Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step helm kopen: actuele aankoopgids 2023

  • Henri Verbeek
  • 13 Oct, 21
  • 23 Jan, 23
Elektrische step helm kopen: actuele aankoopgids 2021

Een elektrische step is een handig vervoersmiddel voor in drukke omgevingen en als we onderweg zijn willen we zo snel mogelijk op locatie zijn. In dat geval is een elektrische step helm zeker een aanrader, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit. 

Met een helm verminder je de kans op ernstig hoofdletsel tijdens een ongeluk. Vooral wanneer je op een elektrische step rijdt, want het is een kwetsbaar vervoersmiddel waarbij je niet goed bent beschermd.

Een aanrijding met een scooter, brommer of het in het ergste geval een auto kan flink letsel opleveren. Vandaar dat het altijd verstandig is om een helm te dragen op een e-step. Veilig rijden op een elektrische step is immers altijd belangrijk! Bekijk hieronder direct de top 5 elektrische step helmen van het moment:

  1. Livall EVO21
  2. Sena Rumba
  3. Livall C20
  4. Ninebot helm
  5. Universele helm

Is het dragen van een helm verplicht op een elektrische step?

In Nederland en België geldt er geen verplichting voor het dragen van een helm op de e-step. Wel is er in België een uitzondering gemaakt voor elektrische steps met een zadel die tussen de 25 km/u en 45 km/u gaan. Met dergelijke elektrische steps dien je namelijk wel verplicht een helm te dragen, aangezien ze worden aangemerkt als bijzondere bromfietsen.

Bovendien mogen de meeste elektrische steps in Nederland nog niet de weg op, alleen RDW gekeurde steps. Hiervoor gelden dan, afhankelijk van de topsnelheid van de e-step, regels van een snor- of bromfiets. Gelden voor jou de regels van een bromfiets? Dan dien je dus wel verplicht een helm te dragen.

Veel mensen weten nog niet goed wat de regels zijn omtrent elektrische steps en vragen zichzelf dan ook regelmatig af of het dragen van een helm verplicht is. Wij vertellen jou er daarom graag wat meer over.

Wordt een helm in de toekomst wel verplicht?

In het beleidskader is de helmplicht voor elektrische steps niet opgenomen, wat betekent dat het dragen van een helm (tot nu toe) waarschijnlijk niet verplicht wordt in de toekomst. Per 1 januari 2023 treedt er een beleidskader in kracht omtrent 'licht elektrische voertuigen' (LEV). Hieronder vallen onder andere elektrische steps en segways.

Aangezien de wet- en regelgeving omtrent elektrische steps op dit moment nog redelijk onduidelijk is worden er in dit kader bepaalde gebruikseisen gesteld voor goedgekeurd elektrische steps. Wat ons betreft een positieve ontwikkeling waardoor het legaal rijden op de openbare weg met alle modellen sneller in zicht komt.

Meer weten over of een elektrische step is toegestaan in Nederland? Lees ons informatieve artikel en kom er alles over te weten.

Voorkomen is beter dan genezen

Een elektrische step helm is dan misschien niet verplicht, maar zeker wel verstandig. Het gaat hier namelijk om je eigen veiligheid wat altijd prioriteit nummer één moet zijn in het verkeer. Ook als je op eigen terrein gaat rijden kan het verstandig zijn om een helm te dragen. Je kunt namelijk lelijk vallen wanneer je op topsnelheid rijdt.

Met een goede helm bescherm je jezelf tegen ernstig hoofdletsel wat vergaande gevolgen met zich mee kan brengen. Ons motto in veiligheid luidt daarom ook: "Voorkomen is beter dan genezen". Wanneer je deelneemt aan het verkeer, zorg er dan voor dat je jouw eigen veiligheid, en die van anderen, zo goed mogelijk probeert te waarborgen.

Elektrische step helmen: welke past het beste bij mij?

Met de opkomst van elektrische steps wordt er natuurlijk ook gedacht aan de bescherming. Daarom ontwikkelen fabrikanten ook speciale elektrische step helmen waarmee je veilig en met een gerust hart kunt rond toeren.

Wellicht vind je het lastig om een goede helm te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Om deze reden bespreken we graag wat mogelijkheden met je en vertellen jou precies welke helmen geschikt zijn voor op een elektrische step.

1. Livall EVO21

De Livall EVO21 helm is werelds meest technologisch geavanceerde elektrische step helm. Dit prachtige exemplaar is ontworpen voor maximale veiligheid en zichtbaarheid, met 360 graden verlichting, waarvan 270 graden achter verlichting.

Daarnaast is de EVO21 helm ongelooflijk licht met slechts 350 gram en heeft het een comfortabele pasvorm waardoor het een plezier is om te dragen, zelfs tijdens langste ritten. De valdetectie zorgt ervoor dat je altijd veilig onderweg bent, terwijl de SOS-knop gebruikt kan worden in geval van nood.

De geïntegreerde voor- en achterlichten maken het gemakkelijk om je intentie aan andere weggebruikers kenbaar te maken, terwijl de sensor de verlichting automatisch aan- en uitschakelt voor ultiem gemak.

Specificaties:

  • Prijs: €129,-
  • Kleur: Zwart, Wit, Paars & Groen
  • Maat: Medium & Large

Livall EVO21 bekijken

2. Sena Rumba

De Sena Rumba is de beste Bluetooth elektrische step helm voor iedereen die onderweg verbonden wil blijven! Dit model is voorzien van Sena’s speciale technologie waardoor je kunt communiceren zonder je zorgen te maken over de verstaanbaarheid.

Met de 2 knoppen aan weerszijden kun je het volume aanpassen of een intercomverbinding maken met een andere rijder. In geval dat je alleen rijdt kan het wellicht handig zijn om navigatieaanwijzingen op te volgen via de ingebouwde speakers. Ook is het mogelijk om muziek te luisteren door je smartphone te verbinden met de Sena Rumba.

Specificaties:

  • Prijs: €139,-
  • Kleur: Zwart
  • Maat: Medium & Large

Sena Rumba bekijken

3. Livall C20

Op zoek naar een helm voor de elektrische step? Zoek niet verder dan de Livall C20! Verpakt met slimme verlichtingstechnologie, biedt het rijders een hoog niveau van veiligheid. Het valdetectie- en SOS-systeem detecteert wanneer je valt en stuurt in dat geval een waarschuwing (inclusief locatie) naar al jouw contactpersonen voor noodgevallen.

De inductieve LED-verlichting kan worden ingesteld om zelfs in de donkerste omstandigheden automatisch aan te gaan, terwijl de rem waarschuwingslichten worden geactiveerd wanneer de ingebouwde zwaartekracht versnellingssensor een aanzienlijke vertraging detecteert. Alle ritjes op de elektrische step worden met de Livall C20 nog veiliger.

Specificaties:

  • Prijs: €69,99
  • Kleur: Zwart & Wit
  • Maat: Medium & Large

Livall C20 bekijken

4. Ninebot helm

De elektrische step helm van Ninebot is op dit moment één van de beste helmen voor op een elektrische step. Zo weegt de helm slechts 390 gram waardoor je haast niet meer in de gaten hebt dat je überhaupt een helm draagt. Ook is er rekening gehouden met ventilatie en hebben ze de bovenkant van de helm voorzien van luchtgaten.

Naast comfort is de Ninebot helm ook de helm met het meest compacte en hippe design. Bovendien is de helm verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, namelijk zwart, geel en oranje.

Specificaties:

  • Prijs: €49,99
  • Kleuren: Oranje, Geel & Zwart
  • Maat: Universeel
  • Ninebot helm bekijken

    5. Universele helm

    Met de universele helm is je hoofd altijd goed beschermd. Dit comfortabele en compacte model zit bij iedereen als gegoten en is naar eigen wens te verstellen met de verstelbare riem. Hierbij heb je de keuze uit twee kleuren (zwart of wit) en twee maten, namelijk medium of groot.

    Daarnaast is er rekening gehouden met ventilatie en warmteafvoer en hebben ze de bovenkant voorzien van 11 luchtgaten voor frisse lucht. Hierdoor is de helm ideaal voor op een elektrische step.

    Specificaties:

    • Prijs: €39,95
    • Kleuren: Zwart & Wit
    • Maat: Medium & Large
    Universele helm bekijken

    Conclusie

    Naar onze mening is een elektrische step helm altijd aan te raden als je een ritje gaat maken. Kijk voor een geschikt helm gerust even in onze webshop waar we bovenstaande modellen aanbieden. Zo bescherm je jezelf tegen onvoorziene gebeurtenissen in het verkeer en voorkom je ernstig hoofdletsel.

    Mocht je eventueel nog vragen hebben over een bepaalde helm? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze behulpzame klantenservice. Wij staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van de meest geschikte helm!

    Alle helmen bekijken

    Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

    Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

    Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

    Foto support medewerker
    Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

    Opmerkingen

    Jan Bruins - februari 2, 2023

    Hallo,
    Is een helm ook verplicht op een step met stapondersteuning?

    Groet, Jan

    Een opmerking achterlaten

    Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

    * Verplichte velden