Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische steps in Slowakije

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische steps in Slowakije

Ontdek de opwindende wereld van elektrische steps in Slowakije, waar mobiliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. In dit artikel gaan we dieper in op de populariteit van elektrische steps en het belang van het kennen van de regels en wetgeving met betrekking tot hun gebruik in Slowakije.

Regels voor elektrische steps in Slowakije

Om veilig en verantwoordelijk gebruik te garanderen, is het cruciaal om de specifieke regels te begrijpen. De minimale leeftijd, maximale snelheid en toegestane locaties, zoals fietspaden, vormen slechts een deel van de informatie die je moet weten.

 • Een geldig rijbewijs is niet vereist.
 • Het dragen van een helm is verplicht voor personen jonger dan 15 jaar.
 • Voor zover bekend, is het toegestaan om met een elektrische step op de openbare weg te rijden.
 • Het gebruik van alcohol is absoluut verboden. Alleen in stedelijke gebieden en op fietspaden is een bloedalcoholgehalte van maximaal 0,5 promille toegestaan.
 • Rijden op de stoep is toegestaan, maar alleen op wandelsnelheid en zonder voetgangers in gevaar te brengen.
 • Indien beschikbaar, moet je het fietspad gebruiken; anders dien je op de rijbaan te rijden.
 • De elektrische step moet een maximale constructiesnelheid van 25 km/u hebben, wat ook de maximumsnelheid is.
 • Het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden is niet toegestaan.
 • Je moet op het fietspad rijden als dat aanwezig is en anders op de rijbaan.
 • Met twee personen op een elektrische step rijden is niet toegestaan.
 • De ondergrens voor leeftijd is vastgesteld op 15 jaar. Jongeren onder de 15 mogen echter gebruikmaken van elektrische steps op trottoirs, fietspaden, onverharde paden en woonerven. Toch behouden verhuurbedrijven het recht om een minimale leeftijd van 18 jaar te hanteren.
 • Bij het huren van een elektrische step is het essentieel om altijd de verzekeringsvoorwaarden in het huurcontract te controleren.

Let op: wanneer je een elektrische step in Slowakije huurt, kan er mogelijk een aparte verzekeringsverplichting gelden. Raadpleeg voor vertrek de dekking bij je verzekeraar.

Gebruik van een e-step in Slowakije

Als je overweegt een elektrische step te gebruiken in Slowakije, zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen om je eigen step mee te nemen, er een lokaal te huren of gebruik te maken van de handige deelsteps die in veel steden beschikbaar zijn.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf

Voor degenen die liever geen eigen step meenemen, zijn er lokale verhuurbedrijven voor e-steps beschikbaar. Hier kun je eenvoudig een elektrische step huren voor een specifieke periode. Vergeet niet om de verschillende tarieven te vergelijken en mogelijk goedkopere alternatieven te overwegen.

Deelsteps huren in Slowakije

Misschien wel de meest handige optie is het gebruik van deelsteps. Met diverse aanbieders die actief zijn in verschillende steden, kun je eenvoudig een step ontgrendelen, rijden en weer parkeren via een handige app.

Actieve deelstepaanbieders in Slowakije

Als je gebruik wilt maken van een deelstep in Slowakije heb je diverse mogelijkheden. Zo kun je terecht bij de volgende deelstepaanbieders:

Elke stad of gemeente heeft zijn eigen overeenkomsten met de aanbieders van deelsteps. Hieronder een overzicht van de actieve aanbieders per stad en regio:

Stad Provincie Aanbieders
Bratislava Bratislava Tier, Bolt
Košice Košice Bolt
Žilina Žilina Bolt
Prešov Prešov Tier, Bolt

Kosten voor het huren van een deelstep

De kosten voor het huren van een deelstep variëren per aanbieder en stad. Hieronder vind je een overzicht van de ontgrendel kosten en kosten per minuut voor enkele populaire aanbieders in Slowakije:

Deelstepaanbieder Ontgrendel Kosten Kosten per minuut
Tier €1,00 €0,20
Bolt €0,- €0,15

Elektrische step kopen in Slowakije?

Overweeg je een eigen elektrische step aan te schaffen? Hoewel het verleidelijk kan zijn om dit tijdens je verblijf in Slowakije te doen, raden we aan om dit in Nederland te doen. Nr1elektrischestep biedt niet alleen kwaliteit en service, maar ook garanties die je elders mogelijk mist.

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Tsjechië
Volgend artikel Elektrische step in Roemenië

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden