Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Aalst

  • Henri Verbeek
  • 12 Aug, 22
  • 12 May, 23
Elektrische step in Aalst

Woon je in Aalst of ga je de stad voor een dag bezoeken? Dan heb je de mogelijk om een elektrische step in Aalst te huren. Zo vind je op diverse locaties in de stad de deelsteps van Dott. Dott is een deelstepaanbieder die haar elektrische steps aanbiedt aan het publiek om te huren. Hierdoor kun je op een comfortabele en betaalbare manier Aalst verkennen.

Maar hoe zit het precies met de regels voor elektrische steps in Aalst? Hoe kun je een deelstep huren? En wat zijn de kosten? Op deze pagina vertellen je meer over het huren van een elektrische step in Aalst.

Hoe kan ik gebruik maken van een deelstep in Aalst?

Op het moment is Dott de enige deelstepaanbieder die actief is in Aalst. Om gebruik te kunnen maken van de deelstep dien je de app te downloaden. Hoe het precies werkt, leggen we je hieronder uit:

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

Hoe zit het met de kosten?

De kosten voor het huren van een elektrische step in Aalst bestaan uit twee onderdelen, namelijk de ontgrendelkosten en de kosten per minuut. Hieronder zie je in één oogopslag wat de kosten zijn voor het huren van een elektrische deelstep in Aalst bij deelstepaanbieder Dott.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Dott € 0,50 € 0,17 € 3,90 App bekijken App bekijken

Profiteer van kortingen en/of gratis ritten

In de Dott app vind je jouw persoonlijke 'refferal code' die je kunt delen met je vrienden. Nodig vrienden uit met jouw persoonlijke code en ontvang beide een beloning wanneer zij hun eerste rit maken. Jullie ontvangen allebei 2x gratis ontgrendelen + 20 minuten rijtegoed. Omgerekend ontvang je dan een korting van € 4,40 (samen € 8,80).

De regels voor het gebruik van een elektrische step in Aalst

Net als voor alle andere vervoersmiddelen gelden er ook verkeersregels voor de elektrische steps. Hieronder daarom een overzicht van de belangrijkste regels voor de elektrische step in Aalst.

  • Er geldt een maximaal toegestane snelheid van 25 km/u;
  • De minimumleeftijd om gebruik te mogen maken van een elektrische step is 18 jaar;
  • Parkeer de elektrische (deel)step altijd op de daarvoor aangewezen zones;
  • Rijd je zachter dan 6 km/u, dan dien je gebruik te maken van het trottoir;
  • Bij een snelheid hoger dan 6 km/u maak je gebruik van het fietspad, indien aanwezig;
  • Indien er geen fietspad aanwezig is, rijd je zoveel mogelijk rechts op de weg.

Voor een volledig overzicht van alle elektrische step regels in België, kun je onze pagina over elektrische steps in België bezoeken.

Free-floating zones in Aalst

In Aalst zijn er speciale free-floating zones waarin er geen vaste parkeerplekken zijn voor de elektrische steps. In het centrum op het stadsplein bevindt zich wel een vaste standplaats waar je de elektrische (deel)steps kunt parkeren.

Als je de app van Dott opent zie je op de kaart precies waar de free-floating zones zich bevinden. Ook staat hier aangegeven waar je niet mag parkeren of rijden. Dit zijn namelijk gebieden rondom openbare gebouwen of privé zones.

Elektrische step in Aalst kopen?

Ben jij een inwoner van Aalst en wil je graag een eigen elektrische step kopen? Bekijk dan direct het gehele aanbod in onze webshop. Hier vind je een ruim assortiment van elektrische steps in verschillende soorten en maten.

Mocht je moeite hebben bij het vinden van een geschikte e-step? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice. Wij helpen je graag bij het van de meest geschikte elektrische step voor jouw situatie. Vervolgens kun je de e-step eenvoudig online bestellen.

Bestellingen boven de € 50,- worden gratis geleverd in Nederland en België!

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden