Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Gent

 • Henri Verbeek
 • 08 Sep, 22
 • 12 May, 23
Elektrische step in Gent

Ga je een dagje of meerdere dagen weg om Gent te bezoeken? Dan heb je de mogelijkheid om de stad te verkennen met een elektrische step. Zo kun je in Gent een elektrische step huren dankzij deelstepaanbieder Hoppy. Dit is een bedrijf die elektrische steps aanbiedt voor het publiek tegen een relatief kleine betaling.

Ik hoor je al denken, hoe werkt dat dan precies? En wat zijn dan de daadwerkelijke kosten? Op deze pagina gaan we je alles vertellen over het huren van een elektrische step in Gent

Kan ik een elektrische step huren in Gent?

Zoals al is gebleken is het inderdaad mogelijk om een elektrische step te huren in Gent. Door de komst van deelstepaanbieder Hoppy vind je in de stad diverse plekken waar de deelsteps gestalt staan. Om er een te kunnen huren heb je enkel een smartphone nodig met internetverbinding. Vervolgens kun je onderstaand stappenplan volgen om daadwerkelijk op een elektrische deelstep in Gent te kunnen rijden.

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

Wat zijn de kosten voor het huren van een deelstep in Gent?

Het huren van een elektrische deelstep in Gent brengt uiteraard kosten met zich mee. Echter kunnen we je al direct vertellen dat de kosten relatief laag zijn. Bovendien is het een duurzame manier om jezelf te vervoeren wat mooi meegenomen is. Aangezien Hoppy de enige deelstepaanbieder is die actief is in Gent hebben we hieronder de kosten voor je in een tabel gezet.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Hoppy € 1,- € 0,25 € 6,- App bekijken App bekijken

Extra voordeel met abonnementen

Wil je nog voordeliger rond kunnen rijden op een elektrische deelstep van Hoppy? Dan kun je hiervoor abonnementen afsluiten. Hieronder hebben we de lijst met mogelijkheden voor je onder elkaar gezet:

 • Uurpas: hiermee kun je 1 rit uitvoeren van maximaal 1 uur aaneengesloten (€6,95).
 • Dagpas: hiermee kun je de hele dag onbeperkt rijden en ritten maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€14,95).
 • Maandpas (3 ritten): hiermee kun je maximaal 3 ritten per dag maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€24,95).
 • Maandpas (5 ritten): hiermee kun je maximaal 5 ritten per dag maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€34,95).
 • Maandpas (10 ritten): hiermee kun je maximaal 10 ritten per dag maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€49,95).

Profiteer van kortingen en gratis ritten

Maak je voor de eerste gebruik van Hoppy? Dan kun je gebruik maken van kortingscode 'HOPP10' om een gratis rit van 10 minuten te ontvangen. Houd er rekening mee dat je deze code alleen kunt gebruiken als 'nieuwe rijder'. Er mogen dus nog geen ritten geregistreerd staan in jouw account.

Wat zijn de regels voor het gebruik van een e-step in Gent?

Ook voor elektrische steps gelden er een aantal verkeersregels. In België zijn de regels voor elektrische steps sinds 1 juli 2022 veranderd waardoor belangrijk is om te weten welke regels er nu gelden. De verkeersregels hebben uiteraard ook betrekking op de regels voor de elektrische step in Gent. Hieronder hebben we alvast een aantal belangrijke regels voor je opgesomd:

 • Er geldt geen helmplicht, maar het wordt wel aangeraden om een helm te dragen;
 • De bestuurder van de elektrische step dient minimaal 16 jaar oud te zijn;
 • Het is niet verplicht om in het bezit te zijn van een rijbewijs, mits de e-step niet harder kan dan 25 km/u;
 • Het is verboden om onder invloed te rijden op de elektrische step.

Wil je graag meer weten over de regels en wetten omtrent de elektrische steps in België? Lees dan ons informatieve artikel hierover en kom er alles over te weten. Hierin beantwoorden we de meest gestelde vragen met betrekking tot de verkeersregels voor elektrische steps in België.

Elektrische step kopen in Gent

Een elektrische step in Gent huren is altijd een mogelijkheid. Echter zullen er ook mensen zijn die liever een eigen elektrische step willen kopen. In dat geval ben je bij Nr1elektrischestep aan het juiste adres vanwege ons ruime assortiment. Hier vind je diverse soorten elektrische steps van de hoogste kwaliteit. En dat alles tegen een scherpe prijs.

Wij snappen het als je het lastig vindt om de juiste e-step voor jouw situatie te vinden. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Daarom staan wij voor je klaar en kun je altijd contact met ons opnemen voor hulp en persoonlijk advies. Zo gaan we samen op zoek naar de beste elektrische step voor jouw behoeften en zal je geen spijt krijgen van jouw aankoop.

Alle bestellingen boven de € 50,- worden gratis bezorgd in Nederland en België

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden