Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step resetten: hoe werkt dat precies?

 • Henri Verbeek
 • 18 Nov, 22
 • 24 Jan, 23
Elektrische step resetten: hoe werkt dat precies?

Een elektrische step resetten kan ooit nodig zijn om bepaalde elektronische storingen te verhelpen. Aangezien een e-step volledig functioneert op elektriciteit en diverse componenten met elkaar in contact staan, wil het weleens voorkomen dat er een storing ontstaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben die we verderop in dit artikel met je bespreken.

Wanneer jouw elektrische step niet meer volledig functioneert, kun je proberen om de e-step te resetten. Bij de meeste modellen kun je dit doen door middel van een bepaalde knoppencombinatie. Dit kun je dan ook meestal zelf. Raadpleeg altijd eerst de handleiding voordat je start met het resetten van de elektrische step.

Oorzaken van storingen

Het wil wel eens voorkomen dat jouw e-step niet meer volledig functioneert als gevolg van een storing. In sommige gevallen is het resetten van de elektrische step voldoende om het probleem te verhelpen. Echter is dit niet altijd het geval en kan een storing ook zijn oorzaak vinden in bepaalde componenten van de elektrische step. Lees hier meer over in ons artikel over elektrische step storingen.

De oorzaak van een simpele elektrische step storing heeft meestal te maken met overbelasting van de e-step. Sommige steps schakelen dan automatisch over naar een beveiligde modus om schade te voorkomen. Dit kan zich uiten in de elektromotor die uitvalt of de gashendel die zijn functie verliest. In dergelijke gevallen zal je de elektrische step moeten resetten om hem weer functionerend te krijgen.

Hoe moet ik mijn elektrische step resetten?

Er is helaas geen universele manier voor het resetten van een elektrische step. Dit komt simpelweg doordat niet alle steps hetzelfde zijn. Het resetten van een Razor elektrische step is bijvoorbeeld weer anders dan het resetten van een e-step van Xiaomi. In de handleiding vind je de juiste manier voor het resetten van een specifiek model elektrische step.

Over het algemeen kun je een elektrische step resetten door middel van de aan- en uitknop. De aan- en uitknop op elektrische steps fungeert meestal als multifunctionele toets waarmee je diverse handelingen kunt uitvoeren. Naast het aan- en uitschakelen van de step, is de knop meestal ook te gebruiken voor het resetten van de e-step.

Verschillende soorten elektrische steps resetten

Tegenwoordig zijn er onwijs veel verschillende merken en modellen van elektrische steps. Hierdoor is er geen universele manier voor het resetten van de steps. Echter kunnen we je wel wat meer vertellen over het resetten van een aantal populaire elektrische step modellen. Wellicht staat jouw model elektrische step hier tussen en ontdek je direct hoe je jouw elektrische step kunt resetten.

Xiaomi step resetten

De Xiaomi steps zijn op het moment razend populair. Echter neemt dit niet weg dat er zich nooit een storing zal voordoen. Gelukkig zijn de meeste modellen zo gemaakt dat je een reset kunt uitvoeren waardoor de step weer terecht komt in de fabrieksinstellingen. Bij de meeste modellen zal het het resetten van de step ongeveer hetzelfde zijn. Volg onderstaand stappenplan om jouw Xiaomi elektrische step te resetten.

 1. Schakel de Xiaomi step uit. Mocht de step nog aan staan, schakel deze dan uit door de aan/uitknop ingedrukt te houden totdat het scherm zwart wordt;
 2. Druk het gas, de rem en de aan/uitknop tegelijkertijd in voor ongeveer 3 seconden;
 3. Als het goed is hoor je nu een reeks piepjes uit de display komen en zullen er mogelijk een rode 14 en/of rode moersleutelpictogram op het scherm verschijnen;
 4. Zodra het gas, de rem en de aan/uitknop losgelaten worden zal de Xiaomi beginnen aan zijn 'hard reset';
 5. De step zal na enkele tijd gereset zijn naar de fabrieksinstellingen.

LET OP: bovenstaand stappenplan kan gebruikt worden voor de meeste Xiaomi modellen. Echter zal niet elk model exact op dezelfde manier gereset moeten worden. Raadpleeg altijd de handleiding om te kijken op welke manier jouw elektrische step van Xiaomi gereset moet worden. Bekijk ook ons artikel over Xiaomi error codes om er achter te komen wat er mankeert aan jouw step.

Ninebot step resetten

De Ninebot steps staan bekend om hun hoge kwaliteit, maar dit sluit niet uit dat er geen storing kan ontstaan. Ondervind je problemen met jouw Ninebot step? Dan kun je proberen om deze te resetten. Het resetten van een Ninebot step is eenvoudig zelf te doen en is vergelijkbaar met het resetten van andere elektrische steps. Volg hiervoor onderstaand stappenplan om de step weer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

 1. Schakel de step in door middel van de aan/uitknop;
 2. Druk de gashendel en de rem volledig in;
 3. Schakel de step weer uit, terwijl je de gashendel en rem ingedrukt houdt;
 4. Zodra de step uit is en je de gashendel en rem loslaat zal de 'hard reset' uitgevoerd worden;
 5. Na de harde reset zal de Ninebot step weer teruggezet zijn naar de fabrieksinstellingen.

LET OP: de meeste Ninebot steps kunnen door middel van bovenstaand stappenplan gereset worden. Echter geldt niet voor elk model. Raadpleeg daarom altijd eerst de handleiding van jouw model om te kijken hoe je de step kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Razor step resetten

Razor stepjes worden over het algemeen veel verkocht vanwege het gemak in gebruik. Over het algemeen zal dit model niet zo snel last krijgen van storingen, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. In de meeste gevallen zal de oorzaak van een storing betrekking hebben tot overbelasting waarna je de elektrische step moet 'resetten'.

Om de Razor step te resetten is het enkel een kwestie van de step uit- en aanzetten. Nadat de step opnieuw is opgestart kan het probleem vaak al verholpen zijn. Dien je echter een 'hard reset' uit te voeren? Dan is hiervoor een speciale reset-knop aanwezig. De reset-knop bevindt zich meestal aan de linkerkant van het stuur.

LET OP: de handelswijze voor het resetten van een Razor step kan per model en uitvoering verschillen. Raadpleeg daarom altijd eerst de handleiding voordat je eigenhandig aan de slag gaat met het resetten van de step.

Elektrische step resetten werkt niet?

Lukt het niet om jouw elektrische step te resetten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor extra hulp. Samen gaan we het stappenplan na voor het resetten van jouw elektrische step zodat ook jij jouw elektrische step kunt resetten.

Heb je nogmaals geprobeerd om de elektrische step te resetten met behulp van onze hulp, maar werkt de elektrische step nog steeds niet? Dan kan het zijn dat één of meerdere onderdelen van de step kapot zijn. In dergelijke gevallen zal een elektrische step reparatie wellicht nodig zijn om de step weer te kunnen gebruiken. Echter is dit niet altijd mogelijk.

Als je heel veel pech hebt, kan het zijn dat de elektrische step niet meer te maken is of dat een reparatie duurder is dan het kopen van een nieuwe e-step. Mocht dit het geval zijn, dan is dat uiteraard erg vervelend. Zou je echter toch een nieuwe elektrische step willen kopen? Bekijk dan ons gehele assortiment in de webshop en bestel vandaag nog een nieuwe elektrische step.

Bekijk ons ruime assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Xiaomi step error codes: betekenissen & oplossingen van alle foutcodes
Volgend artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden