Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Roemenië

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Roemenië

Elektrische steps winnen snel aan populariteit in Roemenië, en het is essentieel om de regels en wetgeving met betrekking tot hun gebruik te begrijpen. Hier bieden we een overzicht van wat je moet weten voordat je op een e-step stapt in dit prachtige land.

Regels voor de elektrische step in Roemenië

In Roemenië is de benaming voor een elektrische step een "trotineta electrică," en het gebruik ervan valt onder specifieke wetgeving. Voordat je je op een e-step begeeft, is het cruciaal op de hoogte te zijn van de geldende verkeersregels en eisen. Hier zijn de essentiële regels, waarbij de volgorde enigszins zijn gewijzigd: 

 • Een rijbewijs is niet vereist voor het besturen van een elektrische step.
 • De maximale snelheid is beperkt tot 25 km/u.
 • Het dragen van een helm is verplicht voor personen onder de 16 jaar.
 • De minimumleeftijd voor het gebruik van een e-step is vastgesteld op 14 jaar.
 • Je dient je te houden aan de verkeersregels en -tekens voor fietsers.
 • De step moet voorzien zijn van remmen, zowel een voor- als achterlicht, een bel of toeter, en reflectoren.
 • Je rijdt op het fietspad indien aanwezig; anders is rijden op de rijbaan toegestaan, maar alleen op wegen met een maximumsnelheid van niet meer dan 50 km/h.
 • Het is niet toegestaan om op de stoep te rijden.
 • Met twee personen op een elektrische step rijden is verboden.

Belangrijk: indien je een elektrische step huurt in Roemenië, is het mogelijk dat er een aparte verzekeringsplicht geldt. Voordat je vertrekt, dien je de dekking bij je verzekeraar te controleren.

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Roemenië?

Voordat je op pad gaat, moet je weten hoe je een elektrische step kunt gebruiken in Roemenië. Er zijn verschillende opties, waaronder het bezitten van je eigen step, het huren van een step bij een lokaal verhuurbedrijf, of het gebruiken van een deelstep.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Roemenië

Je kunt in veel steden in Roemenië bij lokale verhuurbedrijven een e-step huren. Het is echter de moeite waard om te onderzoeken of er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn voordat je een keuze maakt.

Deelstep in Roemenië huren

Deelsteps zijn een handige optie, vooral als je de stad wilt verkennen zonder je eigen step mee te nemen. Hier is een eenvoudig stappenplan:

 1. Download de App: begin je elektrische step avontuur door de mobiele app van een van de beschikbare aanbieders te downloaden. Ontdek hieronder welke aanbieders momenteel actief zijn in Roemenië.
 2. Creëer een Account: maak snel en eenvoudig een account aan in de app en koppel een betaalmiddel. De meeste aanbieders accepteren diverse betalingsmogelijkheden, waaronder creditcard, PayPal, Apple Pay, en Google Pay.
 3. Zoek een Nabije E-step: raadpleeg de app om te ontdekken waar de dichtstbijzijnde elektrische step zich bevindt. Binnen de app kun je tevens het batterijpercentage van de step controleren.
 4. Ontgrendel het Voertuig: maak gebruik van de QR-code op de step om het voertuig te ontgrendelen en jouw rit te starten.
 5. Parkeer de Step: na het voltooien van jouw rit, zoek in de app naar de dichtstbijzijnde retourlocatie en plaats de step op een plek waar het geen hinder veroorzaakt.
 6. Beëindig de Rit: sluit jouw rit af via de app. Direct daarna ontvang je een overzicht van de afgelegde route en de kosten van jouw elektrische step avontuur.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Roemenië?

Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben we een lijst samengesteld van alle actieve deelstepaanbieders in Roemenië:

Hieronder vind je nog een handig overzicht waarin je precies kunt zien in welke steden welke deelstepaanbieders actief zijn:

Stad Provincie Aanbieders
Boekarest Ilfov Lime, Bolt
Iasi Iasi Lime
Cluj-Napoca Cluj Bolt, Lime

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Roemenië

Voordat je op een deelstep stapt, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de kosten. De ontgrendelkosten en kosten per minuut variëren per aanbieder en stad. Raadpleeg de volgende tabel voor meer informatie:

Deelstepaanbieder Ontgrendel Kosten Kosten per minuut
Lime €1,00 €0,15
Bolt €1,00 €0,15

Elektrische step kopen in Roemenië?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om ter plaatse een elektrische step aan te schaffen, adviseren we om deze in Nederland te kopen vanwege betere service en garantie. Overweeg Nr1elektrischestep voor een betrouwbare aankoopervaring.

In dit artikel hebben we de basisprincipes behandeld voor het gebruik van elektrische steps in Roemenië, inclusief regels, verhuuropties en kosten. Met deze informatie ben je goed voorbereid om te genieten van een moeiteloze rit door de prachtige Roemeense steden.

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische steps in Slowakije
Volgend artikel Elektrische step in Slovenië

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden