Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Zero VSETT step error codes

 • Henri Verbeek
 • 09 May, 23
 • 12 May, 23
Zero VSETT step error codes

De Zero VSETT step is een ideaal vervoermiddel om je door het drukke stadsverkeer te begeven. Deze steps zijn van hoge kwaliteit en je kunt er dan ook zorgeloos op rijden. Maar er kan altijd iets misgaan.

Mocht de e-step een storing hebben, dan zie je een Zero VSETT step error code verschijnen. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar als je weet wat de code betekent, dan kun je hopelijk snel weer verder. We vertellen je in deze blog wat de belangrijkste Zero VSETT step error codes betekenen.

Code 0: Normale status

Soms geeft je Zero VSETT step een error code terwijl er niets aan de hand is. Dan verschijnt de code ‘0’. Meestal betekent dit niets verontrustends. Vaak helpt het als je de step een keer in- en uitschakelt. In de meeste gevallen zal de foutcode hierna verdwijnen.

In een uitzonderlijk geval kan het betekenen dat de step een storing heeft die niet door het systeem wordt herkend. Als je step gewoon normaal functioneert hoef je jezelf geen zorgen te maken. Een bezoekje aan een specialist kan echter geen kwaad.

Een probleem met de remmen: Foutcode 2

Het is natuurlijk belangrijk dat je op ieder gewenst moment kunt remmen. Als er een probleem is met het remsysteem dan verschijnt error code 2 in het display. De code betekent dat er iets mis is met de remhendel of met het remsysteem zelf. Dit kun je doen om het probleem te verhelpen:

 • Controleer het remsysteem van A tot Z;
 • Begin met de remhendel, is deze na een remactie volledig teruggeveerd naar de oorspronkelijke positie?;
 • Is dit niet zo? Knijp een keer flink in de remmen, wellicht veren ze dan weer terug;
 • Als het probleem niet in de remhendel zit, controleer dan de remmen zelf. Zijn die na een stop teruggekeerd naar hun oorspronkelijke positie?;
 • Je kunt stroefheid van de remklauwen verhelpen met een beetje WD40, te koop in iedere doe-het-zelf winkel of warenhuis;
 • Kun je geen storing vinden? Zet de step een keer aan en uit, vaak verdwijnt de code dan.

Zero VSETT step error code 6: Batterij probleem

Foutcode '6' kan aanleiding zijn voor de nodige stress. De accu van een elektrische step is een duur onderdeel als die vervangen moet worden. Maar de kans bestaat dat het meevalt. Je kunt de code wellicht laten verdwijnen door de batterij volledig op te laden.

Soms kan de error code van je Zero VSETT step het gevolg zijn van een onjuiste instelling. Je kunt de P03 waarde verhogen van 57V naar 60V. De P15 instelling moet gelijk zijn aan de door de fabrikant opgegeven waarde. Die staat in de gebruikershandleiding. Als je die niet (meer) hebt dan kun je deze ook online vinden.

Foutcode 07: Motorstoring

Veel eigenaren schrikken van deze Zero VSETT fout code. Dat is niet zo vreemd, want als de motor moet worden vervangen dan betekent dat een flinke kostenpost. Maar gelukkig is dat niet altijd het geval. Als je de foutcode 07 op je display ziet hoeft dit geen rampscenario te betekenen. Je kunt het volgende doen om het probleem mogelijk op te lossen:

 • Haal de kabel los en sluit deze weer opnieuw aan. Misschien is de storing ontstaan doordat de kabel niet goed is vastgeklikt. Dit geldt ook voor de kabel van de Hall-sensor;
 • Controleer de kabels van de motor op schade. Vervang ze als dit het probleem mogelijk veroorzaakt.;
 • Heb je een step met twee motoren? Dan kan de Zero VSETT step error code betrekking hebben op één van beide motoren. Koppel de kabels los en sluit ze aan op de andere motor. Dan weet je meteen of de storing in de motor zit of dat een kabel het probleem is.

Zero VSETT step error codes 08

Zero VSETT step error code 08 heeft te maken met de gashendel. Dit kun je zelf proberen op te lossen met de volgende stappen:

 • Gebruik de inbussleutel om het LCD-scherm los te maken en over het stuur te draaien zodat de achterkant naar boven is gericht;
 • Koppel de verbinding met het LCD scherm los;
 • Verwijder het achter paneel van het LCD scherm;
 • Controleer de positie van de gasklepmagneet en de Hall-sensor op schade of deze goed vastzit met de 3 schakels;
 • Controleer of de gasveer goed zit en naar behoren functioneert. De trigger hoort onmiddellijk terug te veren naar zijn oorspronkelijke positie;

Foutcode 09

Zero VSETT step error code 09 heeft te maken met de controller. Er is niet echt een stappenplan om dit probleem op te lossen. Als de code ook na een reset van de Zero VSETT step blijft bestaan, is de oplossing meestal om de controller te (laten) vervangen. Een e-step reparatie zal dan noodzakelijk zijn.

Zero VSETT error code kan niet verholpen worden

Mocht je erachter komen dat je de foutcode op jouw Zero VSETT step niet kan verhelpen en reparatie wellicht niet de juiste beslissing is (kostentechnisch), dan is een nieuwe elektrische step misschien de enige oplossing.

Ben je echter op zoek naar informatie over foutcodes voor andere e-steps, zoals foutcodes voor Ninebot of foutcodes voor Xiaomi? We hebben hier aparte artikelen voor geschreven.

Simpelweg bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe elektrische step? Bekijk direct het gehele aanbod in onze webshop en ontdek alle elektrische steps. Bovendien geniet je altijd van de service van Nr1elektrischestep.

Bekijk het ruime assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Portugal
Volgend artikel Elektrische step in Zweden

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden