Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step opladen

  • Henri Verbeek
  • 30 Aug, 22
  • 10 May, 23
Elektrische step opladen

Een elektrische step opladen klinkt vaak makkelijker dan gedacht. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om de electrische step op een veilige en efficiënte manier op te laden.

Om je hiervan op de hoogte stellen gaan we je op deze pagina alles vertellen over het opladen van een elektrische step. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden en zorg je ervoor dat de accu van je e-step zo lang mogelijk meegaat.

Hoe moet je een elektrische step opladen?

Een elektrische step opladen is vrij simpel en is in principe net zo makkelijk als het opladen van je telefoon. Zo pak je de oplader van de e-step, stop je deze in het stopcontact en plug je hem vervolgens in de aansluiting (oplaadpoort) van de elektrische step.

Tegenwoordig zijn bedrijven als Voi zelfs al bezig met tests voor het draadloos opladen van een e-step. Lees alles over de tests van Voi met draadloos opladen van een elektrische step

Wat bij het opladen van een e-step wel belangrijk is, is om rekening te houden met een aantal zaken. Hier vertellen we je dan ook graag wat meer over.

5 tips voor het opladen van een elektrische step

Het opladen van een elektrische step is uiteraard belangrijk om ervoor te zorgen dat je op de e-step kunt rijden. Echter zal dit wel op de juiste manier moeten gebeuren om te voorkomen dat de levensduur van de accu hieronder zal leiden. We geven je daarom 5 tips die je kunnen helpen bij het veilig en efficiënt opladen van de elektrische step

1. Laad de e-step op voordat de accu leeg is

De meeste elektrische steps zijn voorzien van een lithium-ion accu. Dit komt doordat dit type accu onwijs vaak ontladen en opgeladen kan worden zonder accucapaciteit te verliezen. Waar enkele elektrische steps zijn voorzien van een loodaccu is het vaak beter om te kiezen voor een e-step met een duurzame lithium-ion accu.

Om de levensduur van de batterij te bevorderen is het aan te raden om de accu nooit volledig leeg te laten gaan. Daarom is het verstandig om de elektrische step na elke rit op te laden zodat het batterijpercentage altijd boven de 10% blijft, boven de 40% is echter nog beter. Zit er geen batterijindicatie op het scherm van de elektrische step? Houd dan rekening met de actieradius en afgelegde kilometers na elke rit.

2. Laad de e-step nooit langer op dan nodig is

Zoals je hebt kunnen lezen is het regelmatig opladen van elektrische step bevorderlijk voor de levensduur van de accu. Echter is het niet verstandig om de accu langer op te laden dan daadwerkelijk nodig is. Wanneer de accu vol is en de oplader nog steeds is aangesloten kan de accu oververhit raken en lui worden. Dat wil zeggen dat er capaciteit verloren gaat waardoor de ritten steeds korter zullen worden.

Merk je dat het opladen van elektrische step minder lang duurt dan aangegeven staat? Dan kan dit een teken zijn dat de batterij toe is aan vervanging. In dergelijke gevallen kun je altijd contact met ons opnemen voor hulp en advies. Vervolgens nemen wij contact op met de fabrikant om het probleem te melden.

3. Zorg altijd voor de juiste oplader

Het is essentieel om een elektrische step op te laden met de juiste oplader. Bij ons wordt daarom altijd de juiste oplader meegeleverd bij elke elektrische step. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je de e-step veilig en optimaal kunt opladen zonder problemen.

Mocht de accu na verloop van tijd toch kapot gaan? Dan zal er een nieuwe oplader moeten komen. Neem in dat geval eerst contact met ons op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een passende oplossing.

Heb je toch een nieuwe oplader nodig, dan is het aan te raden om niet direct voor de goedkoopste te kiezen. Kijk ook goed naar de eigenschappen van de accu om een oplader te vinden die niet te veel, maar ook weer niet te weinig oplaadt. Lees eventueel meer over het vinden van een geschikte elektrische step oplader door op de link te klikken.

4. Laad niet op in extreme weersomstandigheden

Batterijen en accu's gaan vaak niet goed gepaard met extreme weersomstandigheden. Wellicht heb je ooit met de batterij van jouw telefoon ervaren dat deze sneller leeg raakt wanneer het onwijs warm of juist heel koud is. Dit komt doordat dergelijke weersomstandigheden de prestaties van de batterij beïnvloeden.

In het geval van een elektrische step accu is dit ook het geval bij extreme temperaturen. Daarom is het af te raden om de e-step op te laden wanneer het extreem warm of extreem koud is. Mocht je de elektrische step binnenshuis, onder normale temperaturen, op kunnen laden? Dan is dat uiteraard geen enkel probleem.

Ook is het af te raden om te gaan rijden met een elektrische step wanneer het extreem warm of koud is. Zorg er altijd voor dat een e-step op een plek wordt opgeslagen met normale temperaturen, voornamelijk wanneer je de e-step voor langere tijd gaat opbergen.

5. Laad de accu op voordat je de e-step gaat opbergen

Misschien klinkt het niet heel logisch, maar toch is het verstandig om een elektrische step op te laden voordat je deze gaat opbergen. Ook wanneer je van plan bent om de e-step voor langere tijd niet te gaan gebruiken, juist dan is het belangrijk om de e-step op te laden.

In het geval dat je de elektrische step voor langere tijd niet gaat gebruiken, is het aan te raden om de batterij tot minimaal 50% op te laden. Daarbij raden de fabrikanten van e-steps aan om de elektrische step één keer per 30 dagen weer op te laden tot ongeveer 50%, indien dit mogelijk is. Hierdoor zal de accu-activiteit in stand gehouden worden wat bevorderlijk is voor de levensduur van de elektrische step.

Hoe lang moet een elektrische step opladen?

Een elektrische step moet net zo lang opladen als de fabrikant aangeeft. Op het begin zal je wellicht in de gaten houden hoe lang het ongeveer duurt voordat de elektrische is opgeladen.

Vervolgens kun je voor jezelf bepalen hoe lang het duurt voordat de accu zo goed als volledig is opgeladen. Vaak kan het gunstig uitpakken om de accu iets minder dan voor 100% op te laden. Hierdoor zal de levensduur van de batterij namelijk bevordert worden.

Bekijk al onze elektrische steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden