Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Estland

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Estland

Estland heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke opkomst van elektrische steps gezien, en het is cruciaal voor gebruikers om de regels te begrijpen en de beschikbare opties te verkennen.

Deze gids biedt een overzicht van de regelgeving en de diverse manieren om elektrische steps in Estland te gebruiken. Elektrische steps hebben snel terrein gewonnen in Estland vanwege hun efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Voordat je echter op een elektrische step springt, is het van vitaal belang om op de hoogte te zijn van de geldende regels en wetten in Estland.

Regels voor de elektrische step in Estland

Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het essentieel om de regels te kennen. Enkele belangrijke punten zijn:

 • Tijdens het rijden op een elektrische step in Estland is het verplicht om een helm te dragen. Veiligheid staat voorop, en het gebruik van beschermende uitrusting is een absolute vereiste.
 • De e-step moet zijn uitgerust met een duidelijk hoorbare bel en goed functionerende remmen. Deze essentiële veiligheidsvoorzieningen dragen bij aan de algehele controle en waarschuwingen tijdens het rijden.
 • Het voorlicht van de elektrische step moet een witte of gele kleur hebben, terwijl het achterlicht rood moet zijn. Bovendien moet de step zijn uitgerust met een witte reflector aan de voorzijde en een rode reflector aan de achterzijde. Deze verlichtings- en reflectorvereisten zijn van cruciaal belang voor zichtbaarheid, vooral bij slechte lichtomstandigheden.
 • Het gebruik van een telefoon is strikt verboden tijdens het rijden op een elektrische step. Dit verbod is ingesteld om afleiding te voorkomen en de aandacht van de bestuurder op de weg te houden.
 • Het is niet toegestaan om een passagier mee te nemen op de elektrische step. De step is ontworpen voor individueel gebruik en het vervoeren van extra passagiers kan gevaarlijk zijn.
 • Rijden naast elkaar is niet toegestaan. Bestuurders moeten in een enkele rij achter elkaar rijden om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen.
 • Als er een fietspad beschikbaar is, moet dit worden gebruikt. Het volgen van de aangewezen rijstroken draagt bij aan een gestroomlijnde en veilige verkeersstroom.

Let op: Voordat je een elektrische step huurt in Estland, is het raadzaam om de dekking bij je verzekeraar te controleren. Mogelijk geldt er een aparte verzekeringsplicht, en het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn over je verzekeringsstatus voordat je de weg op gaat. Veiligheid en naleving van de regels staan centraal bij het genieten van de voordelen van elektrische mobiliteit in Estland.

Hoe kan ik gebruik maken van een e-step in Estland?

Of je nu je eigen elektrische step hebt, er een lokaal huurt, of gebruikmaakt van een deelstep, de mogelijkheden zijn divers.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Estland

Lokale verhuurbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om eenvoudig een elektrische step te huren. Overweeg de verschillende prijzen en mogelijkheden voordat je een keuze maakt. Soms zijn er ook voordelige alternatieven beschikbaar.

Deelstep in Estland huren

Op dit moment kun je profiteren van het gebruik van deelsteps in vier steden in Estland. Het lokaliseren en ontgrendelen van een elektrische step wordt moeiteloos gedaan met behulp van een mobiele app. De stappen verlopen als volgt:

 1. Download de App: begin je reis met het verkennen van de wereld van elektrische steps door de mobiele app van een van de actieve aanbieders te downloaden. Hieronder vind je een lijst van welke aanbieders momenteel actief zijn in Estland.
 2. Creëer een Account: maak eenvoudig een account aan en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders ondersteunen diverse betaalmethoden, zoals creditcards, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
 3. Spot een Elektrische Step in Jouw Omgeving: gebruik de app om te ontdekken waar de dichtstbijzijnde elektrische step zich bevindt. Binnen de app kun je tevens het batterijpercentage van de step controleren.
 4. Ontgrendel het Voertuig: bereid je voor op je avontuur door de QR-code op de step te scannen. Hiermee ontgrendel je het voertuig en start je je rit.
 5. Parkeer de Step: na je rit, lokaliseer de dichtstbijzijnde retourlocatie via de app en parkeer de step op een plek waar niemand er hinder van ondervindt.
 6. Beëindig de Rit: maak gebruik van de app om je rit officieel af te sluiten. Na deze stap ontvang je een overzicht van de afgelegde route en de kosten van je rit.

Volg deze eenvoudige stappen en geniet van het gemak van elektrische mobiliteit in Estland.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Estland?

Estland herbergt momenteel een deelstepaanbieder, namelijk Bolt, deze is actief in specifieke steden en provincies. Hier is een overzicht:

Stad Provincie Aanbieders
Tallinn Harju maakond Bolt
Tartu Tartu maakond Bolt
Narva Ida-Viru maakond Bolt
Pärnu Pärnu maakond Bolt

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Estland

Bij het gebruik van deelsteps moet je rekening houden met ontgrendelkosten en kosten per minuut. Hier zijn de kosten van de actuele deelstepaanbieder:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per Minuut
Bolt €1,00 €0,15

Houd er rekening mee dat de kosten per stad kunnen variëren.

Handig om te weten: Maak gebruik van kosteloze ritten

Diverse aanbieders stellen gebruikers in staat om te genieten van kosteloze ritten door middel van een 'referral code'. Deze unieke code, beschikbaar binnen de mobiele app, is persoonsgebonden. Als je samen met anderen elektrische steps wilt gebruiken, deel dan deze code om kosteloze ritten te ontvangen:

Elektrische step kopen in Estland?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een elektrische step tijdens je verblijf in Estland te kopen, adviseren we toch om dit in Nederland te doen. Dit biedt niet alleen meer gemak, maar ook de garantie en service die je verdient. Bekijk het uitgebreide assortiment op Nr1elektrischestep en maak je keuze. Maak je leven gemakkelijker en ontdek de vrijheid van elektrische mobiliteit.

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Litouwen
Volgend artikel Elektrische step in Denemarken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden