Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step met kenteken aanvragen of kopen?

 • Henri Verbeek
 • 16 Jun, 21
 • 10 May, 23
Elektrische step met kenteken aanvragen of kopen?

Elektrische steps met kentekens zijn tegenwoordig erg populair, niet gek dat we steeds vaker een kenteken op elektrische steps zien. Maar waarom zit er een kenteken op? En welke modellen komen hiervoor in aanmerking? Daar willen we jou vandaag wat meer over gaan vertellen.

Woon je in Nederland en wil je graag onbezorgd met je elektrische step de openbare weg op? Dan dient de e-step te voldoen aan een aantal verschillende eisen. Het kenteken is hier onderdeel van.

Daarnaast ben je ook verplicht om in het bezit te zijn van een rijbewijs of bromfietscertificaat en dien je in sommige gevallen verplicht een helm te dragen. Toch biedt een elektrische step met kenteken veel voordelen. Bekijk direct onze top 4.

 1. Trendiamo Country
 2. Veeley V5
 3. Trendiamo Endurance
 4. Onemile Halo City

Waarom moet er een kenteken op elektrische steps zitten?

Op dit moment zijn er (nog) niet veel elektrische steps met kenteken, aangezien de wetgeving omtrent elektrische steps in Nederland op dit gebied nog niet helemaal is doorontwikkeld. Toch zijn er een aantal slimme bedrijven geweest die ervoor hebben gezorgd dat hun elektrische step door de keuring heen komt.

Aangezien een elektrische step moet worden voorzien van een kenteken hebben de fabrikanten er alles aangedaan om de step als brom- of snorfiets over te laten komen. Hierbij was het toepassen van goede verlichting, luchtbanden en een zadel een vereiste. Je zal dan ook al gauw zien dat een elektrische step met kenteken altijd beschikt over een (inklapbaar) zadel.

De reden dat een elektrische step moet worden voorzien van een kenteken is omdat er op dit moment nog geen goede wet- en regelgeving is voor dit fenomeen. Vandaar dat er een aantal fabrikanten zij die het slim hebben aangepakt.

Meest populaire elektrische steps met kenteken

Ben jij nog op zoek naar een mooie elektrische step met kenteken? Dan stopt jou zoektocht hier. Wij hebben hieronder namelijk een aantal modellen voor je uitgewerkt die zijn goedgekeurd door het RDW.

Het is bij deze elektrische steps dus mogelijk om een kenteken aan te vragen, de e-step te verzekeren en er mee op de openbare weg te rijden. We vertellen je daarbij ook graag nog wat over de step zelf, zodat je weet wat je kunt verwachten.

kenteken elektrische step

1. Trendiamo Country

De Trendiamo Country is één van de weinige elektrische steps waarmee je de openbare weg op mag. Deze elektrische step met kenteken is namelijk voorzien van goede verlichting en een inklapbaar zadel. Hierdoor wordt dit model gezien als een bromfiets.

Met zijn 500 Watt sterke motor behaal je een topsnelheid van 20 km/u. Het voordeel hiervan is dat je geen boete kunt pakken voor te hard rijden, tenzij je op het voetpad rijdt natuurlijk.

Daarnaast is de Country voorzien van een goede 36V, 12Ah accu die ervoor zorgt dat je ruim 30 kilometer op een volle accu kunt rijden. Het is dus een ideaal model om te gebruiken als vervoersmiddel voor korte afstanden.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 20 km/u
 • Actieradius: 30 kilometer
 • Oplaadtijd: 6-8 uur
 • Wielmaat: 12"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: Ja
Bekijk de Trendiamo Country

elektrische step kopen met kenteken

2. Veeley V5

De Veeley V5 is de eerste elektrische step met kenteken die in Nederland de openbare weg op mag. Met een prachtig design en handige features is dit een ideale step die te gebruiken is als vervangend vervoersmiddel.

Dankzij de 350 Watt sterke elektromotor behaal je een topsnelheid van ruim 25 km/u en rijd je met gemak 30-35 kilometer. Zodra de accu leeg is laad je deze weer binnen 4 uurtjes op. Zo kun je onwijs veel genieten van dit prachtige model.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 35 kilometer
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Wielmaat: 10"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: Ja

Bekijk de Veeley V5

elektrische step kenteken

3. Trendiamo Endurance

Als je op zoek bent naar een wat meer uitdagende elektrische step met kenteken, dan is de Trendiamo Endurance het perfecte model. De prestaties van deze step liggen namelijk op het niveau van een snorfiets en kan dan ook worden voorzien van een geel kenteken.

Met een HUB elektromotor van maar liefst 800 Watt bereik je met gemak een topsnelheid van 40 km/u. Daarnaast hoef je jezelf ook geen zorgen te maken over de accu, want deze neemt je maar liefst 90 kilometer mee. Het meest ideale model voor privé gebruik of woon- werkverkeer.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 40 km/u
 • Actieradius: 90 kilometer
 • Oplaadtijd: 7 uur
 • Wielmaat: 12"
 • Type banden: luchtbanden
 • Opvouwbaar: Ja

Bekijk de Trendiamo Endurance

4. Onemile Halo City

Wanneer we het hebben over elektrische steps met kenteken mag de Onemile Halo City uiteraard niet ontbreken. Dit model is namelijk voorzien van de nieuwste snufjes en een prachtig design. Het is dan ook een ware toevoeging aan het straatbeeld en beschikt ook nog eens over uitmuntende prestaties.

Aangezien de Onemile Halo City voorzien kan worden van een kenteken (en voldoet aan de eisen volgens het RDW) mag je er legaal mee op de openbare weg rijden in Nederland. Om deze reden is de Onemile Halo City een veel gekozen model. Maar dat is nog niet alles.

Dankzij de krachtige 700 Watt elektromotor bereik je een topsnelheid van ruim 25 km/u. Daarbij kun je tot wel 35 kilometer afleggen op een volle accu. Echter blijft er tijdens een snelheid van 25 km/u nog voldoende power over om hellingen tot 15 graden te trotseren. Dit maakt de Onemile Halo City een ideaal vervoersmiddel voor al het woon- en werkverkeer.

Belangrijkste specificaties:

 • Topsnelheid: 25 km/u
 • Actieradius: 35 kilometer
 • Oplaadtijd: 3 uur
 • Wielmaat: 10"
 • Type banden: luchtbanden met binnenband
 • Opvouwbaar: Ja
Bekijk de Onemile Halo City

Elektrische step met kenteken aanvragen, hoe doe je dat?

Wil jij een elektrische step kenteken aanvragen voor jouw nieuwe aanwinst? Lees het volgende dan even goed door. Wij leggen je namelijk precies hoe dit in zijn werk gaat:

 1. Neem je elektrische step mee naar een RDW keuringsstation, waar de e-step wordt gekeurd;
 2. Lever je step en het Certificate of Conformity (CoC) in. In dit certificaat staat vermeld dat de e-step voldoet aan de kwaliteitseisen en deze kun je opvragen bij de fabrikant van de step;
 3. Wordt jouw elektrische step goedgekeurd? Dan krijg je een VIN nummer en is het mogelijk om een kenteken en verzekering aan te vragen.

Een elektrische step kenteken aanvragen is niet zo heel lastig. Je betaalt eenmalig €119,- voor de keuring. 

Elektrische step kopen met kenteken

Zou jij graag een elektrische step kopen met kenteken? Dan ben je bij nr1elektrischestep aan het juiste adres. In onze webshop vind je namelijk verschillende modellen die voldoen aan alle vereisten om de openbare weg op te gaan. Je vindt deze modellen onder het kopje 'RDW Gekeurde Steps'.

Eenmaal een elektrische step met kenteken gevonden is het belangrijk om het VIN nummer aan te vragen. Na ontvangst van dit nummer kom je in aanmerking voor een kenteken en bijbehorende verzekering.

Mocht je eventueel behoefte hebben aan extra hulp of persoonlijk advies? Neem dan zeker even contact op met onze klantenservice. Wij staan namelijk voor je klaar per telefoon, mail of via de live chat.
Bekijk alle e-steps met kenteken

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Opmerkingen

Erik Hilgers - november 22, 2022

Beste,
Ik ben in het bezit van een Xiaomi Pro2 step.
Ik zie deze niet op de lijst van het RDW, maak ik kans op kenteken,wat is de procedure.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden