Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Frankrijk verbiedt elektrische step voor kinderen onder 14 jaar

  • Henri Verbeek
  • 09 May, 23
  • 10 May, 23
Frankrijk verbiedt elektrische step voor kinderen onder 14 jaar

Wil jij graag gebruikmaken van een elektrische step in Frankrijk? Let er dan wel op dat Frankrijk het verbiedt om een elektrische step te gebruiken wanneer jij onder de 14 jaar bent.

Begin 2023 werd de leeftijd van 12 naar 14 jaar veranderd. Houd jij je niet aan deze regel? Dan kan je een flinke boete ontvangen. Wij, van Nr1elektrischestep, informeren je graag verder over deze nieuwe wet- en regelgeving.

Frankrijk verbiedt elektrische step voor kinderen

Door de stijging in het gebruik van de elektrische step, zijn landen verplicht om regelgevingen rondom de elektrische step op te stellen. Ondanks dat de elektrische step een veilig vervoermiddel is, voorkomen de regelgevingen dat er ernstige ongelukken gebeuren. Het is immers nog steeds een vervoermiddel dat 25 km/u kan rijden.

Frankrijk heeft daarom een nieuwe regel opgesteld. Het is vanaf nu niet meer mogelijk om gebruik te maken van een elektrische step wanneer je jonger bent dan 14 jaar. Met deze regelgeving wordt voorkomen dat kinderen die niet op de hoogte zijn van alle verkeersregels op de elektrische step stappen en deelnemen aan het verkeer.

Gevolgen voor de populaire deelsteps?

De deelsteps zijn voor toeristen en lokalen een handige en duurzame manier om zich door een stad heen te bewegen. Dit geldt ook voor vele Franse steden, zoals Parijs. Er is echter ook een keerzijde aan het gemak van de deelsteps.

Vaak vertonen gebruikers erg roekeloos rijgedrag of laten zij de deelsteps midden op straat staan. Parijs heeft daardoor al eerder een streng snelheidslimiet en een parkeerregulatie ingediend. Lees er hier meer over.

Voor nu lijkt de nieuwe regelgeving rondom de leeftijd nog geen gevaar te geven voor de deelsteps. Men is echter wel bang dat dit nog maar het begin is en dat het mogelijk tot een volledig verbod gaat leiden. Zolang gebruikers verantwoordelijk omgaan met de steps hoeft het niet zover komen.

De toekomst van de elektrische step

Om te zorgen dat niet alleen deze, maar ook andere regelgevingen rondom de elektrische step worden nageleefd, verhoogt Frankrijk de prijs van de boetes. Het is bijvoorbeeld verplicht dat jouw elektrische step voorzien is van een richtingaanwijzer en remlicht.

Is dit niet het geval? Dan mogen de Franse autoriteiten je een flinke boete geven. De autoriteiten geven ook aan dat ze de elektrische steps niet willen afschaffen. Ze zijn van mening dat de juiste regels veilig gebruik voor de rijder en de omgeving kunnen garanderen.

Hoe zit het in de andere landen?

Frankrijk is niet het enige land dat de verkeersregels van de elektrische step aan het aanscherpen is. Ook in andere Europese landen zijn ze bezig met het veranderen van regels rondom e-steps. In onze kennisbank vind je voor verschillende landen en buitenlandse steden hoe het zit met de lokale wet- en regelgeving.

Ben je echter op zoek naar een elektrische step voor persoonlijk gebruik? Bekijk dan eens het aanbod in onze webshop. Bij Nr1elektrischestep ben je op de juiste plek voor de aanschaf van een kwalitatieve elektrische step. Bovendien kun je altijd rekenen op de beste service!

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step geschiedenis
Volgend artikel Voi start met test draadloos opladen e-steps

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden