Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Oekraïne

 • Henri Verbeek
 • 17 Jan, 24
 • 20 Jan, 24
Elektrische step in Oekraïne

In de straten van Oekraïne hebben elektrische steps de harten van velen veroverd, en het is geen wonder waarom. Deze handige, milieuvriendelijke e-steps bieden een efficiënte en leuke manier om door steden te navigeren. Maar voordat je jezelf op een e-step plaatst, is het essentieel om de regels en wetgeving te begrijpen die het gebruik ervan in Oekraïne reguleren.

Regels voor de elektrische step in Oekraïne

In Roemenië staat een elektrische step bekend als een "trotineta electrică," en er geldt een speciale wetgeving voor deze moderne vorm van vervoer. Voordat je de opwindende wereld van e-steps betreedt, is het van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en eisen die hieraan verbonden zijn. Hier zijn de cruciale regels die je moet kennen:

 • Rijden op een elektrische step is toegestaan vanaf de leeftijd van 14 jaar.
 • Het bezitten van een rijbewijs is niet vereist om een e-step te besturen.
 • Volg strikt de verkeersregels en -tekens die gelden voor fietsers.
 • Het dragen van een helm is verplicht voor bestuurders tot 16 jaar.
 • De e-step moet uitgerust zijn met remmen, zowel een voor- als achterlicht, een bel of toeter, en reflectoren.
 • De maximale snelheid is beperkt tot 25 km/u.
 • Gebruik het fietspad indien beschikbaar; anders rijdt je op de rijbaan, maar alleen toegestaan op wegen met een maximale snelheid van 50 km/h.
 • Het is niet toegestaan om op de stoep te rijden.
 • Het is strikt verboden om met twee personen op een elektrische step te rijden.

Belangrijk: Bij het huren van een elektrische step in Roemenië kan er een aparte verzekeringsplicht gelden. Controleer vóór vertrek de dekking bij je verzekeraar om onaangename verrassingen te voorkomen. Veiligheid staat voorop, dus wees goed voorbereid en geniet van je elektrische stepavontuur in Roemenië!

Hoe kan ik gebruikmaken van een e-step in Oekraïne?

Voordat je de straten van Oekraïne doorkruist op een elektrische step, zijn er verschillende manieren om er een te bemachtigen:

 • Eigen E-step: Als je al een elektrische step bezit, ben je klaar om de stad te verkennen. Zorg ervoor dat je de regels naleeft en geniet van de vrijheid van je eigen voertuig.
 • Huren bij een Lokaal Verhuurbedrijf: Lokale verhuurbedrijven bieden vaak elektrische steps aan voor diegenen die er slechts tijdelijk een nodig hebben. Ontdek de mogelijkheden en overweeg de kosten voordat je een keuze maakt.
 • Deelstep Huren: Voor een flexibele en kosteneffectieve optie kun je overwegen om een deelstep te huren. Met diverse aanbieders actief in Oekraïne, is dit een handige manier om snel van A naar B te komen.

Huren bij een lokaal verhuurbedrijf in Oekraïne

Lokale verhuurbedrijven bieden vaak een eenvoudige manier om een elektrische step te huren. De kosten variëren, dus het is de moeite waard om verschillende opties te vergelijken. Sommige bedrijven bieden mogelijk ook kortingen of goedkopere tarieven voor langere huurperiodes.

Deelstep in Oekraïne huren

Als deelstepaanbieders actief zijn in de stad waar je verblijft, is het huren van een deelstep een handige optie. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Download de mobiele applicatie van een van de actieve aanbieders in Roemenië. Identificeer welke aanbieders momenteel beschikbaar zijn.
 2. Creëer een account en verbind een betaalmethode. De meeste dienstverleners accepteren betalingen via creditcard, PayPal, Apple Pay en Google Pay.
 3. Zoek een e-step in je nabijheid via de app. Ontdek niet alleen de locatie van de dichtstbijzijnde elektrische step, maar controleer ook het batterijpercentage van het voertuig in de app.
 4. Ontgrendel de step door de QR-code op het voertuig te scannen. Dit opent de mogelijkheid om je rit te starten.
 5. Parkeer de step zorgvuldig na het voltooien van je rit. Gebruik de app om de dichtstbijzijnde retourlocatie te vinden en plaats de step op een plek waar het anderen niet hindert.
 6. Sluit je rit af via de app. Na afloop geeft de app een overzicht van je afgelegde route en de kosten van de rit, waardoor je volledige controle hebt over je elektrische stepervaring.

Welke deelstepaanbieders zijn actief in Oekraïne?

In Oekraïne hebben verschillende deelstepaanbieders hun diensten uitgerold. Zo kun je bij de volgende aanbieders terecht om een deelstep te huren:

Hier nog een overzicht van actieve aanbieders per stad en provincie:

Stad Provincie Aanbieders
Boekarest Ilfov Lime, Bolt
Iasi Iasi Lime
Cluj-Napoca Cluj Lime, Bolt

Let op: De beschikbaarheid kan veranderen, dus controleer regelmatig de actuele informatie.

Kosten voor het huren van een elektrische deelstep in Oekraïne

Voordat je op pad gaat, is het handig om te weten wat de kosten zijn. Hier is een overzicht van de kosten per deelstepaanbieder:

Deelstepaanbieder Ontgrendelkosten Kosten per Minuut
Bolt €1,00 €0,15
Lime €1,00 €0,15

Let op: Kosten kunnen variëren afhankelijk van de stad.

Elektrische step kopen in Oekraïne?

Als je gecharmeerd bent geraakt van elektrische steps, overweeg dan om er een te kopen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om er een in Oekraïne aan te schaffen, is het raadzaam om dit in Nederland te doen vanwege betere service en garantie. Bekijk het assortiment op Nr1elektrischestep voor hoogwaardige opties. Ontdek de vrijheid van elektrische steps in Oekraïne en geniet van een moeiteloze manier van reizen door de prachtige steden.

Bekijk ons assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische Step in Polen
Volgend artikel Elektrische Step in Noorwegen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden