Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step repareren: hoe zit het met de garantie?

  • Henri Verbeek
  • 10 Nov, 22
  • 03 Feb, 23
Elektrische step repareren

Het kan zomaar eens gebeuren dat er iets mankeert aan je elektrische step. In dergelijke gevallen zal een e-step reparatie nodig zijn om mankementen te herstellen.

Maar hoe lang gaat een elektrische step mee? En heb je zelf invloed op de levensduur van de step? We vertellen je er graag meer over. Een elektrische step reparatie zal namelijk niet altijd uitgesloten kunnen worden, aangezien externe factoren invloed kunnen hebben op de staat van de e-step.

Snelle oplossing voor een elektrische step reparatie

Wil je direct een oplossing voor het repareren van een elektrische step? Bekijk onze handige reparatieset met alle benodigdheden voor het repareren en onderhouden van een e-step. Deze reparatiekit bevat alles wat je nodig hebt en kun je overal mee naartoe nemen dankzij de handige opbergtas.

TNB Umtoolkit bekijken

Gaat een elektrische step snel kapot?

Het is lastig om aan te geven hoe snel en hoe vaak een elektrische step kapot zal gaan. Dit heeft namelijk te maken met verschillende factoren, zoals de kwaliteit en het gebruik van de elektrische step. Denk daarnaast ook aan externe factoren, zoals het weer, wegdek en andere weggebruikers.

We kunnen je vertellen dat een elektrische step over het algemeen elke 1.000 kilometer een onderhoudsbeurt nodig zal hebben. Tijdens het uitvoeren van onderhoud kan er bepaald worden of een e-step reparatie nodig zal zijn. Zo kan het zijn dat sommige onderdelen aan vervanging toe zijn doordat ze versleten of kapot zijn.

Een elektrische step repareren is, afhankelijk van het onderdeel dat toe is aan reparatie, meestal geen makkelijke klus. We raden je daarom aan om niet zomaar zelf te gaan sleutelen aan een elektrische step om verdere schade te voorkomen. Schakel in plaats daarvan de hulp in van een elektrische step reparateur die je kan helpen bij het repareren van de elektrische step.

Wat kan er kapot gaan aan een e-step?

Net zoals een auto ooit naar de garage moet of een fiets naar de fietsenmaker, zal dit ook het geval zijn voor jouw elektrische step. In het ergste geval zal een elektrische step reparatie nodig zijn om er weer gebruik van te kunnen maken. Er zijn namelijk verschillende onderdelen die kapot kunnen gaan. Hieronder leggen we je precies uit welke onderdelen dat zijn, wat er kapot kan gaan en hoe je dit kunt oplossen.

Remsysteem

Elektrische steps kunnen verschillende soorten remsystemen hebben waarbij de één vatbaarder is voor schade dan de ander. Zo worden sommige e-steps gemaakt met mechanische schijfremmen, terwijl anderen voorzien worden van een hydraulisch remsysteem. Hoe ingewikkelder het systeem, hoe meer kans er bestaat op schade.

Merk je tijdens het rijden dat de remmen niet functioneren naar behoren? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. In sommige gevallen is het een kwestie van de remmen bijstellen, maar dit is niet altijd het geval. Is er iets anders aan de hand met de remmen? Of kun je de remmen niet zelf bij stellen? Ga dan zeker op zoek naar een reparateur om de elektrische step te repareren. Lees eventueel meer over elektrische step remsystemen.

Banden

De meeste e-step reparaties hebben betrekking tot de banden. Zo kunnen ook de banden van een elektrische step lek raken, in het geval van een elektrische step met luchtbanden althans. Een spijker, glasscherf of ander scherp voorwerp op de weg kan al snel leiden tot een lekke band.

In veel gevallen is het mogelijk om een elektrische step band zelf te plakken, maar soms zal de band ook vervangen moeten worden. Houd er ook rekening mee dat banden bij gebruik slijten. Daarom zal het verstandig zijn om de banden eens in de zoveel tijd te vervangen, afhankelijk van de mate van gebruik. Bekijk of je dit zelf kunt doen of schakel de hulp in van een reparateur.

Veringen

Veel elektrische steps worden gemaakt met veringen, voor het opvangen van bultjes, drempels en oneffenheden in de weg. Echter kunnen veringen ook kapot gaan wanneer je veelvuldig te hard over een bultje heen rijdt. Een kapotte vering kan erg gevaarlijk zijn tijdens het rijden en zal daarom snel gerepareerd of vervangen moeten worden. Zo zal je merken dat het evenwicht en de stabiliteit van de e-step minder zal zijn.

Batterij/accu

Elektrische steps werken op een accu/batterij en kunnen na verloop van tijd minder goed functioneren of zelfs kapot gaan. Het is daarom van belang om zorgvuldig om te gaan met de elektrische step accu en daarbij rekening te houden met verschillende zaken.

Eén van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden is dat je de e-step accu op de juiste manier oplaadt. Hiermee voorkom je dat de accucapaciteit minder wordt en daardoor dus steeds sneller zal leeg raken. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de weersomstandigheden aangezien batterijen minder goed zullen werken in extreme temperaturen (zowel koud als heet).

In het geval van een kapotte of minder functionerende accu is een elektrische step reparatie overbodig. Je zal in plaats daarvan enkel de batterij hoeven te vervangen en er deze keer voor te zorgen dat je er zorgvuldiger mee omgaat. 

Verlichting

Als laatst wil het vanzelfsprekend wel eens voorkomen dat de verlichting van de elektrisch step kapot gaat. Gelukkig is dit meestal zo gerepareerd door middel van het plaatsen van een nieuw lampje. Vaak kun je dit zelf doen, maar dat zal afhangen van het merk en model elektrische step. Zorg er in ieder geval voor dat de verlichting op de e-step, indien aanwezig, altijd werkt zodat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Voorkomen is beter dan genezen

Een elektrische step repareren kan prijzig zijn, afhankelijk van wat er precies kapot is. Daarom zeggen wij altijd dat het beter is om te voorkomen dan te genezen. Hiervoor is het belangrijk om goed onderhoud uit te voeren. Tijdens het uitvoeren van onderhoud kun je eventuele schades vroegtijdig opsporen zodat verdere schades voorkomen kunnen worden.

Bovendien zal goed onderhoud ertoe leiden dat de staat van de elektrische step altijd in orde zal zijn. Toch is schade dan niet geheel uitgesloten aangezien er ook externe factoren zijn die kunnen leiden tot kapotte onderdelen. Mocht er daarom toch iets kapot gaan? Laat dan altijd een elektrische step repareren door een deskundige reparateur om verdere schade te voorkomen.

Bekijk in onze webshop de TNB Umtoolkit reparatieset, die je overal mee naartoe kunt nemen. Het bevat alles wat je nodig  hebt om jouw e-step in geval van nood te kunnen repareren en/of onderhoud uit te voeren.

Kan ik aanspraak maken op de garantie?

Bij Nr1elektrischestep worden alle nieuwe elektrische steps verkocht met garantie. Afhankelijk van het gekozen model zal de garantieperiode 1 tot 2 jaar geldig zijn, mits er geen aanpassingen (zowel qua uiterlijk als technisch) zijn verricht.

Mocht er tijdens de garantieperiode iets kapot gaan, waar je zelf niets aan kunt doen (fabrieksfout), dan kun je aanspraak maken op de garantie. Neem in dat geval altijd eerst contact op met onze klantenservice zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een oplossing.

Kun je geen aanspraak maken op de garantie? Of is de garantieperiode verlopen? Dan zal reparatie van de elektrische step noodzakelijk zijn. Ga hiervoor op zoek naar een erkende e-step reparateur bij jou in de buurt om de elektrische step na te laten kijken. De reparateur zal achterhalen wat er mis is met de elektrische step om vervolgens de elektrische step te repareren.

Nieuwe elektrische step kopen

Wanneer de schade aan jouw elektrische zodanig groot is dat een e-step reparatie niet meer veel zal uithalen, kan het een optie zijn om een nieuwe elektrische step te kopen. Soms zal het repareren van de schade duurder zijn dan het kopen van een nieuwe elektrische step. Maak daarom altijd een afweging om de elektrische step te laten repareren of een nieuwe te kopen.

Mocht je graag een nieuwe elektrische step willen kopen? Dan ben je bij Nr1elektrischestep aan het juiste adres. In onze webshop vind je een ruim aanbod aan kwalitatieve elektrische steps waarbij je recht hebt op minimaal 2 jaar garantie, die dekking biedt voor fabricagefouten op vervangingsbasis van elektrische onderdelen. Mocht er een onderdeel (dat binnen de garantievoorwaarden valt) vervangen moeten worden kun je dit binnen de garantietermijn laten repareren bij een door ons aangewezen servicebedrijf.

Bekijk al onze elektrische steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden