Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Hoppy step huren: hoe werkt het en wat zijn de kosten?

 • Henri Verbeek
 • 09 Sep, 22
 • 12 May, 23
Hoppy step huren: hoe werkt het en wat zijn de kosten?

Met een Hoppy step verken je verschillende steden op een duurzame en goedkope manier. Het is het ideale vervoersmiddel om jezelf van A naar B te verplaatsen in drukke steden. Zo kun je files voorbij rijden via het fietspad of de binnenstad verkennen via de voetgangerszones.

Om gebruik te kunnen maken van een Hoppy deelstep dien je de Hoppy app te downloaden. Vervolgens maak je een account aan, voeg je een betaalmethode toe en je bent klaar om te gaan. Hoe het precies allemaal werkt en hoe het zit met de kosten, vertellen we je op deze pagina.

hoppy deelstep logo

Wie is Hoppy?

Hoppy is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in micro(deel)mobiliteit. Zo stellen zij elektrische steps ter beschikking aan het publiek en kan iedereen er gebruik van maken. Ook bieden ze in diverse steden elektrische fietsen aan die verhuurt worden tegen een kleine betaling.

Op het moment is Hoppy actief in België en Spanje waar ze hun deelstep imperium proberen uit te breiden. Zo maken zij duidelijke afspraken met steden, rekening houdend met de wensen en behoeften, om de relatie goed te houden. Op deze manier kunnen ze verdergaan met uitbreiden naar andere landen binnen Europa.

In welke landen is Hoppy actief?

Hoppy was voor kort alleen actief in België. Hier boden zij de Hoppy deelstep aan in diverse grote steden, zoals:

Sinds augustus 2022 heeft Hoppy een grote stap gemaakt en zijn ze uit gaan breiden naar Spanje. Voor het Belgische deelstepbedrijf is dit uiteraard een grote stap, maar met succes. Zo zijn ze op het moment van schrijven al actief in verschillende grote steden in Spanje, waaronder:

 • Orrevieja
 • El Campello
 • Orihuela
 • Altea
 • Albir
 • Benidorm

Hoppy blijft aan de weg timmeren en is bezig met het uitbreiden naar steden in diverse Europese landen. Met de ontwikkelingen in Spanje ziet de toekomst er rooskleurig uit. Wist je dat er een verbod op elektrische steps in het openbaar vervoer geldt in Catalonië? Lees er meer over door op de link te klikken.

Hoe werkt het huren van een Hoppy step?

Het huren van een Hoppy step is zo simpel dat iedereen het kan. Hiervoor dien je enkel een smartphone met internetverbinding te hebben. Op jouw smartphone download je de Hoppy app voor Android of IOS en je bent al bijna klaar om te gaan. Doorloop onderstaand stappenplan om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van een deelstep van Hoppy.

 1. Open de app en maak een account aan;
 2. Vul het saldo aan om ritten af te kunnen rekenen;
 3. Ga via de app op zoek naar een Hoppy step bij jou in de buurt;
 4. Scan de QR-code op het stuur van de step en start de rit via de app;
 5. Eenmaal aangekomen op de bestemming parkeer je de step op de daarvoor aangewezen parkeerplekken;
 6. Sluit de rit af via de app en de kosten worden automatisch verrekend met jouw huidige saldo.

hoppy deelstep huren

Wat zijn de kosten voor een Hoppy step?

De kosten voor het huren van een Hoppy step liggen vrij laag. Het is daarom niet alleen een duurzame, maar ook een goedkope manier van vervoeren. Je betaalt altijd een vaste prijs voor het ontgrendelen van een Hoppy step en een prijs per minuut. Bekijk het overzicht hieronder om te zien wat de kosten zijn van aanbieder Hoppy.

Starttarief: Tarief per minuut: Totaal (rit van 20 minuten)
€ 1,- € 0,25 € 6,-

Let op: dit zijn de gemiddelde kosten voor het huren van een Hoppy step. De kosten kunnen per land en per stad verschillen, houd hier rekening mee.

Bespaar met kortingen en abonnementen

Wil je nog voordeliger gebruik kunnen maken van een Hoppy step? Maak dan gebruik van kortingscode 'HOPP10' voordat je de eerste rit afsluit. Houd er rekening mee dat de kortingscode alleen geldig is voor nieuwe gebruikers en er dus nog geen eerdere ritten geregistreerd mogen staan op jouw account.

Daarnaast biedt Hoppy ook uur-, dag- en maandpassen aan waarmee je voordeliger kunt rijden. Ideaal wanneer je regelmatig gebruik maakt van de deelsteps van Hoppy. Gebruik één van de volgende passen om nog goedkoper op pad te gaan met de Hoppy step:

 • Uurpas: met de uurpas kun je een rit rijden van maximaal 1 uur aaneengesloten. (€6,95)
 • Dagpas: met de dagpas kun je één hele dag onbeperkt ritten rijden van maximaal 30 minuten aaneengesloten. (€14,95)
 • Maandpas (3 ritten): met deze maandpas kun je een hele maand 3 ritten per dag rijden van maximaal 30 minuten aaneengesloten. (€24,95)
 • Maandpas (5 ritten): met deze maandpas kun je een hele maand 5 ritten per dag rijden van maximaal 30 minuten aaneengesloten. (€34,95)
 • Maandpas (10 ritten): met deze maandpas kun je een hele maand 10 ritten per dag rijden van maximaal 30 minuten aaneengesloten. (€49,95)

Welke elektrische step gebruikt Hoppy?

Wij krijgen regelmatig vragen over welke elektrische step Hoppy gebruikt. Zo zijn er mensen die hetzelfde model graag willen kopen. Echter maakt het Belgische deelstepbedrijf gebruik van eigen-gefabriceerde elektrische steps genaamd de 'Hopp's'. Op het moment bieden zij alleen nog maar de Hopp Type S aan, maar hier zal in de toekomst verandering in kunnen komen.

Zou je toch graag je eigen elektrische step willen kopen? Neem dan direct een kijkje in onze webshop. Hier vind je een groot aanbod van elektrische steps van hoge kwaliteit. Voor vragen of persoonlijk advies kun je altijd contact opnemen met onze deskundige klantenservice. Wij helpen je namelijk graag bij het vinden van de meest geschikte e-step voor jouw situatie.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden