Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step voor 2 personen: wel of niet verstandig?

  • Henri Verbeek
  • 03 Nov, 22
  • 06 Mar, 23
Elektrische step voor 2 personen: wel of niet verstandig?

De elektrische step is een vervoersmiddel dat gemaakt is voor één persoon. Echter wordt ons regelmatig gevraagd of je op een elektrische step 2 personen kunt vervoeren. Ondanks dat het vaak niet praktisch is, kan het ook gevaarlijk zijn aangezien het behouden van de controle lastiger wordt.

Bovendien zijn elektrische steps vaak niet gemaakt om twee personen te tillen, met betrekking tot het gewicht. Zijn er dan speciale 2 persoons elektrische steps of is het überhaupt niet mogelijk? We vertellen je er op deze pagina meer over.

Kun je met 2 personen op een elektrische step rijden?

Ondanks dat een elektrische step ontworpen is voor één persoon zullen er toch mensen zijn die proberen om met twee personen op een elektrische step te rijden. Het is in dat geval belangrijk om jezelf af te vragen of dit wel praktisch is. In de praktijk is het wel degelijk mogelijk om op een elektrische step met 2 personen te rijden, maar de vraag is of dit wel een slim idee is.

Als je met twee personen op een elektrische step wilt rijden zal je rekening moeten houden met het maximale draaggewicht van de step. Vaak is het draaggewicht gebaseerd op één persoon waardoor je met zijn tweeën al snel het maximum overschrijdt. Dit is één van de redenen waarom we je afraden om met twee personen op een elektrische step te rijden.

Daarnaast is er vaak weinig ruimte om met 2 personen op een elektrische step te staan. Dit komt wederom doordat de e-step is ontworpen voor één persoon. Probeer je toch om met 2 personen op de e-step te rijden, dan zal je merken dat je het stuur minder ver kunt draaien en het lastiger wordt om balans te houden. Genoeg reden dus om het niet uit te proberen.

Mag je met 2 personen op een elektrische step rijden?

Er is op moment van schrijven nog geen wet- en regelgeving voor elektrische steps in Nederland. Dit betekent dat de meeste elektrische steps überhaupt illegaal zijn om mee te rijden op de openbare weg. Als we gaan kijken naar wet- en regelgeving in andere Europese landen zien we dat het overal verboden is om met 2 personen op een elektrische step te rijden.

Zodra er in Nederland wetten worden aangenomen voor de elektrische step zal het dus naar alle waarschijnlijkheid niet toegestaan zijn om te rijden op een elektrische step met 2 personen.

Speciale 2 persoons elektrische step

Wil je graag rijden op een elektrische step met 2 personen? Dan zijn hier speciale 2 persoons elektrische steps voor. Dit zijn eigenlijk altijd elektrische steps met een zadel, maar lijken eerder op een scooter dan op een step. Vandaar dat e-steps soms ook weleens e-scooters genoemd worden.

Daarbij worden dergelijke vervoersmiddelen weinig gemaakt vanwege de wet- en regelgeving. Ondanks dat het dus wel mogelijk is om een speciale elektrische step voor 2 personen aan te schaffen, heb je vaak weinig keuze.

Met 2 personen op een elektrische step met zadel

Heb je gekozen voor een elektrische step met zadel, dan vraag je jezelf wellicht af of je hier met 2 personen op kunt rijden. Hierboven hebben we al de zogeheten e-scooters beschreven, maar die zijn net wat anders dan de echte elektrische steps met zadel.

Een elektrische step met zitje is ontworpen voor één persoon en heeft enkel een zitje voor extra comfort. Bovendien kan de e-step hierdoor gekeurd worden bij het RDW waardoor je er legaal mee mag rijden op de openbare weg. De step zal dan gekeurd worden als 'speciale bromfiets' aangezien het voldoet aan de vereisten van een bromfiets.

In onze webshop vind je diverse elektrische stepjes met zadel waar je met één persoon op kunt rijden. Je ziet namelijk direct dat de zadels niet heel groot zijn en dus gemaakt zijn voor het vervoeren van slechts één persoon. Probeer daarom ook niet met twee personen op de e-step te rijden om ongelukken te voorkomen.

Wel of niet rijden op een elektrische step met 2 personen?

Als je goed hebt gelezen, kun je concluderen dat wij het sterk afraden om met 2 personen op een elektrische step te rijden. Bovendien is het Nederland ook niet toegestaan om op de meeste elektrische steps te rijden, en dus helemaal niet met twee personen.

In plaats daarvan kan het verstandiger zijn om twee elektrische steps aan te schaffen zodat je samen met je vriend, vriendin, broer, zus of andere kennis kunt rondrijden.

Naast dat het veiliger is om met één persoon op een elektrische step te rijden, haal je hier meer plezier uit. Zo ervaar je veel meer stabiliteit, controle en kun je makkelijker de topsnelheid behalen. Bekijk het aanbod in onze webshop en bestel vandaag nog een kwalitatieve elektrische step bij Nr1elektrischestep.

Bekijk ons ruime assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden