Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Denemarken

 • Nils Jansen
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Denemarken

Elektrische steps hebben een stevige positie ingenomen in het Deense vervoerslandschap, en hun populariteit groeit gestaag. Gemak en milieuvriendelijkheid dragen bij aan deze trend van e-steps. Het is echter essentieel om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot het gebruik van elektrische steps in Denemarken.

Regels voor de elektrische step in Denemarken

Voordat je de elektrische step in Denemarken bestijgt, is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de regels en vereisten waaraan je moet voldoen als bestuurder. Als toerist zijn hier de essentiële richtlijnen:

 • Er geldt geen rijbewijsplicht voor het gebruik van een deelstep.
 • De minimumleeftijd om een deelstep te gebruiken is 18 jaar.
 • Hoewel het dragen van een helm niet verplicht is, wordt het sterk aanbevolen.
 • Als bestuurder dien je de verkeersregels en signalen voor fietsers strikt te volgen.
 • Het is niet toegestaan om met een e-step op de stoep te rijden.
 • Tenzij anders aangegeven, dien je op het fietspad te rijden.
 • Het is verboden om met twee personen op één e-step te rijden.
 • Rijden onder invloed van alcohol is strikt verboden, met een maximaal toegestaan alcoholgehalte van 0,5 promille in het bloed.

Houd deze regels in gedachten voordat je deelneemt aan het elektrische stepverkeer in Denemarken, en geniet van een veilige en wettige rit door de prachtige Deense steden.

Hoe kan ik gebruik maken van een e-step in Denemarken?

Er zijn verschillende manieren om een elektrische step te gebruiken in Denemarken. Of je er nu een bezit, huurt bij een lokaal verhuurbedrijf of kiest voor een deelstep, er zijn opties voor iedereen.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Denemarken

Het huren van een elektrische step bij een lokaal verhuurbedrijf is een veelvoorkomende en handige optie. Vaak zijn er ook budgetvriendelijke alternatieven beschikbaar.

Deelstep in Denemarken huren

In zes Deense steden heb je momenteel de mogelijkheid om gebruik te maken van de handige deelstepdiensten. Het vinden en ontgrendelen van zo'n elektrische step is een eenvoudig proces dat je kunt voltooien met behulp van een speciale mobiele app. Hier is een stapsgewijze handleiding om je reis te beginnen:

 1. Download de App: haal de mobiele app op van een van de actieve deelstepaanbieders. Onderaan kun je controleren welke aanbieders momenteel in Denemarken actief zijn
 2. Maak een Account aan: registreer een account en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
 3. Zoek een E-step in de Buurt: raadpleeg de app om te ontdekken waar de dichtstbijzijnde elektrische step zich bevindt. In de app krijg je ook inzicht in het batterijpercentage van de step.
 4. Ontgrendel het Voertuig: gebruik de app om de QR-code op de step te scannen en ontgrendel het voertuig om je rit te starten.
 5. Parkeer de Step: zodra je jouw rit hebt voltooid, kun je in de app kijken waar de dichtstbijzijnde retourlocatie is. Zet de step terug op een handige plek waar niemand er hinder van ondervindt.
 6. Sluit de Rit Af: beëindig de rit eenvoudig met de app. Na afloop ontvang je een overzicht van je afgelegde route en de kosten van je rit.

Met deze gebruiksvriendelijke stappen ben je klaar om optimaal te profiteren van de elektrische deelsteps in de Deense steden.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Denemarken?

In Denemarken zijn verschillende deelstepaanbieders actief. Hier is een overzicht:

Bekijk hieronder het overzicht van de steden en provincies waarin je ziet welke deelstepaanbieders waar opereren:

Stad Provincie Aanbieders
Aalborg Noord-Jutland Voi
Aalhus Midden-Jutland Voi
Glostrup Hoofdstad Tier
Herning Midden-Jutland Tier
Kopenhagen Hoofdstad Lime, Tier, Voi
Odense Zuid-Denemarken Bolt, Tier

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Denemarken

Houd rekening met ontgrendelkosten en kosten per minuut bij het huren van een deelstep. Deze tarieven kunnen variëren per aanbieder en stad. Hier zijn de kosten voor enkele deelstepaanbieders in Denemarken:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per minuut
Voi €1,00 €0,15
Lime €1,00 €0,15
Tier €1,00 €0,15
Bolt €1,00 €0,15

Elektrische step kopen in Denemarken?

Overweeg je een elektrische step te kopen tijdens je verblijf in Denemarken? Hoewel het mogelijk is, raden we aan om een elektrische step in Nederland te kopen, vooral bij Nr1elektrischestep, voor optimale service en garantie. Ontdek het gemak van bestellen bij Nr1elektrischestep!

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Estland
Volgend artikel Elektrische step in Bulgarije

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden