Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische steps verboden in Catalonië

  • Henri Verbeek
  • 09 May, 23
  • 10 May, 23
Elektrische steps verboden in Catalonië

Wist jij dat een elektrische step verboden is in Catalonië? De elektrische step is in de meeste steden niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In sommige steden is het zelfs een van de beste manieren om als toerist door de stad te navigeren.

Ondanks dat de populariteit erg gestegen is, nemen steeds meer landen maatregelen tegen het gebruik van de elektrische step. Dit geldt ook voor Catalonië. Maar wees gerust, ondanks dat de e-step verboden is in Catalonië, zijn er ook een aantal uitzonderingen. Wij, van Nr1elektrischestep, leggen je in dit artikel alles uit over de regelgeving rondom de e-step in Catalonië.

De elektrische step verboden in Catalonië: hoe zit het in elkaar?

Wil jij graag op de elektrische step door de straten van Barcelona heen rijden? Dan mag je dit volgens de nieuwe regelgeving gelukkig nog steeds doen. Wat echter sinds februari 2023 niet meer mogelijk is, is om met de elektrische step gebruik te maken van het openbaar vervoer. De autoriteiten van Catalonië vinden dit namelijk niet altijd even veilig. De regel geldt als volgt:

Het is niet toegestaan om met een eenwieler of elektrische step gebruik te maken van het openbaar vervoer dat wordt beheerd door de Catalaanse overheid Generalitat de Catalunya (Rodalies, streekbussen, FGC), de TRAM en de AMB (Metro en Metropolitan Bus). Het verbod geldt voor alle ritten, dus zowel in de nacht als overdag. Ook geldt het verbod in zowel de stad als de provincie Barcelona, Girona, Lleida en Tarragona.

De reden achter deze regelgeving heeft te maken met de batterij van de elektrische step. Ze zijn bang dat de batterij mogelijk voor ontvlambaarheid of een explosie kan zorgen wanneer deze te erg is belast. Alle elektrische steps die sneller dan 25 km/u kunnen rijden zijn daarom tijdelijk niet toegestaan in het openbaar vervoer. Een elektrische step met een topsnelheid van 25 km/u en een elektrische fiets zijn bijvoorbeeld wel toegestaan in het openbaar vervoer.

In dit Spaanse artikel over het verbod op elektrische steps en eenwielers in het openbaar vervoer lees je alles over de nieuwe wet- en regelgeving. Hierin wordt duidelijk de reden en het gevolg van de nieuwe regels in weergegeven.

Voorkom een onverwachte hoge boete

De autoriteiten van Catalonië hebben besloten dat het verbod vanaf 1 februari 2023 ingaat voor een periode van 6 maanden. Tijdens deze periode gaan ze nieuwe en betere regels invoeren rondom het gebruik van de persoonlijke mobiliteitsvoertuigen.

Houd jij je gedurende deze 6 maanden niet aan de regel? Dan riskeer je een boete van 200 euro. Mocht je tijdens jouw verblijf in Barcelona gebruikmaken van de elektrische step? Parkeer hem dan bij één van de vele Biciboxen voordat je het openbaar vervoer instapt.

Mag je met de elektrische step de straten op?

Gelukkig mag je nog steeds met de elektrische step door de straten van heel Catalonië rijden. Let wel op dat de elektrische step wordt gezien als een vervoermiddel voor persoonlijk gebruik. Dit betekent dat je niet bent toegestaan om op de stoep, een tunnel of een voetgangerspad te rijden. 

Uiteraard mag je ook niet onder invloed van alcohol op de elektrische step stappen. Wil jij graag meer te weten komen over regelgevingen rondom het gebruik van een elektrische step? Lees dan dit artikel of een van onze andere informatieve artikelen.

Bekijk alle e-steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Voi start met test draadloos opladen e-steps
Volgend artikel Elektrische step duurzaamheid

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden