Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Xiaomi step error codes: betekenissen & oplossingen van alle foutcodes

  • Henri Verbeek
  • 18 Nov, 22
  • 12 May, 23
Xiaomi step error codes: betekenissen & oplossingen van alle foutcodes

Net als andere elektrische vervoersmiddelen kunnen ook elektrische steps problemen/storingen krijgen. In het geval van een Xiaomi elektrische step zal er dan een foutcode op de display verschijnen. Maar wat betekenen de foutcodes en hoe kun je deze verhelpen?

Op deze pagina gaan we je alles vertellen over de verschillende Xiaomi step error codes. Hierbij vertellen we je exact wat het probleem is en wat de oplossing is om de foutcode te verhelpen. Lees je met ons mee?

Xiaomi foutcodes inclusief oplossingen

De elektrische steps van Xiaomi zijn razend populair vanwege hun prestaties ten opzichte van de prijs. Zo staat het merk bekend om zijn uitmuntende prijs/kwaliteitverhouding. Dit betekent echter niet dat een elektrische step van Xiaomi geen kuren kan krijgen.

Zodra een storing of probleem zich voordoet, zal de Xiaomi step dit aangeven door middel van een foutcode op de display. Hierdoor weet je direct dat er iets aan de hand is en dat je niet verder moet gaan steppen. Om je een duidelijk beeld te geven van de verschillende foutcodes, wat ze betekenen en hoe ze op te lossen zijn, gaan we ze hieronder met je behandelen.

Foutcode 10

Foutcode 10 betekent dat de communicatie tussen de besturingskaart en het display niet in orde is. Vaak is dit de oorzaak van een kabeltje dat loszit.

De oplossing voor foutcode 10 is het controleren van de kabelconnector tussen de besturingskaart en het display. Als de kabelconnector loszit, is het een kwestie van de kabel vastmaken waarna het probleem verholpen zou moeten zijn.

Foutcode 11

Foutcode 11 betekent dat er problemen zijn met fase A (blauw) van het moederbord. De oorzaak hiervan heeft meestal te maken met blootstelling aan vocht waardoor corrosie kan zijn ontstaan.

Om foutcode 11 op te lossen dien je fase A (blauw) te controleren op vocht en corrosie. Vervolgens zal de corrosie, indien aanwezig, verwijderd moeten worden.

Foutcode 12

Foutcode 12 betekent dat fase B (bruin/zwart) van het moederbord niet in orde is. Dit kan komen door blootstelling aan vocht waardoor corrosie kan zijn ontstaan.

Om foutcode 12 op te lossen moet je fase B (bruin/zwart) controleren op vocht en corrosie. Indien er corrosie aanwezig is, zal dit verwijderd moeten worden.

Foutcode 13

Foutcode 13 betekent dat er problemen zijn met fase C (geel) van het moederbord. Dit probleem ontstaat in de meeste gevallen door blootstelling aan vocht waardoor corrosie kan zijn ontstaan.

Om foutcode 13 op te lossen zal je fase C (geel) moeten controleren op vocht en corrosie. Als er corrosie aanwezig is, zal dit verwijderd moeten worden.

Foutcode 14

Foutcode 14 betekent dat er een probleem is met het uitlezen van de versnellingssensor. Dit kan komen door een defecte of loszittende kabel, of door de twee magnetische polen in de gashendel. De magnetische polen zijn erg kwetsbaar en kunnen gemakkelijk uit elkaar vallen wanneer de step omvalt.

Om foutcode 14 op te lossen dien je de kabel tussen de gashendel en het display te controleren. Zit het probleem ergens anders? Controleer dan de magnetische polen in de gashendel.

Foutcode 15

Foutcode 15 betekent dat er een fout is opgetreden tijdens het uitlezen van de remsensor. De oorzaak hiervan kan liggen bij een defecte of loszittende kabel, of bij de magnetische polen in de handrem. Deze magnetische polen zijn erg kwetsbaar en kunnen gemakkelijk uit elkaar vallen als de scooter is gevallen.

Om foutcode 15 op te lossen controleer je eerst de kabel tussen de handrem en het display. Mocht het probleem ergens anders zitten, dan is het zaak om de magnetische polen in de handrem te checken op ongeregeldheden.

Foutcode 18

Foutcode 18 betekent dat er iets mis is gegaan tijdens het uitlezen van de motorsensor. Een veel voorkomende oorzaak is dat er iets mis is met de kabels of elektrische contacten tussen de controller en de elektromotor. Dit kan zijn een defecte of loszittende kabel, maar ook defecte contactpunten tussen de kabels.

Om foutcode 18 op te lossen zal je alle kabels en elektronische componenten tussen de controller en de elektromotor moeten controleren op ongeregeldheden.

Foutcode 21

Foutcode 21 betekent dat er een communicatiefout is opgetreden met het BMS (Battery Management System). De oorzaak hiervan kan te maken hebben met defecte en/of loszittende kabels en elektronische componenten tussen de batterij en de controller.

Om foutcode 21 op te lossen dien je alle kabels en elektronische contactpunten tussen de controller en de batterij moeten controleren op onjuistheden.

Foutcode 22

Foutcode 22 betekent dat er een verkeerde batterijcode is vastgesteld. Dit probleem kan zich voordoen wanneer de batterij is vervangen door een onjuiste batterij voor het specifieke model Xiaomi step.

Om foutcode 22 op te lossen moet je de batterij vervangen door een batterij die geschikt is voor het desbetreffende model elektrische step.

Foutcode 23

Foutcode 23 betekent dat het serienummer van de batterij niet overeenkomt. Dit kan komen doordat de batterij is vervangen met een batterij zonder het juiste serienummer.

Om foutcode 23 op te lossen zal de batterij vervangen moeten worden door een batterij met het juiste serienummer.

Foutcode 24

Foutcode 24 betekent dat de systeemspanning van de step onjuist is. De oorzaak hiervan kan te maken hebben met defecte of loszittende kabels tussen de controller en de batterij.

Om foutcode 24 op te lossen dien je alle kabels tussen de connector en de batterij te controleren op onjuistheden. 

Foutcode 26

Foutcode 26 betekent dat er een fout is opgetreden bij het opslaan van data in het 'flash-geheugen'. Dit kan komen doordat er iets mis is met het moederbord (controller).

Om foutcode 25 op te lossen zal je het moederbord moeten controleren op defectieve of loszittende onderdelen. 

Foutcode 27

Foutcode 27 betekent dat het moederbord defect is. Dit kan twee oorzaken hebben, namelijk dat het moederbord daadwerkelijk defect is of dat er iets mis is met de kabels naar het moederbord.

Om foutcode 27 op te lossen zal je alle kabels en elektronische componenten die naar het moederbord gaan controleren op onjuistheden. Als je niets kunt vinden, zal het moederbord of enkele kabels vervangen moeten worden.

Foutcode 28

Foutcode 28 betekent dat bepaalde waarden van het MOSFET (motorbesturing) systeem onjuist zijn.

Om foutcode 28 op te lossen zal de controller vervangen moeten worden.

Foutcode 29

Foutcode 29 betekent dat de lage waarde(n) van het MOSFET (motorbesturing) systeem onjuist zijn.

Om foutcode 29 op te lossen dien je de controller te vervangen.

Foutcode 31

Foutcode 31 betekent dat er een fout is opgetreden in de systeemsoftware/firmware van de Xiaomi step.

Om foutcode 31 op te lossen zal je een firmware update moeten downloaden voor de step. Echter kan het resetten van de e-step ook kunnen helpen om het probleem op te lossen.

Foutcode 35

Foutcode 35 betekent dat het serienummer van de step onjuist is.

Om foutcode 35 op te lossen moet je het serienummer van het moederbord controleren. Indien het serienummer onjuist is, zal de controller vervangen moeten worden voor een nieuwe controller met het juiste serienummer.

Foutcode 39

Foutcode 39 betekent dat de temperatuur van de accusensor niet in orde is. Dit kan komen door oververhitting van de batterij of een slecht werkend Battery Management System (BMS).

Om foutcode 39 op te lossen zal je de batterij moeten vervangen of het BMS moeten (laten) repareren.

Foutcode 40

Foutcode 40 betekent dat de temperatuur van de controllersensor niet in orde is. De oorzaak bevindt zich meestal in het moederbord (controller).

Om foutcode 40 op te lossen dien je het moederbord te controleren op onjuistheden. Indien het moederbord defect is, zal deze vervangen moeten worden.

Overzicht van alle Xiaomi step error codes

Er is een hele waslijst aan Xiaomi step error codes, met elk zijn eigen betekenis en oplossing. Aangezien het niet heel overzichtelijk is, hebben we besloten om alle codes in één overzichtelijke tabel te plaatsen. Bekijk hieronder het overzicht en zie direct wat de oorzaak en oplossing is per foutcode.

Betekenis: Oplossing:
Foutcode 10 Communicatie tussen besturingskaart en display is niet goed Controleer de kabelconnector tussen het moederbord en de display. Het kan zijn dat de kabel loszit.
Foutcode 11 Fase A van de motorstroom is onjuist Controleer fase A (blauw) van het moederbord op vocht en corrosie.
Foutcode 12 Fase B van de motorstroom is onjuist Controleer fase B (bruin/zwart) van het moederbord op vocht en corrosie.
Foutcode 13 Fase C van de motorstroom is onjuist Controleer fase C (geel) van het moederbord op vocht en corrosie.
Foutcode 14 De uitlezing van de versnellingssensor is foutief Controleer de kabel tussen de de gashendel en het display. Check vervolgens de twee magnetische polen in de gashendel, deze zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk uit elkaar vallen.
Foutcode 15 De uitlezing van de remsensor is foutief Controleer de kabel tussen de rembediening en het display. Check vervolgens de twee magnetische polen in de handrem aangezien deze kwetsbaar zijn en eenvoudig uit elkaar vallen. Oorzaak kan ook vocht en/of corrosie zijn op de remsensor.
Foutcode 18 De uitlezing van de motorsensor is foutief Controleer het moederbord, de elektromotor en alle kabels/elektrische contacten tussen deze twee componenten.
Foutcode 21 Communicatiefout met het BMS (Battery Management System) Controleer de batterij, het moederbord en alle kabels/elektrische contacten tussen deze twee componenten.
Foutcode 22 Verkeerde batterijcode De batterij moet vervangen worden.
Foutcode 23 Serienummer van de batterij wijkt af De batterij moet vervangen worden.
Foutcode 24 Onjuiste systeemspanning Controleer het moederbord, de batterij en alle kabels daartussen.
Foutcode 26 Fout opgetreden bij het opslaan in flash-geheugen Controleer het moederbord op onjuistheden.
Foutcode 27 Moederbord is defect Moederbord (of kabels naar het moederbord) moeten vervangen worden.
Foutcode 28 Sommige waarden van de motorbesturing (MOSFET) zijn onjuist Moederbord moet vervangen worden.
Foutcode 29 Lage waarden van de motorbesturing (MOSFET) zijn onjuist Moederbord moet vervangen worden.
Foutcode 31 Fout in de systeemsoftware/firmware Xiaomi step moet geüpdatet of gereset worden.
Foutcode 35 Serienummer van de scooter is onjuist Controleer het serienummer van het moederbord. Indien foutief zal de controller vervangen moeten worden.
Foutcode 39 Temperatuur van de accusensor is niet in orde Batterij moet vervangen worden of het BMS (Battery Management System) moet gerepareerd worden.
Foutcode 40 Temperatuur van de sensor van de controller (moederbord) is niet in orde Moederbord moet gecontroleerd worden op onjuistheden. Indien defect zal het moederbord vervangen moeten worden.

Foutcode kan niet verholpen worden

Bovenstaande foutcodes en problemen komen zelden voor bij de elektrische steps van Xiaomi. Dit komt doordat Xiaomi enorm hoge productienormen hanteert waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Toch kan een probleem zich altijd voordoen.

Lukt het niet om een foutcode te verhelpen? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice voor hulp en advies. Samen proberen we op zoek te gaan naar de juiste oplossing om de elektrische step storing te verhelpen.

Mocht het echt niet lukken om een probleem met de Xiaomi step op te lossen? Dan kun je altijd nog proberen om contact op te nemen met de fabrikant. Echter kan het ook zijn dat jouw elektrische step toe is aan vervanging. Neem in dat geval een kijkje in onze webshop waar je een ruim assortiment van elektrische steps van de hoogste kwaliteit vindt. Bestel vervolgens direct online en geniet binnen no time van jouw nieuwe aankoop.

Bekijk alle elektrische steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Hoe bepaal je de juiste stuurhoogte van een elektrische step?
Volgend artikel Elektrische step resetten: hoe werkt dat precies?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden