Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Spanje

 • Henri Verbeek
 • 22 May, 23
 • 24 May, 23
Elektrische step in Spanje

Elektrische steps zijn tegenwoordig populair in Spanje vanwege hun handige mobiliteit en milieuvriendelijke karakter. Maar voordat je de straten van Spanje opgaat met een elektrische step, is het van belang om de regels en wetgeving te kennen zodat je veilig de weg op kunt.

Wij gaan je in deze blog daarom alles vertellen over de wet- en regelgeving van e-steps in Spanje. Daarbij vertellen we je ook meer over de mogelijkheden om eventueel een elektrische step in Spanje te huren. Lees zeker verder om alles te weten te komen.

Regels voor de elektrische step in Spanje

Om ervoor te zorgen dat je veilig en in overeenstemming met de wet kunt rijden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke regels en wetgeving voor het gebruik van elektrische steps in Spanje. Hier zijn enkele belangrijke regels om in gedachten te houden:

 • In Spanje bestaat er geen specifieke minimumleeftijd voor het gebruik van een elektrische step;
 • Voor de verkeersveiligheid dienen bestuurders, indien aanwezig, gebruik te maken van het fietspad;
 • Als er geen fietspad aanwezig is, mag de rijbaan gebruikt worden;
 • Het is strikt verboden om met meer dan één persoon op een e-step te rijden;
 • Het wordt sterk aanbevolen om een helm te dragen tijdens het rijden met een e-step;
 • Bij slecht zicht of in het donker is het verplicht om een reflecterend veiligheidsvest te dragen;
 • Er is geen verplichting om een rijbewijs te hebben;
 • Het is niet toegestaan om op de stoep, in tunnels of in voetgangersgebieden te rijden;
 • Het gebruik van een telefoon, hoofdtelefoon of oortjes tijdens het rijden is niet toegestaan.

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Spanje?

Er zijn verschillende manieren waarop je een elektrische step kunt gebruiken in Spanje, afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid.

 1. Eigen elektrische step: Als je regelmatig in Spanje bent en graag je eigen elektrische step wilt gebruiken, kun je er een aanschaffen. Het hebben van een eigen step biedt je de vrijheid om te rijden wanneer je maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van verhuurbedrijven.
 2. Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Spanje: In de meeste steden in Spanje is het mogelijk om een elektrische step te huren bij lokale verhuurbedrijven. Dit kan handig zijn als je geen eigen step wilt aanschaffen of als je slechts voor korte tijd in Spanje verblijft. Houd er rekening mee dat er mogelijk goedkopere alternatieven beschikbaar zijn, dus het loont de moeite om verschillende verhuurbedrijven te vergelijken.
 3. Het huren van een deelstep: Een andere populaire optie is het huren van een deelstep. In veel grote steden in Spanje zijn er deelstepaanbieders actief. Het huren van een deelstep biedt flexibiliteit en gemak, aangezien je de step kunt ontgrendelen en gebruiken wanneer je zelf wilt. Ook kun je de step vrijwel overal weer achterlaten op de daarvoor bestemde plekken.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Spanje

Het is meestal mogelijk om een elektrische step te huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Spanje. Deze verhuurbedrijven bieden een handige optie voor reizigers die tijdelijk een step willen gebruiken om de stad te verkennen of van de ene plaats naar de andere te gaan.

Het huren van een step bij een lokaal verhuurbedrijf kan voordelen hebben, zoals flexibele huurperiodes en de mogelijkheid om verschillende modellen uit te proberen voordat je er een kiest die het beste bij je behoeften past.

Bovendien zijn er mogelijk ook goedkopere alternatieven om een elektrische step te huren. Sommige verhuurbedrijven bieden speciale aanbiedingen, kortingen of langere huurperiodes tegen lagere tarieven. Het loont de moeite om verschillende verhuurbedrijven te vergelijken en te kijken naar eventuele promoties om de beste deal te krijgen.

Deelstep in Spanje huren

Als er deelstepaanbieders actief zijn in de stad waar je verblijft, is het ook mogelijk om een deelstep te huren. Het huren van een deelstep biedt een handige en milieuvriendelijke manier om je door de stad te verplaatsen voor korte ritten. Hier is een algemeen stappenplan voor het gebruik van een deelstep:

 1. Registratieproces: Download de app van de deelstepaanbieder en volg de instructies om een account aan te maken. Meestal moet je enkele persoonlijke gegevens verstrekken en mogelijk een betaalmethode toevoegen.
 2. Beschikbaarheid controleren: Open de app en controleer de beschikbaarheid van deelsteps in jouw stad. De app geeft vaak een kaart weer met de locaties van beschikbare steps.
 3. Ontgrendelen van de elektrische step: Kies een beschikbare step in de buurt en ontgrendel deze via de app. Dit wordt meestal gedaan door een QR-code op de step te scannen.
 4. Betalen: De kosten voor het huren van een deelstep bestaan meestal uit ontgrendelkosten en kosten per minuut. De exacte tarieven worden weergegeven in de app en de betaling wordt automatisch verwerkt via je gekoppelde betaalmethode.
 5. Rijden en parkeren: Rijd voorzichtig en volg de verkeersregels. Parkeer de deelstep op een daarvoor aangewezen locatie volgens de instructies van de deelstepaanbieder.
 6. Rit afsluiten: Sluit de rit af via de app om ervoor te zorgen dat de deelstep correct wordt vergrendeld en de betaling wordt voltooid.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Spanje?

In Spanje zijn verschillende deelstepaanbieders actief. Hier is een lijst van enkele bekende deelstepaanbieders in Spanje:

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van deelstepaanbieders per stad kan variëren, dus het is altijd raadzaam om de app van de betreffende aanbieder te raadplegen voor de meest actuele informatie over beschikbare steps op locatie.

Hieronder vind je een tabel met een overzicht van enkele steden in Spanje waar deelstepaanbieders actief zijn, en welke deelstepaanbieders in welke stad actief zijn:

Stad Provincie Aanbieders
Barcelona Catalonië Lime
Madrid Madrid Bolt, Lime, Bird
Malaga Andalusië Dott, Bird, Lime, Voi
Sevilla Andalusië Voi, Lime
Zaragoza Aragón Bird

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Spanje

De kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Spanje bestaan meestal uit ontgrendelkosten en kosten per minuut. Het is belangrijk op te merken dat de kosten kunnen variëren per stad en per deelstepaanbieder. Hieronder vind je een tabel met voorbeeld tarieven van deelstepaanbieders in Spanje:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per minuut
Lime € 1,- € 0,15
Voi € 1,- € 0,20
Bird € 1,- € 0,15
Bolt € 0,- € 0,15
Dott € 1,- € 0,20

Merk op dat deze tarieven slechts ter illustratie zijn en kunnen variëren afhankelijk van de stad, speciale aanbiedingen en eventuele wijzigingen in de prijsstelling door de deelstepaanbieders. Het is altijd aanbevolen om de app van de betreffende aanbieder te raadplegen voor de meest recente en nauwkeurige tarieven in jouw specifieke locatie.

Elektrische step kopen in Spanje?

Indien je tijdens je verblijf in Spanje overweegt om een elektrische step aan te schaffen, is het van groot belang om een weloverwogen beslissing te nemen. Hoewel de verleiding groot kan zijn om ter plaatse een aankoop te doen, willen wij je graag adviseren om een elektrische step te kopen iin Nederland.

Bij Nr1elektrischestep begrijpen we maar al te goed dat de aanschaf van een elektrische step een belangrijke beslissing is. Wij staan garant voor een betrouwbare service en uitgebreide garantie. Ons team van deskundigen staat altijd paraat om je te assisteren bij het maken van de juiste keuze en om al jouw vragen te beantwoorden.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Hongarije
Volgend artikel Elektrische step in Kroatië

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden