Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Oostende

  • Henri Verbeek
  • 08 Sep, 22
  • 12 May, 23
Elektrische step in Oostende

Altijd al een keer een dagje naar Oostende willen gaan? Dan wordt dat tegenwoordig nog leuker. Zo kun je in Oostende een elektrische step huren om de stad te verkennen of een leuke route rijden. Door de komst van deelsteps in Oostende kun je jezelf op een duurzame en relatief goedkope manier vervoeren.

Op dit moment is er slechts één deelstepaanbieder actief in Oostende, namelijk Bird. Dit is één van 's werelds grootste aanbieders van (deel)micromobiliteit. Hoe het huren van een elektrische deelstep in Oostende precies werkt en wat de kosten zijn, gaan we je op deze pagina haarfijn uitleggen.

Kan ik een elektrische step huren in Oostende?

Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen is het mogelijk om een elektrische step in Oostende te huren. Dit wordt namelijk mogelijk gemaakt door deelstepaanbieder Bird, die op moment van schrijven de enige aanbieder is in Oostende. Het huren van de deelstep van Bird is erg eenvoudig. Hieronder leggen we je aan de hand van een stappenplan precies uit hoe het werkt.

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van een deelstep in Oostende?

De kosten voor het huren van een deelstep in Oostende liggen relatief laag. Je betaalt een vaste prijs voor het ontgrendelen van de e-step en een prijs per minuut. Om je wat meer inzicht te geven in de kosten hebben we alle gegevens hieronder in een overzichtelijke tabel gezet. Bovendien kun je hier direct de app van Bird downloaden.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Bird € 1,- € 0,25 € 6,- App bekijken App bekijken

Maak gebruik van promoties

Wanneer je de Bird app hebt gedownload vind je in het app-menu een icoon van een 'cadeautje'. Als je hier op klikt heb je de mogelijkheid om een gratis rit weg te geven aan een vriend of vriendin. Deel hiervoor jouw persoonlijke 'refferal' code en stuur deze door naar je vrienden.

Wanneer zij, voordat ze hun eerste rit gaan rijden, gebruik maken van jouw persoonlijke code ontvangen jullie beide een gratis rit van € 5,-. Alle extra kosten die gemaakt worden tijdens deze rit worden verrekend tegen het normale tarief.

Gelden er speciale regels voor het gebruik van een elektrische step in Oostende?

Voor het gebruik van een elektrische step in Oostende gelden geen speciale regels ten op zichtte van de geldende regels in België. Echter zijn er wel regels voor het rijden op een elektrische step, maar die gelden overal in België. Hieronder hebben we alvast een aantal belangrijke regels voor je onder elkaar gezet zodat je weet waar je rekening mee dient te houden.

  • Het is niet verplicht om een helm te dragen, maar het wordt wel aangeraden;
  • Als de elektrische step niet harder kan rijden dan 25 km/u hoef je niet in het bezit te zijn van een rijbewijs;
  • In voetgangerszones pas je de snelheid aan naar maximaal 6 km/u;
  • Bij snelheden boven de 6 km/u dien je gebruik te maken van het fietspad, indien aanwezig;
  • Er geldt een minimale leeftijd van 16 jaar.

Wil je graag meer weten over de verkeersregels voor elektrische steps in België? Lees dan ons informatieve artikel hierover door op de link te klikken.

Elektrische step in Oostende kopen

Woon je in Oostende en wordt een elektrische step huren op ten duur toch prijzig? Dan is het wellicht een idee om een eigen elektrische step te kopen. Ook wanneer je voor langere tijd naar Oostende gaat, kan een elektrische step goed van pas komen. Gelukkig ben je in dat geval op de juiste pagina beland aangezien we in onze webshop een ruim assortiment van elektrische steps aanbieden.

Bekijk direct het gehele aanbod van hoogwaardige elektrische steps en bepaal aan de hand van jouw persoonlijke wensen en eisen welk model het beste bij je past. Mocht je het lastig vinden om te bepalen welk model dat precies is? Neem dan gerust contact met ons op voor extra hulp en persoonlijk advies. Bij Nr1elektrischestep vind je gegarandeerd de e-step die aansluit op jouw behoeften!

Alle bestellingen boven de € 50,- worden gratis verzonden in NL en BE

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden