Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Beste elektrische step voor bezorgers: top 6

 • Henri Verbeek
 • 10 Nov, 22
 • 09 Feb, 23
Beste elektrische step voor bezorgers: top 6

De elektrische steps zijn nu al een tijdje bezig aan een opmars en wordt steeds breder ingezet als vervoersmiddel. In de praktijk zien we dat de elektrische steps tegenwoordig ook gebruikt worden door bezorgers. Het is namelijk een ideaal vervoersmiddel voor in drukke steden aangezien je er het gros van verkeer mee voorbij kunt rijden.

Vanwege de compacte afmetingen van een e-step verplaatst je jezelf soepel door drukke gebieden. Een elektrische step is daarom ideaal voor bezorgers in grote steden. Om je te helpen bij het vinden van de beste elektrische step voor bezorgers vertellen we je er in dit artikel alles over.

Bovendien hebben we alvast een selectie gemaakt van elektrische steps die ideaal zijn voor bezorging. Zo zie je direct welke modellen geschikt zijn en wordt het maken van een weloverwogen keuze eenvoudiger.

 1. Ninebot KickScooter MAX G30E II
 2. Ninebot P65E
 3. Ninebot F40i
 4. Joyor F3
 5. Joyor GS5
 6. Bohlt EKICK 9 Air

Waarom is een elektrische step voor bezorging ideaal?

Een elektrische step voor bezorging is vanwege diverse redenen ideaal, voornamelijk in grote steden en drukke gebieden. Zo is een elektrische step compact, vlot, duurzaam en zijn er verschillende modellen waarmee je heel wat kilometers kunt afleggen.

Aangezien een elektrische step compacte afmetingen heeft manoeuvreer je jezelf eenvoudig door drukke gebieden. Je hoeft nauwelijks tot geen rekening te houden met uitstekende onderdelen van de e-step. Het stuur is namelijk (bijna) altijd het breedste onderdeel. Omdat je het stuur vast hebt en er dus goed zicht op hebt, zie je altijd direct of je ergens tussendoor kan rijden. Dit maakt het makkelijk om jezelf te verplaatsen in drukke gebieden met veel voetgangers, fietsers en scooters.

Daarnaast is een elektrische step net zo snel als een snorfiets en in sommige gevallen zelfs sneller. De meeste modellen zijn voorzien van een elektromotor waarmee je een topsnelheid van 25 km/u bereikt. In grote steden is dit vaak meer dan voldoende vanwege de druktes en smalle (fiets)paden. Een elektrische step is daarom ideaal voor bezorgers aangezien je altijd binnen no time op je bestemming aankomt.

Een probleem waar veel steden mee kampen is de uitstoot van milieuvervuilende voertuigen. We zien in veel grote steden steeds meer pogingen tot verduurzaming, maar deze leiden niet altijd tot een groot succes. Een elektrische step voor bezorgers is daarom al een stap in de goede richting. Zo zijn het duurzame, maar vooral ook praktische vervoersmiddelen voor in de steden. Steeds vaker worden elektrische steps ingezet voor zakelijk gebruik.

Door de toenemende populariteit van elektrische steps worden er steeds meer nieuwe modellen op de markt gebracht en komen er steeds nieuwe fabrikanten bij. Dit betekent ook dat er concurrentie is waardoor innovatie en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Hierdoor komen er steeds meer nieuwe elektrische steps, die elke keer weer verbeterd worden. Een groot voordeel voor bezorgers is dat de nieuwe modellen vaak voorzien worden van een verbeterde accu waardoor de actieradius hoger komt te liggen.

Belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden

Als je op zoek bent naar een elektrische step voor bezorging, dan zijn er een aantal eigenschappen waar je extra rekening mee moet houden. Wij begrijpen dat je graag op een mooie elektrische step rijdt, maar voor bezorgers is het belangrijker dat je kijkt naar het praktische gedeelte van de e-step. Hiervoor zal je goed moeten letten op de specificaties van verschillende modellen om te bepalen welke step het beste zal zijn om te bezorgen.

Om je een handje te helpen gaan we hieronder wat dieper in op de specifieke eigenschappen waaraan een elektrische step voor bezorgers moet voldoen. Zo weet je tijdens jouw zoektocht naar een geschikt model precies waar je op moet letten.

Actieradius

Eén van de belangrijkste eigenschappen voor een elektrische step voor bezorgers is de actieradius. Als we gaan kijken naar de ervaringen van bezorgers, die gebruik maken van een elektrische step, komt altijd de actieradius van de step naar voren. Toen de eerste elektrische steps op de markt kwamen waren de afstanden die je ermee kon afleggen nog niet zo denderend. Hier is gelukkig veel verandering in gekomen.

Als je bezorger bent in een grote stad, dan komt het vaak voor dat je heel wat kilometers moet afleggen. In dat geval is het niet praktisch als je de e-step na elke 2-3 ritten moet opladen. Daarom is het verstandig om voornamelijk rekening te houden met de actieradius van de step als je specifiek op zoek bent naar e-step voor bezorgers. Houd ongeveer rekening met een minimale actieradius van 40 tot 50 kilometer, afhankelijk van het gebied en de routes die je rijdt. Want hoe ver kan je rijden met een elektrische step? Lees er alles over in ons informatieve artikel.

Snelheid

Als bezorger wil je niet te lang onderweg zijn en elke bezorging zo snel mogelijk kunnen afronden zodat je snel weer verder kunt gaan met de volgende. De snelheid van de elektrische step is daarom een belangrijke specificatie om rekening mee te houden.

Ondanks dat de meeste elektrische steps begrensd zijn tot een maximale snelheid van 25 km/u zijn er ook een aantal uitzonderingen. In onze top 6 van beste elektrische steps voor bezorgers vind je een aantal modellen die onbegrensd harder kunnen rijden. Houd echter wel altijd rekening met de veiligheid van jezelf en anderen, voornamelijk in drukke gebieden.

Draaggewicht

Het draaggewicht is ook een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden bij het vinden van een geschikte e-step voor bezorging. Naast dat je rekening dient te houden met je eigen lichaamsgewicht zal er ook gedacht moeten worden aan het gewicht van de goederen die je bezorgt.

Of je nu eten, elektronica of andere goederen bezorgt op de step, houd altijd rekening met het maximale gewicht van jezelf en de goederen die je vervoert. Op basis hiervan kun je voor jezelf nagaan hoeveel de elektrische step minimaal moet kunnen dragen. Mocht je het maximale draaggewicht van een e-step overschrijden, dan kan er schade ontstaan aan de elektromotor of onderdelen van het frame.

Veiligheid

Met veiligheid bedoelen we niet alleen de veiligheid van jou als bestuurder en andere weggebruikers. Ondanks dat dit uiteraard belangrijk is, hebben we het in dit geval over de veiligheid van de elektrische step zelf. Als bezorger moet je regelmatig je step ergens neerzetten en heb je er wellicht even geen zicht meer op. Daarom is een goed slot voor de elektrische step essentieel om te voorkomen dat de step wordt gestolen door personen met verkeerde bedoelingen.

Bovendien zijn er tegenwoordig enkele elektrische steps met ingebouwde veiligheidsvoorzieningen. Denk hierbij aan een ingebouwd slot of speciale ontgrendelingstechnologieën, zoals met NFC. Hierdoor kan de step niet zomaar gestolen worden en ben je niet te veel tijd kwijt aan het vast- en losmaken van een apart slot.

Waterdichtheid

Misschien denk je er niet direct over na bij het uitzoeken van een elektrische step voor bezorging, maar soms zal je toch door de regen rijden. Let daarom goed op de waterbestendigheid van een e-step om te voorkomen dat er schade ontstaat wanneer je door de regen rijdt. Tegenwoordig zijn de meeste modellen gelukkig voorzien van diverse veiligheidsvoorschriften om te voorkomen dat er schade ontstaat door water en/of regen.

6 beste elektrische steps voor bezorgers

Aangezien er veel eigenschappen zijn om rekening mee te houden bij het vinden van een geschikte elektrische step voor bezorgers, hebben we alvast een uitgebreide selectie voor je gemaakt.

Alle modellen in onze top 6 voldoen aan de juiste eisen, maar er is uiteraard ook rekening gehouden met het prijskaartje. Zo zullen sommige modellen betere eigenschappen hebben dan anderen vanwege het verschil in prijs. Al met al is het een mooie en gevarieerde selectie van elektrische steps voor bezorgers.

1. Ninebot KickScooter MAX G30E II

De Ninebot KickScooter MAX G30E II is op het moment één van de populairste elektrische steps op de markt. Kijkend naar de eigenschappen kunnen we ook concluderen dat dit de beste elektrische step voor bezorgers is. Met een actieradius van 40 kilometer kun je heel wat ritten rijden voordat je de accu moet opladen. Mocht toch zover zijn dat de accu leeg is? Dan laad je deze binnen 6 uur weer volledig op.

Een ander voordeel van de KickScooter MAX G30E II is de ingebouwde diefstalbeveiliging. Ninebot staat er om bekend dat zij hun elektrische steps voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat de steps gestolen worden. Ook het feit dat de step IPX5-classificering heeft, maakt dit een perfecte keuze voor elke bezorger.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 40 kilometer
 • Draaggewicht: 100 kg
 • Oplaadtijd: 6 uur
 • Opvouwbaar: Ja
 • Beveiliging: ingebouwde diefstalbeveiliging
 • Waterbestendigheid: IPX5

Ninebot KickScooter MAX G30E II bekijken

2. Ninebot P65E

De Ninebot P65E is wellicht de beste elektrische step voor bezorgers, maar staat toch op nummer twee in de lijst. Dit komt meer vanwege de wat hogere aanschafprijs. Mocht dit echter geen drempel voor je zijn, dan is de P65E het meest ideale model voor bezorgers. Met een topsnelheid van 25 km/u en een actieradius van maar liefst 65 kilometer hoef je jezelf geen zorgen te maken over een lege accu.

Een groot bijkomend voordeel van de P65E is de toevoeging van een ingebouwd slot. Dit slot kun je vergrendelen en ontgrendelen via de NFC kaartenlezer, Bluetooth (via de app) of door middel van een zelf-ingesteld wachtwoord. Ook voor dagen dat het regenachtig is, neem je de step mee de straat op vanwege de IPX6-classificering. Elke bezorging wordt voortaan een feestje met de Ninebot P65E.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 65 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Oplaadtijd: 4,5 uur
 • Opvouwbaar: Ja
 • Beveiliging: ingebouwd slot (NFC, Bluetooth of wachtwoord)
 • Waterbestendigheid: IPX6

Ninebot P65E bekijken

3. Ninebot F40i

De Ninebot F40i is één van de nieuwste modellen van Segway-Ninebot en nu al een echte publieksfavoriet. Met een topsnelheid van 25 km/u breng je elke bestelling binnen no time op het juiste adres. Ongeacht hoeveel bezorgingen je moet doen, je kunt altijd rekenen op de krachtige accu. De accu zorgt namelijk voor een actieradius van ruim 40 kilometer.

Wat de F40i zo speciaal maakt voor bezorgers is het ingebouwde slot. Via de app kun je de elektrische step gemakkelijk en snel vergrendelen en ontgrendelen. Zo ben je snel weer onderweg naar je volgende bezorgadres zonder dat je het risico loopt op diefstal. Ook voor de regenachtige dagen is dit model ideaal vanwege de IPX5-classificatie. De Ninebot F40i staat daarom vol overtuiging als derde, beste elektrische step voor bezorgers.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 40 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Oplaadtijd: 6,5 uur
 • Opvouwbaar: Ja
 • Beveiliging: ingebouwd slot
 • Waterbestendigheid: IPX5

Ninebot F40i bekijken

4. Joyor F3

Eén van de voornaamste redenen waarom de Joyor F3 een vierde plek heeft weten te bemachtigen, heeft betrekking tot de uitmuntende prijs/kwaliteitverhouding. Dit model is de goedkoopste in deze selectie, terwijl de eigenschappen hier niets aan onderdoen. Zo heeft de step een maximale snelheid van 45 km/u (onbegrensd) en rijd je tot wel 40 kilometer op één volgeladen accu.

Mocht de accu tussen een bezorging door toch leegraken? Maak je geen zorgen, want de accu is binnen 6 uur weer volledig opgeladen. Even een uurtje aan de oplader en je kunt weer redelijk wat kilometers afleggen. Met de Joyor F3 bezorg je elke bestelling binnen no time en kom je altijd op tijd op je bestemming aan.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 45 km/u (onbegrensd)
 • Actieradius: 40 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Oplaadtijd: 6 uur
 • Opvouwbaar: Ja
 • Beveiliging: slot optioneel verkrijgbaar
 • Waterbestendigheid: n.v.t.

Joyor F3 bekijken

5. Joyor GS5

Joyor staat bekend om zijn uitermate goede prijs/kwaliteitverhouding. Dit hebben ze ook zeker weer weten waar te maken met de Joyor GS5, die gezien wordt als een ideale e-step voor bezorgers. Vanwege zijn topsnelheid van 50 km/u (onbegrensd) rijd je al het verkeer op de wegen razendsnel voorbij waardoor je nooit meer in de file staat. Daarbij zorgt de actieradius van 50 kilometer ervoor dat je veel bezorgingen kunt doen voordat je de accu moet opladen.

Helaas is er geen ingebouwd slot aanwezig, maar kun je optioneel een los slot kopen voor de GS5 e-step. Vanwege de besparing op de prijs is het ook mogelijk om extra accessoires te kopen die de ritten nog comfortabeler maken. Hoe je het ook wendt of keert, met de Joyor GS5 word jij de snelste bezorger bij jou in de buurt.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 50 km/u (onbegrensd)
 • Actieradius: 50 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Oplaadtijd: 6 uur
 • Opvouwbaar: Ja
 • Beveiliging: slot optioneel verkrijgbaar
 • Waterbestendigheid: n.v.t.

Joyor GS5 bekijken

6. Bohlt EKICK 9 Air

Met de Bohlt EKICK 9 Air breng je elke bestelling snel rond. Het is een ideale elektrische step voor bezorgers in drukke gebieden, die niet al te lange afstanden hoeven af te leggen. Aangezien de actieradius van 30 kilometer iets minder is dan die van andere modellen, is en blijft dit model een goede keuze voor bezorgers.

Dankzij de topsnelheid van 25 km/u en het compacte formaat manoeuvreer je jezelf eenvoudig door drukke gebieden. Dit maakt het makkelijk om bestellingen snel en op tijd te bezorgen. Bovendien heb je met het maximale draaggewicht van 120 kg voldoende draagvermogen om zwaardere pakketten te bezorgen. En dat allemaal voor een schappelijke prijs.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 30 kilometer
 • Draaggewicht: 120 kg
 • Oplaadtijd: 5 uur
 • Opvouwbaar: Ja
 • Beveiliging: slot optioneel verkrijgbaar
 • Waterbestendigheid: n.v.t.
Bohlt EKICK 9 Air bekijken

Elektrische step voor bezorgers kopen?

Wil je graag een geschikte elektrische step voor bezorging kopen? Bekijk dan zeker één van de elektrische steps in onze top 6. Alle modellen in onze selectie zijn geselecteerd op basis van gemak, veiligheid, actieradius en prijs. Hierdoor is er een gevarieerde lijst ontstaan waardoor je zelf nog de keuze hebt uit het meest geschikte model voor jou.

Staat het meest ideale model voor jou er niet tussen? Maak je geen zorgen. In onze webshop vind je nog tal van andere elektrische steps die wellicht een betere keuze zijn voor jouw situatie. Ook kun je altijd contact opnemen met onze deskundige klantenservice. Wij helpen je namelijk graag bij het vinden van de beste elektrische step voor jou.

Bekijk ons complete assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden