Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Mechelen

 • Henri Verbeek
 • 08 Sep, 22
 • 12 May, 23
Elektrische step in Mechelen

Wil je de stad Mechelen een dagje gaan bezoeken? Dan heb je de mogelijkheid om de stad te verkennen met een elektrische deelstep. Deelstepaanbieder Hoppy is al enige tijd actief in de Belgische stad en maakt het mogelijk om voor een relatief lage prijs een ritje te maken op een elektrische step.

Maar hoe zit het precies met de kosten? Hoe kan ik een deelstep in Mechelen huren? En wat zijn de regels voor het gebruik van een elektrische step? Op deze pagina gaan we je alles vertellen over het gebruik van een elektrische step in Mechelen.

Hoe kan ik een elektrische step huren in Mechelen?

Een elektrische step huren in Mechelen is vrij eenvoudig. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een smartphone met internetverbinding. Zo download je de app van deelstepaanbieder Hoppy waarmee je een elektrische deelstep kunt ontgrendelen en huren. Hoe het precies werkt leggen we je hieronder uit in ons simpele stappenplan.

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

Wat zijn de kosten van een deelstep in Mechelen?

Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten voor het huren van een deelstep in Mechelen. Aangezien Hoppy de enige aanbieder is zal er geen prijsverschil zijn tussen verschillende aanbieders, wat in andere steden wel het geval kan zijn. Wel hebben we de kosten voor het huren van een Hoppy elektrische step in Mechelen hieronder voor je in een overzicht geplaatst.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Hoppy

€ 1,-

€ 0,25 € 6,- App bekijken App bekijken

Nog voordeliger rijden

Deelstepaanbieder Hoppy biedt naast het standaardtarief ook zogeheten ritpassen aan. Hierdoor kun je nog voordeliger gebruik maken van een deelstep in Mechelen. Zo is het mogelijk om diverse abonnementen of dagpassen te kopen waarmee je meerdere of langere ritten kunt rijden. Hieronder volgt een overzicht met de mogelijkheden:

 • Uurpas: met de uurpas kun je 1 rit uitvoeren van maximaal 1 uur aaneengesloten (€6,95).
 • Dagpas: met een dagpas kun je de hele dag onbeperkt rijden en ritten maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€14,95).
 • Maandpas (3 ritten): met deze maandpas kun je maximaal 3 ritten per dag maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€24,95).
 • Maandpas (5 ritten): met deze maandpas kun je maximaal 5 ritten per dag maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€34,95).
 • Maandpas (10 ritten): met deze maandpas kun je maximaal 10 ritten per dag maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€49,95).

Maak gebruik van kortingen en promoties

Ga je voor de eerste keer gebruik maken van een elektrische step van Hoppy? Dan kun je de promocode 'HOPP10' gebruiken voor 1 x gratis ontgrendelen en 1 x gratis 10 minuten rijden. Rijd je tijdens de eerste rit langer dan 10 minuten? Dan wordt er voor de extra gereden minuten het normale tarief in rekening gebracht.

Wat zijn de regels voor het gebruik van een elektrische step in Mechelen?

Net als voor elk ander vervoersmiddel gelden er ook voor de elektrische step in Mechelen een aantal verkeersregels. Sinds 1 juli 2022 gelden er in België nieuwe regels voor het gebruik van een elektrische step op de openbare weg. Met de deelstep in Mechelen zal je jezelf hier dus ook aan moeten houden. Hieronder volgen daarom een aantal belangrijke verkeersregels die gelden voor het gebruik van een e-step.

 • Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar;
 • In voetgangerszones dien je de snelheid aan te passen naar maximaal 6 km/u;
 • Bij snelheden boven de 6 km/u dien je gebruik te maken van het fietspad, indien aanwezig;
 • Rijden onder invloed is niet toegestaan;
 • Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden
 • Inschakelen van de verlichting is verplicht als het donker is of het zicht beperkt wordt tot 200 meter.

Er gelden nog veel meer regels voor het gebruik van een elektrische step in Mechelen. Benieuwd naar alle elektrische step regels in België? Lees dan ons artikel hierover door op de link te klikken.

Eigen elektrische step kopen?

Uiteraard is het een mogelijkheid om gebruik te maken van een elektrische (deel)step in Mechelen. Ben je echter een bewoner van de stad of ga je voor langere tijd de stad bezoeken? Dan kan het wellicht een optie zijn om een eigen elektrische step te kopen. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres aangezien wij een ruim aanbod bieden van elektrische steps van de hoogste kwaliteit.

Bekijk direct de mogelijkheden in de webshop en ga op zoek naar het model dat bij je past. Mocht je het lastig vinden om te bepalen welke e-step nu daadwerkelijk bij je past? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Wij helpen je namelijk graag bij het vinden van de elektrische step die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Alle bestellingen boven de € 50,- worden gratis verzonden in Nederland en België

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden