Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Kroatië

 • Henri Verbeek
 • 22 May, 23
 • 24 May, 23
Elektrische step in Kroatië

Elektrische steps zijn in Kroatië enorm populair geworden vanwege hun gemak en milieuvriendelijke karakter. Voordat je echter de weg op gaat, is het essentieel om de regels en wetgeving met betrekking tot elektrische steps in Kroatië te begrijpen.

In dit artikel zullen we een overzicht geven van de regels, informatie verstrekken over het huren van een elektrische step bij een lokaal verhuurbedrijf of via deelstepaanbieders, en de mogelijkheid bespreken om een elektrische step te kopen voor tijdens je verblijf in Kroatië.

Regels voor de elektrische step in Kroatië

Voordat je de elektrische step in Kroatië gebruikt, is het van belang om op de hoogte te zijn van de geldende regels en voorschriften. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 • Minimumleeftijd van 16 jaar vereist voor het gebruik van de step;
 • Geen rijbewijs nodig;
 • Maximale cilinderinhoud van de motor is 25 cm³ of het vermogen mag maximaal 0,6 kW bedragen;
 • Constructiesnelheid van de motor moet 25 km/u zijn;
 • Verplicht om een helm te dragen voor alle gebruikers; op de fiets is een helm alleen verplicht voor personen onder de 16 jaar.

Hoe kan ik gebruik maken van een e-step in Kroatië?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een elektrische step te gebruiken in Kroatië. Hieronder worden de verschillende opties kort toegelicht:

 1. Eigen elektrische step: Als je je eigen elektrische step hebt, kun je deze meenemen naar Kroatië en ermee rondrijden tijdens je verblijf. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels en voorschriften voor het gebruik van elektrische steps in Kroatië.
 2. Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Kroatië: Een populaire optie is het huren van een elektrische step bij een lokaal verhuurbedrijf in Kroatië. Deze verhuurbedrijven bieden vaak een breed scala aan steps aan, zodat je er een kunt kiezen die aan je behoeften voldoet. Het huren van een step is handig als je geen eigen step hebt of als je er slechts voor een korte periode een nodig hebt.
 3. Huren van een deelstep: In veel steden in Kroatië zijn er deelstepaanbieders actief. Dit stelt je in staat om een deelstep te huren voor een bepaalde tijd en deze vervolgens weer achter te laten op een aangewezen locatie. Met behulp van een mobiele app kun je de beschikbare deelsteps vinden, ontgrendelen en betalen voor het gebruik ervan. Het huren van een deelstep is handig als je flexibiliteit en gemak wilt tijdens je verkenningstochten door de stad.

Het kiezen van de juiste optie hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en verblijfsduur in Kroatië. Welke optie je ook kiest, het is belangrijk om de geldende regels en voorschriften te respecteren en veiligheid altijd voorop te stellen tijdens het rijden met een elektrische step.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Kroatië

Het is meestal mogelijk om een elektrische step te huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Kroatië. Deze verhuurbedrijven bieden vaak een breed scala aan steps aan, zodat je er een kunt kiezen die aan je behoeften voldoet. Houd er rekening mee dat er mogelijk ook goedkopere alternatieven zijn om een step te huren.

Deelstep in Kroatië huren

Als er deelstepaanbieders actief zijn in de stad waar je verblijft, kun je ook een deelstep huren. Volg deze stappen om een deelstep te gebruiken:

 1. Registratieproces: Download de app van de deelstepaanbieder en voltooi het registratieproces;
 2. Ontgrendelen van de elektrische step: Gebruik de app om de dichtstbijzijnde beschikbare deelstep te vinden en ontgrendel deze met behulp van de app;
 3. Betaling: De betaling wordt meestal via de app afgehandeld. Controleer de tarieven en betaalmethoden van de specifieke deelstepaanbieder;
 4. Parkeren en afsluiten: Parkeer de elektrische step op een daarvoor aangewezen gebied en sluit de rit af via de app.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Kroatië?

In Kroatië zijn er verschillende deelstepaanbieders actief. Hier is een overzicht van de belangrijkste aanbieders:

Voor meer gedetailleerde informatie over de aanwezigheid van deelstepaanbieders in specifieke steden, raadpleeg de onderstaande tabel:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per minuut
Bird € 1,- € 0,15
Bolt € 0,- € 0,15
Frog € 0,50 € 0,10
Lime € 1,- € 0,15

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Kroatië

De kosten voor het huren van een deelstep in Kroatië kunnen variëren, afhankelijk van de deelstepaanbieder en de stad. Hier zijn enkele voorbeelden van kosten per deelstepaanbieder:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per minuut
Tier € 1,- € 0,20
Bolt € 0,- € 0,15

Houd er rekening mee dat deze kosten slechts een indicatie zijn en kunnen variëren. Controleer altijd de meest recente tarieven bij de specifieke deelstepaanbieder en locatie.

Elektrische step kopen in Kroatië?

Hoewel het mogelijk is om een elektrische step tijdens je verblijf in Kroatië te kopen, adviseren wij om een elektrische step in Nederland aan te schaffen vanwege de beschikbare service en garantie.

Bij Nr1elektrischestep kun je terecht voor een breed assortiment aan elektrische steps. Bezoek nu onze webshop of neem contact op met onze klantenservice.

Bekijk ons gehele aanbod

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Spanje
Volgend artikel Elektrische step in Finland

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden