Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Blankenberge

 • Henri Verbeek
 • 08 Sep, 22
 • 12 May, 23
Elektrische step in Blankenberge

Als je een dag naar Blankenberge gaat, kan het wellicht een leuk idee zijn om een elektrische step te huren. Hiermee kun je Blankenberge op een andere manier verkennen en hoef je niet constant te lopen om alle hoeken van de stad te kunnen zien.

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om in Blankenberge een elektrische step te huren. Zo zijn er in veel grote Belgische steden elektrische deelsteps te vinden van verschillende aanbieders. Maar hoe werkt het precies, hoe zit het met de kosten en wat zijn de regels voor het gebruik van een elektrische step? We leggen je op deze pagina alles uit over de elektrische step in Blankenberge.

Kan ik een elektrische step huren in Blankenberge?

In Blankenberge kun je op verschillende manieren een elektrische step huren. Zo is het mogelijk om bij een lokaal verhuurbedrijf aan te kloppen, maar is het voordeliger om een elektrische deelstep te gebruiken.

Op verschillende hoeken van Blankenberge vind je de deelsteps van aanbieder Hoppy. Om gebruik te kunnen maken van de Hoppy deelsteps heb je enkel een smartphone nodig met een internetverbinding. Volg vervolgens onderstaand stappenplan en je bent klaar om te gaan.

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

E-step huren in Blankenberge: wat zijn de kosten?

Een elektrische step huren in Blankenberge is vanzelfsprekend niet gratis. Echter zijn de kosten beperkt en betaal je relatief weinig voor een ritje op een elektrische deelstep. Zoals gezegd is Hoppy de enige actieve deelstepaanbieder in Blankenberge. Hieronder volgt daarom een overzicht met de kosten voor het huren van een elektrische step van Hoppy.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Hoppy € 1,- € 0,25 € 6,- App bekijken App bekijken

Rijd nog voordeliger met een abonnement

Ondanks dat de kosten voor het huren van een elektrische step in Blankenberge relatief laag liggen, kun je nog voordeliger rijden. Hoppy biedt speciale abonnementen/passen aan waarmee je voor een vaste prijs een bepaald aantal ritten of minuten kan rijden. Wanneer je vaker gebruik maakt van een elektrische deelstep van Hoppy, kan het interessant zijn om een van de volgende abonnementen of passen te kopen:

 • Uurpas: hiermee kun je 1 rit rijden van maximaal 1 uur aaneengesloten (€6,95).
 • Dagpas: hiermee kun je de hele dag onbeperkt rondrijden en ritten maken van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€14,95).
 • Maandpas (3 ritten): hiermee kun je maximaal 3 ritten per dag rijden van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€24,95).
 • Maandpas (5 ritten): hiermee kun je maximaal 5 ritten per dag rijden van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€34,95).
 • Maandpas (10 ritten): hiermee kun je maximaal 10 ritten per dag rijden van maximaal 30 minuten aaneengesloten (€49,95).

Profiteer van een gratis rit

Als nieuwe gebruiker van Hoppy heb je de mogelijkheid om een gratis rit van 10 minuten te ontvangen. Vul hiervoor code 'HOPP10' in (in de app) en ontvang een gratis rit van 10 minuten. Houd er rekening mee dat je nog geen eerdere ritten geregistreerd hebt mogen staan in jouw account. De promotiecode is namelijk alleen geldig voor nieuwe gebruikers.

Regels voor het gebruik van een elektrische step in Blankenberge

Ook voor de elektrische step gelden er verkeersregels. Net als voor alle andere voertuigen die deelnemen aan het verkeer zijn er regels waar je jezelf aan dient te houden. De regels voor het gebruik van een elektrische step in België zijn sinds 1 juli 2022 veranderd. Het is daarom belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden en wat er anders is dan voorheen. Hieronder volgen alvast een aantal belangrijke regels voor het gebruik van de e-step:

 • Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar;
 • Maximaal één persoon op de elektrische step;
 • In voetgangerszones dien je de snelheid aan te passen naar maximaal 6 km/u;
 • Bij snelheden hoger dan 6 km/u moet je gebruik maken van het fietspad, indien aanwezig.
 • Een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Naast bovenstaande regels gelden er ook nog andere regels in België voor het gebruik van een elektrische step op de openbare weg. Lees hiervoor ons informatieve artikel om er alles over te weten te komen door op de link te klikken. 

Elektrische step in Blankenberge kopen

Als je vaak of zelfs dagelijks gebruik maakt van een elektrische step, is een elektrische step huren in Blankenberge niet voordelig. In plaats daarvan kan het misschien wel interessant zijn om een eigen e-step aan te schaffen. Mocht je dat graag willen? Neem dan direct een kijkje in onze webshop waar je tal van verschillende modellen vindt.

Vind je het lastig om te bepalen welke elektrische step het beste bij je past? Niets aan de hand. Maak gebruik van onze keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice voor extra hulp en persoonlijk advies. Bij Nr1elektrische step vind je gegarandeerd een elektrische step die voldoet aan jouw behoeften en betaal je altijd de scherpste prijs!

Alle bestellingen boven de € 50,- worden gratis verzonden in Nederland & België

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden