak je als bestuurder gebruik van het fietspad. Rijden op de stoep is niet toegestaan.

Houd deze richtlijnen in gedachten om jouw ervaring met de E-Trotti in Zwitserland zowel veilig als in overeenstemming met de regelgeving te maken.

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Zwitserland?

Of je nu je eigen elektrische step hebt, er een lokaal wilt huren of een deelstep overweegt, deze gids biedt een overzicht van de mogelijkheden. Ontdek welke optie het beste bij jouw behoeften past en geniet van de ultieme mobiliteitsvrijheid in Zwitserland.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Zwitserland

Lokale verhuurbedrijven zijn vaak de ideale plek om een elektrische step te huren. Leer over de beschikbaarheid, prijzen en mogelijk goedkopere alternatieven. Ontdek hoe je moeiteloos de perfecte step voor je behoeften kunt vinden.

Deelstep in Zwitserland huren

Voor degenen die de voorkeur geven aan flexibiliteit, bieden deelsteps een handige optie. Volg ons eenvoudige stappenplan voor registratie, ontgrendeling, betaling, en het afsluiten van je rit via de app van de deelstepaanbieder:

 1. Download de app: verkrijg de mobiele applicatie van een van de huidige serviceproviders (zie hieronder welke dienstverleners momenteel actief zijn in Zwitserland).
 2. Maak een account aan: creëer een account en link een betaalmethode. De meeste aanbieders aanvaarden betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
 3. Vind een elektrische step in jouw omgeving: raadpleeg de app om te ontdekken waar de dichtstbijzijnde elektrische step zich bevindt. Het batterijniveau van de step is tevens te raadplegen in de applicatie.
 4. Ontgrendel het voertuig: scan de QR-code op de step om het voertuig te ontgrendelen en je reis te beginnen.
 5. Parkeer de step: ben je klaar met je rit? Raadpleeg de app om de dichtstbijzijnde inleverlocatie te vinden en plaats de step op een plek waar het anderen niet hindert.
 6. Beëindig de rit: rond de rit af via de app. Na deze handeling verschijnt een overzicht van de afgelegde route en de kosten van je rit.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Zwitserland?

Ontdek welke deelstepaanbieders actief zijn in jouw stad of provincie. Met deze handige lijst en tabel heb je direct inzicht in de beschikbare opties

Wil je ook graag weten waar deze aanbieders te vinden zijn? Onderstaande tabel biedt een overzicht van we alle actie aanbieders per stad: 

Stad Provincie Aanbieder(s)
Basel Basel-Stadt Bird, Lime, Tier, Voi
Bern Bern Tier, Voi
St. Gallen St. Gallen Tier
Winterthur Zürich Tier, Voi
Zug Zug Tier
Zürich Zürich Bird, Lime, Tier, Voi

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Zwitserland

Voordat je op pad gaat, is het cruciaal om de kosten te begrijpen. Lees over de ontgrendelkosten, kosten per minuut en ontdek hoe deze variëren per deelstepaanbieder en stad. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Deelstepaanbieder Ontgrendel Kosten Kosten per minuut
Bird €1,00 €0,15
Lime €1,00 €0,15
Tier €1,00 €0,15

Elektrische step kopen in Zwitserland?

Overweeg je de aanschaf van een eigen elektrische step in Zwitserland? Ontdek de mogelijkheden, maar we adviseren toch om je aankoop in Nederland te doen, met name via Nr1elektrischestep. Hier geniet je niet alleen van hoogwaardige producten, maar ook van uitstekende service en garantie.

Met deze gids ben je volledig voorbereid op het gebruik van elektrische steps in Zwitserland. Of je nu een lokale bewoner bent of het prachtige land bezoekt, profiteer van de mobiliteitsrevolutie en verken Zwitserland op een duurzame en handige manier. Ontdek de vrijheid van elektrische steps en ervaar het zelf in het adembenemende Zwitserse landschap.

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Bulgarije
Volgend artikel Elektrische Step in de Verenigde Staten

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden