Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf 50 Euro, Gespreid betalen mogelijk!
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step helm kopen: actuele aankoopgids 2022

 • Henri Verbeek
 • 13 Oct, 21
 • 12 Jan, 22
Elektrische step helm kopen: actuele aankoopgids 2021

Een elektrische step is een handig vervoersmiddel voor in drukke omgevingen en als we onderweg zijn willen we zo snel mogelijk op locatie zijn. In dat geval is een elektrische step helm zeker een aanrader, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit. 

Met een helm verminder je de kans op ernstig hoofdletsel tijdens een ongeluk. Vooral wanneer je op een elektrische step rijdt, want het is een kwetsbaar vervoersmiddel waarbij je niet goed bent beschermd. Een aanrijding met een scooter, brommer of het in het ergste geval een auto kan flink letsel opleveren. Vandaar dat het altijd verstandig is om een helm te dragen op een e-step. Veilig rijden op een elektrische step is immers altijd belangrijk!

Is het dragen van een helm verplicht op een elektrische step?

In Nederland en België geldt er geen verplichting voor het dragen van een helm op de e-step. Wel is er in België een uitzondering gemaakt voor elektrische steps met een zadel die tussen de 25 km/u en 45 km/u gaan. Met dergelijke elektrische steps dien je namelijk wel verplicht een helm te dragen, aangezien ze worden aangemerkt als bijzondere bromfietsen.

Bovendien mogen de meeste elektrische steps in Nederland nog niet de weg op, alleen RDW gekeurde steps. Hiervoor gelden dan, afhankelijk van de topsnelheid van de e-step, regels van een snor- of bromfiets. Gelden voor jou de regels van een bromfiets? Dan dien je dus wel verplicht een helm te dragen.

Veel mensen weten nog niet goed wat de regels zijn omtrent elektrische steps en vragen zichzelf dan ook regelmatig af of het dragen van een helm verplicht is. Wij vertellen jou er daarom graag wat meer over.

Wordt een helm in de toekomst wel verplicht?

In het beleidskader is de helmplicht voor elektrische steps niet opgenomen, wat betekent dat het dragen van een helm (tot nu toe) waarschijnlijk niet verplicht wordt in de toekomst. Per 1 januari 2023 treedt er een beleidskader in kracht omtrent 'licht elektrische voertuigen' (LEV). Hieronder vallen onder andere elektrische steps en segways.

Aangezien de wet- en regelgeving omtrent elektrische steps op dit moment nog redelijk onduidelijk is worden er in dit kader bepaalde gebruikseisen gesteld voor goedgekeurd elektrische steps. Wat ons betreft een positieve ontwikkeling waardoor het legaal rijden op de openbare weg met alle modellen sneller in zicht komt.

Meer weten over of een elektrische step is toegestaan in Nederland? Lees ons informatieve artikel en kom er alles over te weten.

Voorkomen is beter dan genezen

Een elektrische step helm is dan misschien niet verplicht, maar zeker wel verstandig. Het gaat hier namelijk om je eigen veiligheid wat altijd prioriteit nummer één moet zijn in het verkeer. Ook als je op eigen terrein gaat rijden kan het verstandig zijn om een helm te dragen. Je kunt namelijk lelijk vallen wanneer je op topsnelheid rijdt.

Met een goede helm bescherm je jezelf tegen ernstig hoofdletsel wat vergaande gevolgen met zich mee kan brengen. Ons motto in veiligheid luidt daarom ook: "Voorkomen is beter dan genezen". Wanneer je deelneemt aan het verkeer, zorg er dan voor dat je jouw eigen veiligheid, en die van anderen, zo goed mogelijk probeert te waarborgen.

Elektrische step helmen: welke past het beste bij mij?

Met de opkomst van elektrische steps wordt er natuurlijk ook gedacht aan de bescherming. Daarom ontwikkelen fabrikanten ook speciale elektrische step helmen waarmee je veilig en met een gerust hart kunt rond toeren.

Wellicht vind je het lastig om een goede helm te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Om deze reden bespreken we graag wat mogelijkheden met je en vertellen jou precies welke helmen geschikt zijn voor op een elektrische step.

beste e-step helm

1. Ninebot helm

De elektrische step helm van Ninebot is op dit moment verreweg de beste helm voor op een elektrische step. Zo weegt de helm slechts 390 gram waardoor je haast niet meer in de gaten hebt dat je überhaupt een helm draagt. Ook is er rekening gehouden met ventilatie en hebben ze de bovenkant van de helm voorzien van luchtgaten.

Naast comfort is de Ninebot helm ook de helm met het meest compacte en hippe design. Bovendien is de helm verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, namelijk zwart, geel en oranje.

 • Prijs: €49,99
 • Kleuren: oranje, geel & zwart
 • Maat: universeel
 • Neem snel een kijkje en kom erachter of deze helm bij je past!

  Ninebot helmen bekijken

   

  e-step helm kopen

  2. Urban Moov Universele helm

  Met de universele helm van Urban Moov is je hoofd altijd goed beschermd. Dit comfortabele en compacte model zit bij iedereen als gegoten en is naar eigen wens te verstellen met de verstelbare riem. Hierbij heb je de keuze uit twee kleuren (zwart of wit) en twee maten, namelijk medium of groot.

  Daarnaast is er rekening gehouden met ventilatie en warmteafvoer en hebben ze de bovenkant voorzien van 11 luchtgaten voor frisse lucht. Hierdoor is de helm ideaal voor op een elektrische step.

  • Prijs: €39,95
  • Kleuren: zwart & wit
  • Maat: medium & groot

  Bekijk snel of de Urban Moov universele helm bij je past!

  Universele Urban Moov helm bekijken

   

  e-step helm kopen

  3. Joyor helm

  De elektrische step helm van Joyor is een speciaal ontworpen model voor personen met een e-step. Dankzij de dikke beschermende laag aan de buitenkant en de absorberende laag aan de binnenkant zal de impact van een val op het hoofd aanzienlijk worden verminderd. Bovendien is de prijs/kwaliteitverhouding van de helm uitstekend en betaal je relatief weinig voor goede bescherming.

  • Prijs: € 24,99
  • Kleuren: Zwart
  • Maat: universeel

  Neem een kijkje en bekijk of de helm bij je past!

  Joyor helm bekijken

  Conclusie

  Naar onze mening is een elektrische step helm altijd aan te raden als je een ritje gaat maken. Kijk voor een geschikt helm gerust even in onze webshop waar we bovenstaande modellen aanbieden. Zo bescherm je jezelf tegen onvoorziene gebeurtenissen in het verkeer en voorkom je ernstig hoofdletsel.

  Mocht je eventueel nog vragen hebben over een bepaalde helm? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze behulpzame klantenservice. Wij staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van de meest geschikte helm!

  Alle helmen bekijken
  Vorig artikel Elektrische step opvoeren: wat zijn de mogelijkheden en de risico's?
  Volgend artikel Elektrische step met zadel

  Een opmerking achterlaten

  Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

  * Verplichte velden