Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Slovenië

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Slovenië

Elektrische steps hebben de straten van Slovenië veroverd en worden steeds populairder onder zowel locals als toeristen. In deze gids zullen we ingaan op de redenen achter de opkomst van deze trendy e-steps en het cruciale belang van het begrijpen van de regels en wetgeving met betrekking tot het gebruik ervan in Slovenië.

Regels voor elektrische steps in Slovenië

Voordat je op een elektrische step springt, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving in Slovenië. Enkele belangrijke punten zijn onder andere de minimale leeftijd, maximale snelheid en de toegestane locaties voor het gebruik van elektrische steps.

 • Het is noodzakelijk om tijdens het rijden een helm te dragen.
 • Het is strikt verboden om een passagier mee te nemen op de step, en het is eveneens niet toegestaan om zij aan zij te rijden.
 • Bij duisternis of slecht zicht is het verplicht om een veiligheidsvest te dragen.
 • indien er een fietspad beschikbaar is, dient dit verplicht gebruikt te worden.
 • Het gebruik van een telefoon is ten strengste verboden gedurende de rit.
 • Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed bedraagt 0,5 promille.
 • De elektrische step moet uitgerust zijn met een heldere bel en efficiënt werkende remmen.
 • Het voorlicht van de e-step moet stralen in wit of geel, terwijl het achterlicht een rood gloeiende kleur moet hebben. Bovendien moeten zowel een witte reflector aan de voorkant als een rode reflector aan de achterkant aanwezig zijn.
 • Het is noodzakelijk om tijdens het rijden een helm te dragen.

Let op: wanneer je een elektrische step in Slovenië huurt, bestaat er mogelijk een aparte verplichting voor verzekering. Verifieer daarom vóór vertrek de dekking bij je verzekeringsmaatschappij.

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Slovenië?

Of je nu je eigen elektrische step hebt, er een huurt bij een lokaal verhuurbedrijf of gebruik maakt van een deelstep, Slovenië biedt diverse mogelijkheden voor iedereen.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf

Het is meestal eenvoudig om een elektrische step te huren bij lokale verhuurbedrijven in Slovenië. Bovendien zijn er mogelijk goedkopere alternatieven beschikbaar, dus het loont de moeite om verschillende opties te vergelijken.

Deelstep in Slovenië huren

Voor degenen die de voorkeur geven aan flexibiliteit, is het huren van een deelstep een uitstekende optie. Volg onderstaand stappenplan om gebruik te maken van een deelstep via een van de aanbieders:

 1. App downloaden en account aanmaken: Begin met het downloaden van de app van de deelstepaanbieder. Open de app en volg de instructies om een nieuw account te registreren. Dit omvat meestal het invoeren van persoonlijke gegevens en het toevoegen van een betaalmethode.
 2. Beschikbaarheid deelsteps checken: Gebruik de app om te zien waar de deelsteps beschikbaar zijn in je stad. De app toont normaal gesproken een kaart met de locaties van de beschikbare steps.
 3. Elektrische step ontgrendelen: Vind een step in de buurt en ontgrendel deze met behulp van de app, gewoonlijk door het scannen van een QR-code die zich op de step bevindt.
 4. Kosten en betaling: Wees je bewust van de kosten voor het gebruik van de step, die vaak bestaan uit een starttarief en een tarief per minuut. Deze tarieven worden weergegeven in de app, en de betaling wordt automatisch gedaan via de gekoppelde betaalmethode.
 5. Veilig rijden en parkeren: Rij verantwoordelijk en volg de verkeersregels. Zorg ervoor dat je de step parkeert op een daarvoor bestemde plek, zoals aangegeven door de aanbieder.
 6. Rit afsluiten: Sluit je rit af via de app. Dit zorgt ervoor dat de step correct wordt vergrendeld en dat de betaling voor de rit wordt afgerond.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Slovenië?

Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben we een lijst samengesteld van actieve deelstepaanbieders in Slovenië, inclusief de steden en provincies waar ze beschikbaar zijn.

Stad Provincie Aanbieders
Ljubljana Osrednjeslovenska E-scooter Ljubljana
Koper Primorsko-notranjska Tripp

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Slovenië

Bij het plannen van je rit is het cruciaal om de kosten te begrijpen. De kosten variëren per aanbieder en kunnen ook afhankelijk zijn van de stad.

Deelstepaanbieder Ontgrendel kosten Kosten per Minuut
DeelstepCo €1,50 €0,25
StepExpress €2,00 €0,20

Let op: kosten kunnen variëren per stad.

Elektrische step kopen in Slovenië?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een elektrische step tijdens je verblijf in Slovenië te kopen, adviseren we om er een in Nederland aan te schaffen vanwege de betere service en garantie. Overweeg een bezoek aan Nr1elektrischestep voor een breed assortiment aan elektrische steps.

Sluit je aan bij de elektrische step-revolutie in Slovenië en ontdek de schoonheid van dit Europese land op een milieuvriendelijke en leuke manier. Veel plezier en veilig rijden!

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step in Roemenië
Volgend artikel Elektrische Step in Polen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden