Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Portugal

 • Henri Verbeek
 • 22 May, 23
 • 24 May, 23
Elektrische step in Portugal

Elektrische steps zijn razend populair in Portugal, en het is belangrijk om de regels en wetgeving met betrekking tot het gebruik ervan te begrijpen. Bij Nr1elektrischestep begrijpen we dat het ingewikkeld kan zijn om informatie te vinden over lokale wet- en regelgeving en mogelijkheden om een e-step in Portugal te gebruiken.

In dit artikel zullen we daarom een overzicht geven van de regels, de mogelijkheden om een elektrische step te gebruiken en waar je op moet letten bij het huren of kopen van een elektrische step in Portugal.

Regels voor de elektrische step in Portugal

In Portugal gelden specifieke wet- en regelgeving voor het gebruik van elektrische steps. Enkele belangrijke regels zijn:

 • Geen minimumleeftijd of rijbewijsplicht;
 • Gebruik een fietspad als er een beschikbaar is, anders gebruik je de openbare weg;
 • Niet rijden op de stoep;
 • Niet met twee personen op één e-step rijden;
 • Het vasthouden of dragen van een telefoon, hoofdtelefoon of oortjes op de step is niet toegestaan;
 • Verboden om alcohol te drinken en te rijden op een elektrische step. De maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille;

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Portugal?

Als je wilt genieten van de vrijheid en het gemak van een elektrische step tijdens je verblijf in Portugal, zijn er verschillende mogelijkheden om er een te gebruiken. Hieronder bespreken we kort de verschillende opties:

 1. Eigen elektrische step: Als je al in het bezit bent van een eigen elektrische step, kun je deze natuurlijk meenemen naar Portugal. Het is belangrijk om de regels en wetgeving met betrekking tot het gebruik van elektrische steps in Portugal te kennen en deze na te leven.
 2. Huren bij een lokaal verhuurbedrijf: Een populaire optie is het huren van een elektrische step bij een lokaal verhuurbedrijf. In Portugal zijn er veel verhuurbedrijven die elektrische steps aanbieden aan toeristen. Dit stelt je in staat om flexibel te zijn en de bezienswaardigheden van Portugal te verkennen op een handige en milieuvriendelijke manier. Het is raadzaam om van tevoren de beschikbaarheid, prijzen en voorwaarden van verschillende verhuurbedrijven te vergelijken.
 3. Huren van een deelstep: In sommige steden in Portugal zijn er deelstepaanbieders actief. Dit biedt een handige en kosteneffectieve manier om een elektrische step te gebruiken. Via een mobiele app kun je een deelstep lokaliseren, ontgrendelen en betalen voor het gebruik ervan. Het is belangrijk om de instructies van de deelstepaanbieder op te volgen, zoals het correct parkeren van de step na gebruik.

Kies de optie die het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past, en geniet van het verkennen van de prachtige plekken in Portugal op een elektrische step!

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Portugal

Veel steden in Portugal hebben lokale verhuurbedrijven waar je elektrische steps kunt huren. Dit is een handige optie als je slechts af en toe een step wilt gebruiken. Bovendien zijn er mogelijk goedkopere alternatieven beschikbaar, afhankelijk van de locatie en het seizoen.

Deelstep in Portugal huren

Als er deelstepaanbieders actief zijn in de stad waar je verblijft, is het huren van een deelstep een handige en flexibele optie. Hier is een algemeen stappenplan voor het huren van een deelstep in Portugal:

 1. Registratieproces: Download de app van de deelstepaanbieder en voltooi het registratieproces.
 2. Ontgrendeling: Gebruik de app om een beschikbare deelstep in de buurt te vinden. Ontgrendel de step via de app.
 3. Betaling: Meestal worden de kosten automatisch afgeschreven van een gekoppelde betaalmethode, zoals een creditcard of een mobiele betaal-app.
 4. Parkeren: Parkeer de deelstep op een toegestane locatie volgens de regels van de deelstepaanbieder. Zorg ervoor dat je de step niet blokkeert en dat deze veilig staat geparkeerd.
 5. Rit afsluiten: Sluit de rit af via de app van de deelstepaanbieder om ervoor te zorgen dat de betaling stopt en de step weer beschikbaar wordt voor andere gebruikers.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Portugal?

In Portugal zijn verschillende deelstepaanbieders actief, waaronder:

Hieronder vind je een tabel met de steden en provincies waar deelstepaanbieders actief zijn in Portugal:

Stad Provincie Aanbieder
Lissabon District Lissabon Bolt, Frog, Lime, Bird
Porto District Porto Bolt, Bird
Braga District Braga Bolt
Coimbra District Coimbra Bolt

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Portugal:

De kosten voor het huren van een deelstep in Portugal bestaan meestal uit ontgrendelkosten en kosten per minuut. Het is belangrijk op te merken dat deze kosten kunnen variëren per stad en deelstepaanbieder. Hieronder vind je een overzicht van de kosten per deelstepaanbieder:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per minuut
Bird € 1,- € 0,15
Bolt € 0,- € 0,15
Frog € 0,50 € 0,10
Lime € 1,- € 0,15

Let op: de vermelde tarieven dienen als indicatie en kunnen variëren per stad. Voor de actuele prijsinformatie en eventuele speciale aanbiedingen raadpleeg je de app van de betreffende deelstepaanbieder.

Elektrische step kopen in Portugal?

Als je tijdens je vakantie in Portugal overweegt om een elektrische step aan te schaffen, is dit zeker een optie om te overwegen. Lokale winkels en online marktplaatsen kunnen verschillende modellen en merken van elektrische steps aanbieden. Het kan verleidelijk zijn om ter plekke een elektrische step te kopen, omdat je deze direct kunt gebruiken en geen gedoe hebt met transport.

Toch willen we je adviseren om voorzichtig te zijn bij het kopen van een elektrische step in Portugal. Hoewel er zeker betrouwbare verkopers zijn, is het belangrijk om rekening te houden met de service en garantie die je ontvangt bij je aankoop. In geval van eventuele problemen of defecten wil je zeker zijn van een goede ondersteuning en garantieafhandeling.

Om die reden raden we aan om een elektrische step te kopen in Nederland, voordat je op vakantie gaat naar Portugal. Ons assortiment bestaat uit een breed scala aan elektrische steps van gerenommeerde merken. Bij Nr1elektrischestep kun je rekenen op uitstekende service, garantie en ondersteuning bij je aankoop.

Bekijk alle e-steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Finland
Volgend artikel Zero VSETT step error codes

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden