Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Tsjechië

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Tsjechië

Elektrische steps hebben de straten van Tsjechië veroverd, en hun populariteit groeit gestaag. In dit artikel ontdek je niet alleen waarom ze zo geliefd zijn, maar ook essentiële informatie over de regels, gebruiksopties, verhuurmogelijkheden, de kosten, en zelfs over het kopen van een eigen e-step tijdens een verblijf in Tsjechië.

Waarom elektrische steps in Tsjechië populair zijn

De populariteit van elektrische steps in Tsjechië wordt gedreven door hun gemak, milieuvriendelijkheid en de mogelijkheid om snel door stedelijke gebieden te navigeren. Ideaal voor zowel locals als toeristen, bieden deze elektrische vervoersmiddelen een flexibele en efficiënte manier van reizen.

Regels voor de elektrische step in Tsjechië

Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de regelgeving rond elektrische steps in Tsjechië om een veilige en wettige ervaring te garanderen. Enkele kernpunten zijn:

 • Er geldt geen rijbewijsplicht voor het rijden op een deelstep;
 • Je mag niet op de stoep rijden. Kinderen onder de 10 jaar mogen wel op de stoep rijden als ze hierbij geen voetgangers storen;
 • Er is geen minimumleeftijd voor het rijden op een deelstep;
 • Het gebruik van een helm is verplicht voor kinderen tot 18 jaar;
 • De maximumsnelheid is vastgesteld op 25 km/u;
 • Er geldt een absoluut alcoholverbod voor het rijden op een e-step.

Hoe gebruik te maken van een e-step in Tsjechië?

Ontdek de diverse gebruiksmogelijkheden van elektrische steps in Tsjechië, variërend van het bezitten van je eigen e-step tot het huren bij lokale verhuurbedrijven en de opkomst van deelsteps.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Tsjechië

Veelal kun je eenvoudig een elektrische step huren bij lokale verhuurbedrijven in Tsjechië. Verken tevens budgetvriendelijke alternatieven voor een voordelige rit.

Deelstep in Tsjechië Huren

Voor degenen die de flexibiliteit van deelsteps prefereren, volg dit stappenplan.

 1. Download de applicatie: verkrijg de mobiele applicatie van een van de actieve aanbieders op je smartphone.
 2. Creëer een account: stel een account in en verbind een betaalmiddel. De meerderheid van de aanbieders aanvaardt betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
 3. Lokaliseer een deelstep: ontdek in de applicatie waar de meest nabije deelstep zich bevindt.
 4. Ontgrendel het voertuig: activeer de step door de QR-code op het stuur te scannen via de app.
 5. Beëindig de reis: na het beëindigen van je reis parkeer je het voertuig in de aangewezen zone. Rond de rit af met behulp van de applicatie, en je krijgt een samenvatting van de gemaakte kosten.

Actieve deelstepaanbieders in Tsjechië

Ontdek de wereld van deelsteps in Tsjechië met deze lijst van actieve aanbieders:

Uiteraard is het ook handig om te weten waar deze aanbieders actief zijn. Daarom hieronder een overzicht van de actieve aanbieders inclusief informatie over hun aanwezigheid in verschillende steden.

Stad Provincie Aanbieders
Boskovice Zuid-Moravië Bolt
Brno Zuid-Moravië Lime, Bolt
Frýdek-Místek Moravië-Silezië Bolt
Hradec Králové Hradec Králové Bolt
Liberec Liberec Bolt
Mladá Boleslav Midden-Bohemen Bolt
Olomouc Olomouc Bolt
Ostrava Moravië-Silezië Bolt
Pardubice Pardubice Bolt
Pilsen Pilsen Lime
Praag Praag Lime, Bolt
Prostějov Olomouc Bolt

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Tsjechië

Besef de kosten van deelstepgebruik in Tsjechië, met inbegrip van ontgrendelingskosten en de kosten per minuut. Raadpleeg een handige tabel met details over de tarieven per deelstepaanbieder, waarbij de variatie in kosten tussen steden wordt benadrukt.

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per Minuut
Lime €1,00 €0,15
Bolt €1,00 €0,15

Wil je nog voordeliger uitkomen tijdens je deelstep-ervaring? Veel deelstepaanbieders bieden gebruikers de kans om een 'uitnodigingscode' te delen met vrienden. Deze persoonlijke code is eenvoudig te vinden in de mobiele applicatie.

Elektrische step kopen in Tsjechië?

Overweeg je de aanschaf van een eigen elektrische step tijdens je verblijf in Tsjechië? Hoewel het een verleidelijke optie is, adviseren we om je e-step in Nederland te kopen voor optimale service en garantie. Beëindig je zoektocht bij Nr1elektrischestep en maak de juiste keuze voor jouw mobiliteit.

Ontdek Tsjechië op een duurzame en handige manier met elektrische steps. Of je nu een lokale inwoner bent of het land als toerist verkent, deze vervoersmiddelen bieden een moderne en efficiënte manier om door de straten te bewegen. Volg de regels, ontdek de verschillende mogelijkheden en geniet van de vrijheid van elektrische mobiliteit.

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Turkije
Volgend artikel Elektrische steps in Slowakije

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden