Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Voi start met test draadloos opladen e-steps

  • Henri Verbeek
  • 09 May, 23
  • 10 May, 23
Voi start met test draadloos opladen

Door de stijging in populariteit van de elektrische step zijn bedrijven steeds meer onderzoek aan het doen naar innovatieve technieken. Dit geldt ook voor Voi, een micro mobiliteitsbedrijf die een samenwerking is aangegaan met Bumblebee Power om het draadloos opladen van een e-step mogelijk te maken.

Niet alleen zal deze ontwikkeling zorgen dat de batterij weer sneller wordt opgeladen, maar ook op een manier waardoor de levensduur van de batterij wordt verlengd. De Chief Technology Officer van Bumblebee Power, David Yates, voegt hier ook aan toe dat de ontwikkeling de bedrijfskosten met maar liefst 50% kan drukken.

Het onderzoek heeft tot nu toe een goed resultaat opgeleverd, want Voi start met een officiële test voor draadloos opladen. Wij, van Nr1elektrischestep, informeren je graag over deze nieuwe ontwikkeling.

Voi start met test draadloos opladen: hoe werkt het?

Waarom is het zo’n grote stap om draadloos opladen mogelijk te maken voor de elektrische step? Veel steden hebben publieke plaatsen waar mensen een elektrische step kunnen huren of parkeren. Om te zorgen dat de batterij altijd opgeladen is, worden ze momenteel tussentijds vervangen door nieuwe batterijen. Dit is een methode die toe is aan verbetering.

Met behulp van het draadloos opladen wordt iedere elektrische step automatisch opgeladen wanneer deze geparkeerd staat bij een laadpunt. Niet alleen zal deze innovatie veel bedrijfskosten verminderen, maar ook draagt het bij aan de duurzaamheid van de elektrische step. Er hoeven namelijk minder batterijen vervangen of weggegooid te worden.

Onderzoek op de Universiteit van Warwick

Voor een periode van zes maanden wordt de technologie uitgetest op de Universiteit van Warwick. Gedurende de zes maanden mogen de elektrische steps overal gebruikt worden op de campus. Uiteindelijk moeten ze weer geparkeerd worden op een oplaadpunt, waar ze met behulp van de draadloze oplader weer worden opgeladen.

Er is echter nog zeker genoeg werk aan de winkel. Yates geeft aan dat de gebruikers nog aannemen dat ze niet op het laadplatform mogen staan en dat er daarnaast goed moeten worden geanalyseerd hoe de gebruikerservaring en de betrouwbaarheid van het systeem presteert.

Wil je graag meer weten over het doel van de tests van Voi en Bumblebee Power? Lees er meer over in dit artikel.

Het verlengen van de levensduur van de batterij

Zodra het draadloos opladen officieel wordt goedgekeurd, gaat het direct kosten besparen voor de bedrijven. De levensduur van de e-step batterij wordt namelijk makkelijk drie keer verdubbeld met behulp van draadloos opladen. Niet alleen is dit positief nieuws voor de portemonnee van de bedrijven, maar ook voor het milieu.

De batterij is het minst duurzame item van de elektrische step. Wanneer de levensduur van een batterij maar liefst driemaal wordt verlengd, is er direct minder productie nodig. Hoe minder batterijen er worden geproduceerd, hoe minder uitstoot er in het milieu terecht komt.

Ook hoeven er minder batterijen weggegooid te worden. Wij zijn daarom erg benieuwd naar het resultaat wat er bereikt wordt met de tests voor het draadloos opladen van Voi. Blijf op de hoogte van deze ontwikkeling, of andere nieuwtjes rondom de elektrische step, via onze kennisbank!

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Frankrijk verbiedt elektrische step voor kinderen onder 14 jaar
Volgend artikel Elektrische steps verboden in Catalonië

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden