Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Hoeveel gewicht kan een elektrische step dragen?

  • Henri Verbeek
  • 03 Mar, 23
  • 06 Mar, 23
Hoeveel gewicht kan een elektrische step dragen?

Hoeveel gewicht een elektrische step kan dragen verschilt per model. In de technische specificaties vind je altijd het maximale draaggewicht van een elektrische step. Dit getal geeft aan met hoeveel kilo de step maximaal belast kan worden.

Personen met een lichaamsgewicht van 70 tot 80 kg hoeven zich over het algemeen niet druk te maken over het maximale draaggewicht. De meeste elektrische steps hebben namelijk een maximaal draaggewicht van 100 tot 120 kg.

Gemiddelde draaggewicht van een elektrische step

Over het algemeen varieert het draaggewicht van een elektrische step voor volwassenen tussen de 100 en 120 kg, met uitschieters tot wel 180 kg. Dit betreft de e-steps die speciaal zijn ontwikkeld voor hun prestaties. Vanwege de hoge snelheden die hiermee behaalt kunnen worden zijn de steps onwijs stevig en sterk gemaakt.

Voor kindersteps ligt het gemiddelde draaggewicht over het algemeen rond de 50 kg, maar ook in dit geval zijn er uitschieters met draaggewichten tot 80 kg. Afhankelijk van jouw lichaamsgewicht zal je dus op zoek moeten gaan naar een e-step met een passend maximaal draaggewicht.

Welke factoren hebben invloed op het maximale draaggewicht van een e-step?

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op het maximale draaggewicht van een e-step. De belangrijkste factor is de algehele kwaliteit en sterkte van de constructie (frame). Het frame is namelijk bepalend voor de sterkte van de step en daarmee ook hoeveel gewicht de step kan dragen.

Daarnaast hebben ook andere onderdelen invloed op het draaggewicht van een elektrische step. Denk hierbij aan het type banden, design, gewicht en veringen. Samen bepalen de kwaliteit van de onderdelen het maximale draaggewicht van een e-step.

Kan ik het draaggewicht van mijn elektrische step verhogen?

We raden je ten zeerste af om zelf te gaan sleutelen aan jouw elektrische step. Met betrekking tot onderhoud is dat geen probleem, maar als je zelfgemaakte modificaties wilt aanbrengen is dat meestal geen slim plan. Het is echter wel mogelijk om rekening te houden met een aantal zaken om ervoor te zorgen dat jouw step het aangegeven draaggewicht ook daadwerkelijk kan tillen.

Controleer bijvoorbeeld de bandenspanning van de elektrische step voordat je gaat rijden. Als je jouw banden de juiste bandenspanning hebben zal dit ten goede komen van het draaggewicht. Ook zal de batterij hierdoor minder hoeven te werken waardoor het ook nog eens bijdraagt aan besparing van de batterij.

Heb je een e-step met veringen, dan is het belangrijk dat deze veringen correct zijn afgesteld. Wanneer dit niet het geval is, kan de step moeite ondervinden met het opvangen van oneffenheden in de weg. De step zal hierdoor hevige klappen moeten verdragen waardoor je in het ergste geval het maximale draaggewicht overschrijdt.

Wat kan er gebeuren als je het maximale draaggewicht overschrijdt?

We vertellen iedereen altijd om rekening te houden met het maximale draaggewicht van een elektrische step, en dat doen we niet zonder reden. Het is niet zozeer dat jouw step in één keer door midden breekt als je hem met 5 kg meer belast dan het maximale draaggewicht, maar het is alles behalve goed voor de step.

Wanneer je het maximale draaggewicht van een e-step overschrijdt, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de banden, accu, veringen en elektromotor. Aangezien de banden zijn gemaakt om een bepaald gewicht te kunnen dragen, zal slijtage sneller optreden in geval van gewichtsoverschrijding. Hetzelfde geldt voor de veringen, deze zullen sneller hun werking verliezen waardoor ze minder goed zullen functioneren.

De belangrijkste reden om altijd rekening te houden met het draaggewicht van een elektrische step is vanwege de accu en de elektromotor. Wanneer het draaggewicht van de step wordt overschreden zullen de accu en de elektromotor harder moeten werken en langzaam hun vermogen en capaciteit verliezen. Dit zal zijn tol eisen met betrekking tot de levensduur van de elektrische step.

Elektrische step met het juiste draaggewicht kopen

Ben je op zoek naar een elektrische step met een passend draaggewicht ten opzichte van jouw lichaamsgewicht? Maak dan gebruik van de handige filteropties in onze webshop. Geef aan welk draaggewicht je wenst en zie direct alle elektrische steps met het geselecteerde draaggewicht. Zo vind je gegarandeerd een geschikt model die voldoet aan de eisen.

We raden je aan om altijd in de specificaties te raadplegen om te controleren of een bepaald model voldoet aan de gewichtseisen. Mocht je vragen hebben of zou je graag advies willen inwinnen? Neem dan gerust contact met ons op per mail, telefoon of via de live chat. Wij helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze voor een nieuwe elektrische step.

Bekijk alle elektrische steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Bescherm jouw elektrische step tegen roest
Volgend artikel Bandenspanning van een elektrische step

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden