Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Hoe ver kan je rijden met een elektrische step?

 • Henri Verbeek
 • 02 Feb, 23
 • 09 Feb, 23
Hoe ver kan je rijden met een elektrische step?

Ben je van plan om een elektrische step aan te schaffen, dan is het van essentieel belang om te weten hoe ver je ermee kunt rijden. Wat je uiteraard niet wilt is dat je jezelf onderweg zorgen moet maken of je de bestemming wel kunt bereiken.

Daarom is het belangrijk om bij het aanschaffen van een elektrische step rekening te houden met de actieradius van de elektrische step

Hoe ver kan je rijden met een volle accu?

De afstand die je kunt afleggen met een volle accu op een elektrische step is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het model, de accucapaciteit en de rij omstandigheden. Gemiddeld kan een elektrische step met een volle accu ongeveer 20 tot 40 km afleggen, maar dit varieert sterk.

Het is belangrijk om de specificaties van de step die je overweegt te bekijken om de precieze afstand te achterhalen die je kunt afleggen met een volle accu. In onze webshop heb je ook de mogelijkheid om te filteren op de actieradius van elektrische steps, zodat je direct kunt zien welke modellen voldoen aan jouw eisen.

Welke factoren zijn van invloed op de actieradius van een elektrische step?

Er zijn verschillende factoren die de actieradius van een elektrische step beïnvloeden, waaronder:

 1. Accugrootte: Hoe hoger de capaciteit van de accu, hoe verder je kunt rijden.
 2. Snelheid: Hoe sneller je rijdt, hoe sneller de accu leeg raakt.
 3. Gewicht: Hoe zwaarder de bestuurder en de bagage, hoe meer energie de step verbruikt om vooruit te komen.
 4. Terrein: Rijden op oneffen terrein vereist meer energie dan rijden op een vlakke weg.
 5. Weersomstandigheden: Wind en regen kunnen de actieradius beïnvloeden.
 6. Rijstijl: Agressieve rijstijlen, zoals snel accelereren en hard remmen, kunnen de actieradius beperken.

Tip: voor een accurate schatting van de daadwerkelijk actieradius van een elektrische step raden we je aan om de specificaties per model te bekijken.

Hoe kun je de maximale actieradius van jouw e-step bereiken?

Om de maximale actieradius van een elektrische step te bereiken, kun je de volgende stappen ondernemen:

 1. Rij op een vlakke weg: Probeer zo veel mogelijk op een vlakke weg te rijden, aangezien hellingen en ruw terrein extra energie vereisen van de batterij.
 2. Rij rustig: Tracht rustig te rijden, zonder snel te accelereren of hard te remmen. Dit kan de actieradius aanzienlijk vergroten.
 3. Vermijd overbodige last: Probeer zoveel mogelijk overbodige last, zoals zware bagage, te vermijden.
 4. Onderhoud de step: Onderhoud de elektrische step, waarbij de bandenspanning, de remmen en de batterij regelmatig worden gecontroleerd.

Door bovenstaande stappen toe te passen, kun je de actieradius van een elektrische step aanzienlijk vergroten en het meeste uit je step halen.

Wat moet je doen als je merkt dat je accu bijna leeg is?

Als je merkt dat je accu bijna leeg is, is het belangrijk om onmiddellijk te handelen zodat je voorkomt dat je onderweg stil komt te staan. Er zijn enkele dingen die je kunt doen om de batterij te besparen en/of te voorkomen dat de batterij leeg raakt wanneer je onderweg bent.

Het is altijd verstandig om voor de zekerheid een oplader voor de elektrische step mee te nemen, hoe kort de afstand naar de bestemming ook is. 

In geval van nood heb je de mogelijkheid om de elektrische step op te laden. Een andere mogelijkheid is om een (volle) reserve accu aan te schaffen. Sommige steps hebben namelijk een verwisselbare accu die je eenvoudig kunt vervangen.

Beschik jij niet over een elektrische step waarvan je de accu kunt verwisselen? Of ben je de oplader in alle haast vergeten? Als je ziet dat je batterij leeg dreigt te raken is het raadzaam om de snelheid minimaal te halveren. Hierdoor zal de accu minder stroom verbruiken waardoor je de eindbestemming wellicht nog weet te bereiken.

Elektrische step aanschaffen met een grote actieradius

Waar je rekening mee moet houden is dat de aangegeven actieradius van een specifieke elektrische step alleen wordt behaald in optimale omstandigheden. Bijvoorbeeld door de tips op deze pagina op te volgen. Ondanks dat de actieradius niet onwijs veel zal afwijken, kan het verstandig zijn om een e-step te kopen die net wat meer actieradius heeft dan je eigenlijk nodig hebt.

Hiermee voorkom je niet alleen dat je onderweg stil komt te staan, maar ook dat de batterij sneller zijn levensduur verliest. In de meest optimale situatie zorg je ervoor dat de elektrische step accu altijd minimaal 10% is opgeladen. Dit is ook bevorderlijk voor de levensduur van de e-step. Leer meer over hoe lang een elektrische step mee gaat in ons informatieve artikel hierover. 

Zodra een lithium-ion accu helemaal leeg is, vindt er een laadcyclus plaats. De levensduur van batterijen wordt altijd geduid in laadcycli (meervoud van laadcyclus). Na een x aantal laadcycli zal de batterij minder functioneren of zelfs niet meer opladen. Ondervind je problemen met de accu, kijk dan eens op onze pagina over veelvoorkomende e-step storingen.

Koop jouw nieuwe elektrische step bij Nr1elektrischestep

Je weet nu alles over de factoren die de actieradius van een elektrische step beïnvloeden en hoe je de maximale actieradius kunt bereiken. Ben je op zoek naar een betrouwbare en kwalitatieve elektrische step met een verbluffende actieradius? Bekijk dan direct ons ruime assortiment in de webshop en ontdek de perfecte step voor jou.

Bovendien bieden wij gratis verzending voor alle bestellingen vanaf € 50,-, snelle levering en een deskundige klantenservice voor al jouw vragen en eventueel persoonlijk advies. Bestel nu en ervaar de vrijheid van het rijden op een elektrische step!

Bekijk alle elektrische steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step voor zakelijk gebruik
Volgend artikel Alles over de elektrische step remsystemen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden